RokyFrane ned 5.5.2019 01:13

https://www.ruralnetwork.eu/hr.html


Sta kažete na ovo forumci? Dali je jedna od klasicnih priča koja ce propast ili ima nade? Vec je sve potpisano koliko vidim na portalima i na ovoj stranici i ima dosta xlsx fileova di ima preko 100k adresa za Primorsko Goransku i Istarsku županiju i sve je ljepo poslozeno i izgleda uvjerljivo.

Nadam se da ce to proradit jer znam za Primorsko Goransku da dijelovi Rijeke nemaju optiku a po slavoniji u dosta malim gradovima i selima vec se radi optika od manjih operatera tipa proping itd itd.


RokyFrane ned 5.5.2019 03:59

Ni moje nije (kvart u Rijeci jedva imam 30/3) a kvart do mene na gornjoj vezici baka mi ima optiku u zgradi jer su sve zgrade pokrivene optikom.

Po svim portalima tu kod nas na primorju od novog lista itd itd.

Motorino ned 5.5.2019 12:12

Ehh u kojem svijetu ja živim kad mi ovakve stvari promaknu 

Uglavnom taj rune koliko sam skužio neće biti operater već oni samo postavljaju optiku a kasnije korisnik bira operatera. Tako da ako dobijem i 100 mbps bio bih ultra zadovoljan jer sam nekada imao 30/5 i onda su mi spustili na 20/3.

 

 

 

RokyFrane ned 5.5.2019 14:19

Tako je i ja sam tako shvatio sta nije lose jer ipak da su oni bas kao operater nebi bas vjerovao nekim novim likovima iskreno ovako je super, oni provuku infrastrukturu i onda se bira operater koji najbolje paše i koji se nudi u toj zoni.

Ma i ja isto da mi daju minimum minimuma na optici bilo bi vise nego dovoljno


Ali ja i dalje nista od tog nevjerujem dokle nevidim na hakom mapi ili negdje drugdje da su oni to provukli. Kad to vidim onda mi nije problem cekat 2,3 godine da dodju do mene haha.

froxie24 ned 5.5.2019 19:38

A da malo pročitate stranicu prije nego počnete sanjarit? 

 

Što je potrebno za ukopčanje vašeg doma na svjetlovodnu infrastrukturu?

  • Provjeriti da li se Vaša adresa nalazi u planu izgradnje projekta RUNE
  • Ukoliko želite predati zahtjev za ukopčanje potrebno je logirati se na web stranici www.ruralnetwork.eu
  • Ispuniti obrazac/zahtjev za ukopčanje (iz predmetnog obrasca se automatski popunjava Ugovor i Suglasnost te uplatnica koji se šalju na vašu e-mail adresu, te su u svakom trenutku dostupni za preuzimanje na web stranici)
  • Preuzete dokumente je potrebno isprintati i ovjeriti te skenirane/fotografirane učitati (upload-ati) putem web-a
  • Po zaprimanju dokumenta te evidentiranja uplate kontaktirati će Vas tehnička služba i dogovoriti potrebne detalje oko realizacije priključka

 

Koliko se naplaćuje uvođenje svjetlovodnog priključka?

  • Dio zračnog svjetlovodnog priključka koji se odnosi na privod do fasade uključujući instalaciju do ulaza u stan, naplaćuje se samo u slučaju da u roku od 90 dana od izrade priključka krajnji korisnik ne ugovori korištenje usluge sa nekim od raspoloživih telekom operatora.
  • U slučaju da korisnik želi podzemni priključak te ako na lokaciji postoji prikladna cijevna instalacija priključak će biti izveden po postojećoj instalaciji.
  • U slučaju da korisnik želi podzemni priključak a na lokaciji ne postoji odgovarajuća cijevna instalacija RUNE će osigurati odgovarajuću cijev, korisnik će sam snositi troškove ugradnje cijevi po vlastitoj parceli ili će cijev od granice parcele do fasade ugraditi sama. Kada je cijev ugrađena RUNE će izvesti priključak u skladu sa prethodnom točkom.
  • Instalacija unutar stana do max. 10 m i 2 proboja naplaćuje se 750,00 Kn (PDV uključen) jednokratno. Moguće je zatražiti izvođenje instalacije do točke po vlastitom izboru te se u tom slučaju svaki dodatni 1m instalacije naplaćuje 75,00 Kn (PDV uključen).

 

VAŽNO! / Uvođenje svjetlovodnog priključka u vaš dom ne podrazumijeva odmah i puštanje usluge. Infrastruktura će vam tek omogućiti, kao budućim korisnicima, odabir ponuđača i usluge po vlastitoj mjeri.

RokyFrane ned 5.5.2019 19:57

Pročitao sam par puta cijelu stranicu i na hrvatskom i na slovenskom i vidio sam da je moja adresa u RUNE-ADRIA_addresses.xlsx fileu ali nisam bas shvatio jer ima dosta stvari u koje se nerazumijem. 

 RUNE-ADRIA_addresses Download link filea za adrese koga zanima.

 


Isto sam tako kontaktirao Šašu direktora RUNE-Adria i dobio sam odgovor "

Pri kraju smo izrade web aplikacije putem koje će se na našim stranicama moći provjeriti dostupnost za svaku pojedinu adresu.
Molimo za još malo strpljenja i zahvaljujemo na podršci."


Moje pitanje je bilo kristalno jasno : Dali je ovo jedna od klasicnih bajki ili zaista ima nešto od toga? Jer ovo neradi firma od EU fonda vec od ostalih fondova.
Hvala froxie24 šta si mi copy paste recenice sa sitea. :D
toncek333 pet 10.5.2019 01:09

"popunjava Ugovor i Suglasnost te uplatnica"

Pretpostavio sam da bi poslati taj zahtjev znacilo samo izraziti interes za korištenjem usluge kada se izgradi mreža, ali zasto bi ista uplaćivao ako još nije izgrađena mreža?