Razni hardverski problemi

Crni ekran nakon instalacije drivera

Ray0 sri 25.5.2016 11:53

Pozdrav,

 

prije dva dana dok sam igrao GTA dogodilo mi se da se ekran zamrznuo i pikselizirao (cijelo računalo se smrznulo, uključujući i zvuk). Ugasio sam ga i ponovno pokrenuo, no nakon "Starting Windows" ekrana računalo pokazuje samo crni ekran (bez strelice miša, ičega). Mislio sam da je neki od drivera zaribao pa sam otišao u safe mod i ugasio drivere od grafičke kartice no opet ista priča. Napravio sam i check disk ali nakon restartanja više nisam mogao ući ni u safe mode, te sam zbog toga na drugi disk koji sam imao u računalu instalirao windowse s namjerom da sa drugog diska izvučem podatke i da ga onda formatiram. Windowse sam instalirao i pristupio podacima bez problema. Na tom clean installu sam probao instalirati drivere za grafičku karticu (XFX 7870 2GB) te nakon restarta sam dobio istu stvar kao i prije - nakon Starting Windows prozora pokazuje mi se crni ekran. Srećom ovdje sam imao restore point kojim sam ga vratio u stanje prije instalacije drivera i sve radi normalno, pa pretpostavljam da stvar koja me zahebava su upravo driveri od grafe. Sada - da li je grafa riknula ili su samo driveri? Cijenio bih vaše savjete.

 

Komponente su

 

Asus P8H61-M LE

Intel i5 3350p

XFX 7870 2GB

Corsair CX 430W

skorvy pet 27.5.2016 12:10

Opisao si apsolutno isti problem kao što sam ja htio pisati ovdje sada. Ono wtf, win10 radi normalno, ugasim i kada idem upaliti vrti dugo da boota u win i na kraju crni ekran samo(eventualno se pojavi kursor od miša). Idem restartati u safe mod...i sve pet on boota safe i nerade mi ni tipkovnica ni miš, uopće nema kursora. Sljedeča stvar koju sam napravio sam bootao u low video resolution i  tada je bootao normalno nakon čega sam ga restartao i opet radi noramlno.... Inače prije 3 dana sam kuptio 970tku, instalirao je na stari windows i sve je radilo ok, al kako mi je več ionako bio loš win išao sam na svježu instalaciju, i od tada kreču problemi. Instalirao sam zadnje drivere 368.22 od nvidije. Sada neznam dali je to do hradwera ili j*bu nvidijini driver.

 

edit: btw, kada nakon low video moda restartam komp nabaci mi neko sistemsko vrijeme i godinu u 2272god....

El Munjoko pet 27.5.2016 16:54
Ray0 kaže...

Pozdrav,

 

prije dva dana dok sam igrao GTA dogodilo mi se da se ekran zamrznuo i pikselizirao (cijelo računalo se smrznulo, uključujući i zvuk)...

 Kad se nešto pikselizira, uglavnom je hardver/grafa u pitanju. Ali svejedno probaj sa starijim driverima.

softwaremaniac ned 29.5.2016 20:18
phoenix2003 kaže...
softwaremaniac kaže...

Sigurno. Ja sam s tim driverima imao velikih problema. Stavi 365.19.

Koje crne 365.19? Ovo nije nvidia GPU već AMD!

Nisam uopće skužio. Pardon. Zadnjih dana čitam o problemima s nVidijinim driverima, pa sam mislio da je to i ovdje slučaj.

Hvala na ispravku kolega.

Ray0 čet 16.6.2016 10:46

Malo zakašnjelo, ali grafa je izgleda gecrk. Nikakvi driveri nisu pomogli, a činjenica da nije radila na tri različita kompa je bio zadnji čavao u lijes. Eventualno ju baciti u pećnicu ali sumnjam da ću išta dobiti s tim. U svakom slučaju, hvala svima na pomoći. :D

Ray0 sub 25.6.2016 10:53

Evo samo mali update, jučer sam skupio vremena, rastavio grafu, upalio pećnicu, stavio ju na 200 stupnjeva 9 minuta, otvorio pivo i čekao. Na kraju sam sve složio, zamijenio pastu, stavio u komp, instalirao drivere i - hebaga vrag, proradila! :)

 

(samo da ne rikne do izlaska RX 480 i bit će super)