Prijenosna računala

Lenovo Ideapad 330 se ne želi spojiti na internet

XYomegaYX pon 22.7.2019 17:40

Uzeo sam ovaj laptop (ryzen 5, 4gb ram), na njega instalirao windows 7 i kada se sve učita kreću problemi.

Touchpad ne radi uopće.

Ne može se spojiti na internet, baca grešku: "windows did not detect any networking hardware". Ne pronalazi wifi, a ne pomažu mu ni spajanje kabla od interneta koji inače koristim za računalo. Pored toga, kada uđe u windowse usb portovi prestaju raditi. Miš ne reagira a koristio sam ga tijekom instalacije windowsa.

 

Nadam se da će mi netko uspjeti pomoći.

ihush pon 22.7.2019 18:37

-driveri + tko zna kakav skiseljeni yogurt.. skini origigi-čisti, w7-8-10.. ili linux distru kao ubuntu-mint..

-da bi bilo što radilo, moraš imati odgovarajući driver, ne samo želju..  ako imaš drivere (chipset, lan-wlan, audio, vga.. itd.) tad možeš koristiti željeni os na hw-u, inače ne.

Bonjasky93 uto 30.7.2019 18:59

Imam slican problem, laptop je nov a poceo je u zadnje vrijeme jako sporo otvarati stranice i cesto mi izbaci gresku kao problem sa konekcijom a nije jer na mobitelu konekcija odlicna bez prekida. Koji konkretno driver moze praviti problem ili je nesto drugo u pitanju?

Ajar uto 30.7.2019 19:09

procesor je iz 2017. (kaby jezero) i tu bi w7 morali raditi k'o urica kad to ne bio lenovo. oni imaju svoje drivere za sve i svašta (+ bloatware gratis). tu imaš sve dostupne drivere za w7 (x64 je default ali odaberi u padajućim izbornicima) i opleti. ne oslanjaj se samo na windows drivere jer, kao što već i nisi, nećeš daleko dogurati. eh, sad, budući da se s njega ne možeš pričepiti na net, skini sve (ili prvo za mrežu - oba: wireless i lan) pa onda ostalo direkt, kad proradi) na USB stick pa otud onda .... bla. i onda ima sve da proradi, mamulimu. izvolim držati ti fige te nešt tu čarobirati da sve prođe začuđujuće bez problema.