jaxy1108 čet 18.4.2019 18:17

Poz ljudi, planiram uzet novi PC da mogu malo igrat neke igrice itd.
Bojim se svog interneta jer trenutno na starom pc imam 70 80 ping u igrama minimalno. Brzina je ogranicena na 10Mbps i 0.5 upload.
Placamo 16 Mbps ali su nam ljudi rekli da nista vise nema smisla jer infrastruktura ne podrzava vise od 10Mbps. Naime vidi se da je to rađeno ciganski (oprostite na izrazu ali tako je), bandere sagnjile, kad neki novi susjed trazi internet jednostavno mu kazu nemoze, spojeno je vise kuca na jednu paricu koja bi trebala bit samo za jednu kucu (nekuzim se uglavnom znam da su sve to napravili jako lose, cisto onako da radi). Ovo ljeto sam bio mjesec dana bez interneta i telefona i nista nisu napravili, srecom nasli smo covia koji se razumi pa je to sam na svoju ruku popravio jer ionako nemoze napravit gore od trenutnog. Sve u svemu dok neko u vecim mjestima modernu brzinu (neki cak i optiku) i lagodno koristi internet, ja gledam kako mi ping ne ide ispod 80 i kako moram ostavit PC cijelu noc da radi jer nemogu skidat nista preko dana.
Zanima me sto ja tu mogu napravir jer ocito tehnicari za koje sam cuo da su debelo pretplaceni (nisam sigiran i ne prozivam) ne rade svoj posao, tako da nece doc do poboljsanja infrastrukture, jedino da se prebacim na drugog operatera, al ne vjerujem da mi i oni mogu ponudit nesto vise.

Antoniio22 čet 18.4.2019 18:35

Ako nema nikakve druge infrastruktrure, nitko ti sigurno ne može ponuditi nešto bolje. Istu paricu nemate jer ne bi funkcioniralo tako. Vjerojatno je isti kabel iz kojeg ide više parica, a sve su iskorištene pa zato nikome ni ne mogu dati internet. Dok netko ne provede nešto novo ili se izgradi centrala, osuđen si na to što imaš. Eventualno nešto tipa pokućnog, qli tu ti isto stvari mogu varirati od ok brzine pa do neupotrebljivog.