Prijenosna računala

HP envy x360 20% popust SD

Crash Override uto 4.6.2019 14:35

Pozz,

tražim si laptop najviše za multimediju, malo učenja i pisanje seminarskih radova,

bitno mi je da ima dobro trajanje baterije, da izgleda moderno, tanki okvir, i da je manji od 15.6",

i tako ja gledam po netu i nađem da je u sancta-domenica trenutno popust 20% na HP uz jednokratno plaćanje,

https://www.sancta-domenica.hr/racunala-i-periferija/prijenosna-racunala/notebook-hp-envy-x360-13-ar0008nn-6wj06ea.html

tako ispada da HP envy x360 s ryzen 5 3500u i vega 8 grafom dođe cca 5800.

Treba mi vaše mišljenje da li je to realna cijena i da li se eventualno može dobiti neki drugi laptop sa trajanjem baterije od 5-6 sati,

da je manji da ima sličan slick dizajn?

 

poz

ihush uto 4.6.2019 15:58

-opis potreba nije u korelacij s izborom.. tj navedene potrebe su u klasi 2-3000kn.. a šlag na tortu, trajanje baterije je direktno povezano sa snagom (i dimenzijama ekrana no to je ok u navedenom..).

tako će jačia vga jednostavno trošiti više a pri tome je baterija ista u seriji, tj postoje i različite baterije tj kapacitet..

-da ti je trajanje baterije važno, tad bi po navedenom tražio u klasi tablet, ne u laptop više klase-snage.. jer prosječan lap drži 2-3-4h.. recimo oko 3h, tablet 2-3x više.

-ako želiš jače, gaming, zahtijevnije appse itd.. tad baterija nije osnovni kriterij tj tad te to treba najmanje ograničavati jer da bi nešto radilo moraš zadovoljiti requrementse a to uključuje i struju.

.. npr identično računalo s 4gb i 8gb .. više rama troši više, tad će pod istim uvjetima 8gb brže isprazniti bateriju, ako je višak, ako ne koristiš, tad je to kao gepek-šleper, teret-trošak.. ako korisiš, tad nije izbor itd..

 

ne petljam se u izbor, to mora biti tvoja odluka.. samo napomena, oko 4000kn imaš dovoljan izbor, alternativno, ako je baterija važna, kupiš dodatnu itd. i opet je manji iznos nego ovaj na ''akciji''.. a akicje služe da se roba uvali kupcu, klasično, čim vidiš popust kriteriji popuste.. :)