kizo2703 uto 15.1.2013 12:43
lusilu111 kaže...
molim da mi pomognete. imam stari compaq presario 700 laptop sa WXP Build 2600 service pack 2, windows mi se pokrene ali na deskopu nema ikonica ni icega. sto mi je za ciniti?
hvala

Loša instalacija?

 

Instaliraj ponovno ,i ovaj put XP SP3 ,koji jedini još ima podršku (updatei ,driveri) od MS-a. I naravno ,po mogućnosti ,Untouched verziju - nikakve ''Last'' ,''Black'' i slične.

 

Nađi ,skini ,sprži na CD i bootaj i instaliraj.

Franjo15 uto 15.1.2013 12:59

ctr+alt+del idi na run aplikacije u task manager i upiši explorer pod imenom aplikacije koje hoćeš pokrenuti.

 

Nisam se jaaako dugo igrao s xp, ali mislim da ti ovo može riješiti problem. Ja sam često imao iskustva s tim.

 

EDIT:

 

E da vidiš, nisam skužio jel ti se digne i start i cijeli mod, ili samo dođe do pozadine i ništa ne pokazuje. 

kizo2703 uto 15.1.2013 19:41
lukabo kaže...

Lako je to reči,skini xp sp3,sprži cd i ponovo instal wndse{#}.Možda cura nezna sve to,nije to baš tako jednostavno.Da zna(pretpostavimo da zasad nezna),zašto si onda radije nebi stavila w7 ultimate(ako joj laptop podržava).Najjednostavnije bi bilo,da ako možeš na net,staviš nek se skine sav update,i auto češ imati sp3,ili ga skineš sama.Mislim da ima oko 300 mb.

 

http://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=24

Ti misliš ,ako je netko žensko da ne zna skinuti i spržiti .iso na cd?! Molim te!

 

A ako i ne zna napraviti instalaciju XP-a (koja ,dobro ,je kompliciranija od Sedmice ,ali nije atomska fizika) ,tu je tutorijal.

kizo2703 uto 15.1.2013 20:47
lusilu111 kaže...
Zensko:-))) Trudim se:-))

Evo ovako: ako ti ništa do sada nije uspjelo (i ako hoćeš) ,imam original XP SP3 Pro sa MSDN-a ,jedino ćeš nakon skidanja morati dekodirati file jel je u .sdc formatu.

 

Evo: Windows XP Pro SP3 direktni link (samo klikni i počinje download {#})

 

UnpackSDC 1.1 - skini ,raspakiraj i kad se XP SP3 downloada ,ubaci ga u taj folder   i double klikni na file unpack.  Za par sekundi imat ćeš novi folder  (Windows XP Professional with Service Pack 3 (x86) - CD (English) u kojem će biti .iso file koji samo moraš spržiti na cd.  To je sve.

kizo2703 sri 16.1.2013 14:11
lusilu111 kaže...

Skinula sam iso, bootirala preko nera cd, kad ga stavim u laptop, nista! samo crni ekran i kursor...

provat cu ovo tvoje pa cu ti javit sto san ucinila:-))

hvala

U Neru ,prži na najmanjoj brzini (8X za cd).

lukabo sri 16.1.2013 14:16
kizo2703 kaže...

Ti misliš ,ako je netko žensko da ne zna skinuti i spržiti .iso na cd?! Molim te!

 

A ako i ne zna napraviti instalaciju XP-a (koja ,dobro ,je kompliciranija od Sedmice ,ali nije atomska fizika) ,tu je tutorijal.

Nisam ja to rekao,to su tvoje riječi.Moju su "možda cura nezna",da si malo pažljivije pročitao post,nebi ti to promaklo,no nema veze.Uvijek bi se trebalo ponuditi najjednostavnije rješenje,a to bi u ovom slučaju bio nadogradnja na sp3,jel tako.A ovo drugo su več sekundarna rješenja.To što ti,ja,on...znaju si sami staviti wndse,to ne znači da ih i svi  znaju.Zato i postoji ovaj forum.A ni ja,a vjerujem ni ti, da znamo sve.Svi smo iz istih razloga ovdje.Što znamo podijelimo s drugima,a što ne,pitamo.Samo velim da nije tako jednostavno,mada i uz tuturial.Uvijek postoje problemi.

 

-u biosu moraš postaviti da ti se prvo boota sa cd-dvd drive

lusilu111 čet 17.1.2013 16:04

Houston, we have a problem!!:-))

Nista nisam ucinila jer mi je jucer skliznuo lapitopi na pod:-))krasno:-))jedan put se ukljucio, drugi put ne:-), tako da cu ga sutra ujutro nosit na popravak, ako se i nesto moze ucinit:-))

Tebi veliko hvala:-))

Cujemo se i vidimo:-))

 

Franjo15 uto 5.2.2013 23:44

Evo slažem se s kolegom, Zel Cos definitivno, ja sam imao problem s jednom toshibon koju sam popravljao, i išao sam update biosa raditi (nikad više ne diram te toshibe, užasne su što se takvih nekih tih stvari tiče.)


Ugalvnom ugasio se tijekom tog nekog updata biosa, kojeg srećom radi u windowsima pa je sve sigurno, i komp više nikakve znakove života nije davao, mislio sam to mogu sam riješiti, update  ću napraviti , ili flash biosa, ali ništa se nije moglo jer je super laptop. 
Pa sam otišao naravno prvo u službeni servis, Moj Servis ovlašten za toshibu, i dobio sam negativan odgovor, ne mogu ništa, popravak oko 2500kn, normalno ništa drugo ne znaju, nego samo ploču novu staviti, i onda je sve super. Ali to sam mogao i sve sam, ali laptop nije bio moj, pa nisam htjeo čekati dok mi dođe ploča i ostalo. Pa sam otišao u Zel Cos

A u Zel Cosu su napravili reparaciju ploče za 750Kn i sve super.
Eto pohvale za njih.  

kizo2703 sri 13.2.2013 18:00
BlueMax kaže...

Sta fali defaultnom firewallu?

 

Krcanje nepotrebnih sistemskih aplikacija (a i ostalih) je najbolji nacin za shebat windowse.

Pa kad mu se nakrca 10 procesa u boot će pitat zakaj su mu Windowsi spori.