Bichanich čet 23.4.2009 17:25

Imam Logitech X530 zvucnike (5.1). Relativno su novi. Stari svega par mjeseci. Dobio sam ih od T-coma kad sam produzavao ugovor za adsl. Zvucnici su radili normalno do prije par dana.

 

Prva stvar je sto mi je front speaker prestao raditi. Ne cuje se nista na njega tako da mislim da je stvar do samog hardwera. Kao da uopce nije spojen. Par puta sam nanovo sve prespajao i ispravno je ustekan.

Druga stvar s njima je sto su poceli šuštat. Ne jako, ali dovoljno. Kad u driverima (Creative SB Live 5.1 s odgovarajucim driverima) ukljucim "digital output only" onda se vise nista ne cuje, pa ni sustanje.

 

Je li moguce da je to sve to od instalacija u kuci koje su lose (kad npr. palim i gasim svjetlo u hodniku zvucnici u sobi zasuste) Ako je, sto mogu uciniti bez da mijenjam instalacije?

 

 

 

j3sp1s čet 23.4.2009 19:36

Ovako sto se tice tih zvucnika mogu ti samo reci da se zna dogoditi da hvataju neke frekvencije kad su stišani ili nema nikakvih zvukova od strane tvog kompa... pa cujes neku muziku kao tipa radio ali neki strani... i postoji ti jos da zna se dogoditi da krče kad su stišani onako na sec proizvede neki čudni zvuk ali to rijetko... a sto se tice ovi zvucnika prednji to ti nebi znao reci ali provjeri jos jednom kako su ustekani i dali je u softweru sve OKE...

Lazarus Long čet 23.4.2009 19:50

Ako je moguce promeni kablove,moze biti prekid ili los kontakt. Inace ovaj tip Logitech zvucnika je "sampion" u hvatanju nezeljenog signala iz mreze i radio postaja.

 

Resenje moze biti stavljanje feritnih jezgri na naponskom i linijskom kablu. Probaj na drugi PC (frend) ili slusaj sta daju kada gradska mreza nije opterecena ..iza 01:00

Stimulans čet 23.4.2009 19:54

Ja ti preporučujem da te svoje zvučnike daš meni a ja ti u zamjenu dam svoje Creative 2.1. Imam feeling da će meni raditi sasvim OK. Držim kako je to nerješiv problem za tebe i nema potrebe da se patišOsmijeh... pozz Bichanich

Bichanich čet 23.4.2009 21:25

Jbt, sad sam pojacao front speaker i skuzio da imam jos jedan radio. Jako dobro se cuje neki japanski zenski glas... lol. Al opet mi ostaje problem sto taj zvucnik ne radi. Jel se moze cuti taj radio i bez da je zvucnik ispravan, tj. bez da prima struju?

 

A sto se tice ostalih zvucnika oni samo suste. Nesto kao kad najacas nekvalitetnu mp3-cu pa se cuje onaj "noise" u pozadini kad je neka stanka u pjesmi (obicno prije pocetka same pjesme).

 

 

A ti Stimulanse mozes dobit zvucnike za tvoj Cookie.

pirat čet 23.4.2009 22:39

Ja imam te zvučnike več 3 godine i rade sasvim OK.A što se tiče nekakvog glasa

kad su smanjeni do kraja to riješiš tako da jih pojačaš negdje na polovicu i reguliraš glasnoču

na windowsima.

MrBlc pet 24.4.2009 20:13

Kad uključiš Digital output only, normalno je da ti zvučnici ne rade, jer je tad zvuk preusmjeren na S/PDIF izlaz. Ako tad prestaje šuštanje, onda očito nije do zvučnika to šuštanje već do zvučne. Što se tiće prednjeg zvučnika, je si li siguran da su ispravno priključeni. Možda su obrnuti sub i prednji, pa na prednji dolazi ono što ne može reproducirati (niski tonovi). U tom slučaju ti ni sub ne bi radio. Pokušaj dovesti lijevi ili desni kanal na ulaz od prednjeg zvučnika. Ako to bude radilo onda ti je do zvučne ili spajanja, ako ne, onda je do zvučnika.

MrBlc sub 25.4.2009 10:41

Kupovina UPS-a neće riješiti ništa, osim on-line UPS-a koji dođe više neko komp i ti zvučnici zajedno. Treba staviti običan filter, ali bilo bi dobro prvo riješiti šum i zvučnik koji ne radi.

Bichanich pon 27.4.2009 23:07
MrBlc kaže...

Pokušaj dovesti lijevi ili desni kanal na ulaz od prednjeg zvučnika. Ako to bude radilo onda ti je do zvučne ili spajanja, ako ne, onda je do zvučnika.

 ...Jesam i zvucnik radi ali zato onaj zvucnik koji sam spojio na utor od prednjeg nije radio. To bi trebalo znacit da je stvar do tog utora ili do maticne. Ali posto kod maticne na tri kabela idu 6 zvucnika (1 za prednja bocna dva, 1 za zadnja dva i 1 za prednji i bas) onda znaci da ni bas ne bi trebao radit a bas radi. Dakle najvjerojatnije je do tog utora za front speaker. Jbg ipak su morat dat na popravak.
Jel neko imao iskustva sa zvucnicima (stvarima) od T-coma. Mislim kad se stvari pokvare. Ne znam jel sam dobio neke papire za ove zvucnike. Samo neke "manuale". Koji je ovlasteni servis za takve stvari? Gdje da ih odnesem?

Inace... Sto se tice onog sustanja mislim da je to najvejrojatnije zato jer hvata radijski šum (negdje sam procitao).
MrBlc uto 28.4.2009 10:17

Onda ti nije do zvučnika već do matične. Postoji još jedna mogučnost, a to je da ti daje obrnuto bas i front, pa bas nešto prducka, a front uopće ne može tako niske reproducirat. Ako su ti na strani zvučnika chinchevi pokušaj zamijeniti.

Ja sam prije imao 5.1 i bili su mi rear i front/bas označeni obrnutim bojama na zvučnicima i matičnoj, ali u tom slučaju bi problem bio u jednom zadnjem i basu.