Razni hardverski problemi

Problem sa instaliranjem windowsa

Jax97 pon 2.6.2014 21:52

Ovako, pokvario mi se komp. Znaci kada ga upalim (XP) slijedi mi ona standardna procedura... I pita me nakon par sekundi ono start windows normally, safe mode i to... Sve sto uprem isto slijedi. Da se pocne windows ucitavat, i samo se restartira i tako u krug! Posto mi se to vec dosta puta dogodilo i vodio sam ga vazda na popravke, malo sam prosurfao i shvatio da je problem u windowsu. E onda ja fino po internetu trazio i nasao original xp cd. Home je original a professional je na cd sprzen. I ja na youtube gledam kako instalirati windows xp, treba na bios stavit da je prva boot opcija ja msm cd rom. I to ja sve namjestim, i počne mi windows setup onaj plavi ekran, dole mi se učita par stvari nekih, pita me da pritisnem f2 za neke drivere, i nista to i pita me za f6 nesto da pritisnem ja pritiscem nece. I kad prodju ta pitanja pocne mi se nesto ucitavat i error "Ntkrnlmp.exe could not be loaded. The error code is 7." . Pise da moze biti do RAM-a itd. I ima na youtubeu neki video od stranice fixerrors, oni mi kazu da skinem neki njihov program koji automatski rjesama ntknlmp.exe probleme.                         Ako znate bilo što, pomozite, i takodjer sam procitao da moram formatirat disk, kako se to radi? BIOS mi je gigabyte. 

 

lukabo uto 3.6.2014 11:04

Instal xp. Tu imaš sve objašnjeno,i sve mora raditi,ako se držiš uputstva.Osim ako ti je hardwere neispravan(hdd).

 

I koja ti je uopče konfa,što neideš na w7?Slušaj,što se prilagodbe tiče,naučit češ,nije to astronomska fizika.Voziš bicikl,i nikad nebi kupio skuter,samo zato što je drugačiji i što si priviknut na bicikl,nema logike ili {#}.

kompfreak pet 6.6.2014 15:41

Ja bih prije pogledo rame i eventualno hdd,nisu ovdje wind u krivu,imao sam isti slucaj i sa restartom i sllucaj gdje mi je istu poruku izbacivalo,samo drugi broj error cod-a...probao sam s 3 razlicita cd-a...ista greska na istom dijelu

Nakon par sati mucenja i hebavanja skuzim da mi je crko jedan keks rama...izvadim ga i stari wind se normalno dizao...