Procesori i MBO

Pomoć oko AMD procesora

Ripjaw uto 1.12.2015 14:09

ja što ti mogu reći je da procesori označeni E1 su najgori ikad(simbolično rečeno). Ujedno su i najniži segment AMD procesora. Ova FX serija se promovira kao dobrom ali u testu je tak-tak, što se vidi u priloženoj slici. I još jedna stvar, AMD tj. ATI su se znali jako pregrijavat na HP laptopima i onda je dolazilo do gubljenja kontakta i pojave crnog ekrana. Ako pogledaš na njuškalo, najviše se HP ovih laptopa prodaje u dijelovima koji su imali ATI grafiku u sebi. Kako je sa Lenovom i novom serijom ATI i AMD-a neznam. Nadam se da sam bar nekako pomogao.

 

Ivan(4) uto 1.12.2015 14:25

Sa mobilnim i5-icama jeste uporediv, otprilike je u rangu štedljivijih izvedbi koje rade na ~2GHz. Suštinski, ni CPU ni GPU nisu nešto, ali bi trebalo da su skroz ok za običan, svakodnevni rad. Za te pare bi se verovatno mogle naći bolje performanse, ali ne drastično. Ono što bi moglo da opravda cenu je to što nisu zakinuli na RAM-u i veličini diska i što na slikama izgleda solidno, mada se kvalitet izrade najbolje oceni uživo (ok, malo sam proguglao, izgleda ok i uživo, nema završna obrada je dobra, ali ne deluje previše čvrsto). Baterija nije nešto.

 

Sve u svemu, nije spektakularan, mada ni posebno loš.

Ripjaw uto 1.12.2015 20:19

Ovisi koje igre. Manje-više za nove naslove nemože bit integrirana već diskretna, a to ti je automatski rang od 4,500 kn pa naviše. Battlefield i sl. (kojima treba 8 jezgri i gtx) možeš zaboravit da ćeš igrat na laptopu tog cjenovnog ranga. Ako misliš Minecraft to možeš praktički na bilo kojem. PES ćeš moć igrat, to ti govorim iz iskustva.