Programiranje

Php programiranje početnik !

Arxi ned 23.6.2013 09:05

Moj savjet ti je da zaboravis tutoriale. 

Imas odlicnu prevedenu knjigu http://www.mikroknjiga.rs/store/prikaz.php?ref=978-86-7555-340-3 Koju sam ja procitao na engleskom, i kad sam vidio da ima srspko izdanje, nisam mogao da vjerujem. Osim phpa naucises i osnove mysqla, sto je dovoljno da kreiras sve sto pocetnik moze zamisliti.

Za sve sto ti je ne jasno koristi php manual. Ako zaista zapnes negdje idi na oficijalni php irc. (server: irc.freenode.org, kanal #php). Youtube tutoriale, i w3schools izbjegavaj u sirokom luku. 

royalhero ned 23.6.2013 10:07

Izbjegavaj i literaturu na domaćim jezicima, bez engleskog jezika nemaš šta tražiti niti u IT-u općenito, a posebno ne u programiranju.

 

Možda misliš da znaš engleski (sporazumjevanje i to ti može čak i odlično ići), ali kada kreneš čitati stručnu literaturu, zatrpat ćete stručnim pojmovima, što je dobro, pored tehnologije učiš i jezik. 

 

Pored PHP-a, uči OOP i MVC pattern, pa kada se uhodaš sa osnovama PHP-a upoznaj se sa CakePHP-om. Za CakePHP imaš CakePHP Cookbook, to je sve što ti treba za njega.

celavko uto 16.7.2013 00:41

pozdrav

 

nedavno sam poceo da ucim ovo php programiranje preko neta pomocu tutorijala na you tube,pa me interesuje dal postoji neki nacin da testiram skripte koje napisem(programiram) osim onog Apache xampp-a jer kad to instaliram comp mi malo vise steka a ponekad skroz zablokira 

Arxi uto 16.7.2013 11:38
rustweaver kaže...
Arxi kaže...

w3schools izbjegavaj u sirokom luku. 

Zašto w3schools? Baš me zanima.

http://www.w3fools.com/

 

EDIT: sajt se malo izmjenio, prije godinu dana je imao primjere veoma lose prakse/gresaka u w3s tutorijalima ako se dobro sjecam, ali i sada mislim da je validan kada vidim ovo 'FROM:'

rustweaver uto 16.7.2013 12:46

Pa to baš i nije neko objašnjenje.

 

Puno je napričano a malo objašnjeno. Sve što sam uspio izvući jest da ima nekih grešaka na w3schools i da su malo sporiji sa držanjem koraka sa novijim standardima. Svatko tko je čitao dosta informatičke literature zna da je to nešto neizbježno, greške se svugdje zalome a tekst ne može vječno ostati relevantan.

 

Vrtim ovu stranicu za PHP što sam linkao, i kao netko tko ne zna PHP (ali ima iskustva sa programiranjem općenito) ne vidim nešto loše. Štoviše dam se kladiti da su informacije pod "PHP basic" i "PHP reference" veoma (ako ne i potpuno) točne.

 

Kritike bez veoma konkretnih primjera su potpuno bezveze.

blackfox ned 24.12.2017 14:21

Nedavno sam kupio prava na jednu browser igru koja je vecinom napravljena u PHP i MySQL. dosta toga treba za promijenit jer sadasnja koncepcija

igre mi se bas i nesvida.Dosta toga sam promjenio ja sam medutim neznam sve jer sam tek pocetnik

a cijene usluga se ogromne. ako netko ima viska slobodnog vremena i volje da mi pomogne oko igre neka se slobodno javi.

Veliki pozdrav svima