RedHill pon 2.10.2023 13:43

Imamo HPov M227sdn printer i problem je sto nece da printa odnosno stalno javlja da je papir zaglavljen iako vise nije zaglavljen odnosno bio je, ali mi smo ga uklonili i sada stalno javlja tu gresku. Probali smo HPov printer doctor, probali smo HP smart program, ali nikakva pomoc od ta dva programa. Oni samo javljaju da je nesto zaglavljeno, ali nije, barem papir nije, a sad jel nesto smeta. Jedini zakljucak je da je nesto mehanicki otislo, pa stalno javlja tu gresku, kao npr. kad se u autu pokida senzor, pa stalno javlja gresku iako te greske nema odnosno senzor ne radi pa javlja laznu gresku. 

Da li zna netko u cemu je problem, jer gazda je rastavio printer odnosno maknio papir, toner i sve zivo i sve smo ocistili odnosno vratili na mjesto kako je bilo, ali ni to nije pomoglo, pa me zanima da li netko zna kako rijesiti ovaj problem ili je jedino rjesenje kupnja novog printera?

millennial pon 2.10.2023 13:51

Gazda nije čuo za servis? 

 

Kad se već sami gnjavite sa printerom od 250 eura, pogledaj u softwareu ili guglaj ima li nekakva procedura resetiranja printera, možda se nešto samo zblesalo. Obično bude nekakva kombinacija tipaka koja se drži prilikom paljenja.

 

Pretpostavljam da je jamstvo isteklo?

RedHill pon 2.10.2023 13:53

Garancije nema, zato ga ni ne zelimo nositi na servis, probao sam rucno resetirati printer, iskljucio sam ga iz struje, te ga je softver isto sam resetirao, znaci tri puta je vec resetiran i jednom iz struje istekan i nista nije pomoglo, sada azuriram firmware printera, ako ce to ista pomoci. 

EDIT: Firmware azuriran, ali i dalje isto, znaci cuje se kako radi i kako bi trebao uvuci papir, ali ne uvlaci papir, a s time ni ne printa nista, a javlja isto gresku da je papir zaglavio u printeru, iako nije

Ajar pon 2.10.2023 14:04

jedini će ti serviser znati koji točno kotačić (polugu) mora pomaknuti u pisaču. pri uvlačenju papira, čitav se mehanizam pomakne "za jedan" u određen položaj, za nastavak. ako se papir "zaglavi", i mehanizam najčešće ostane "zaglavljen" između ta dva položaja i mora se pomaknuti ručno ali ne bilo kako, već na točno određen način i na točno određenom mjestu (koje će "resetirati" čitavu mehaniku). nema tu "softverske" pomoći. samo znanje (iskustvo + vještina). sori ali jebiga. 

millennial pon 2.10.2023 14:08

Koliko je printer star?

 

Gazda valjda najbolje zna, ali ne vidim kako mu se isplati sad trošiti sate oko tog printera, to isto košta, valjda dobiješ plaću na kraju mjeseca.  Umjesto kontaktiranja servisa ili u najgorem slučaju kupovine novog printera. Potrošiti 10-15 min. da vidiš što je s printerom je ok, ali čini mi se da ste vi potrošili daleko više vremena.

 

No da ne mudrujem više, teško tu možete nešto napraviti, tako da vam opet ne gine servis. Možda je nekakva glupost u pitanju pa se sredi za 10 min., a možda ćete potrošiti još sate i sate tražeći što je. Sad vidi što ti je manji rizik i trošak.

RedHill pon 2.10.2023 18:29

Sve skupa je potrošeno 30tak minuta softverskog pokušavanja rješavanja problema, s obzirom da ništa nije pomoglo, došli do zaključka da nesta mehanički ne valja odnosno nesta je zaglavljeni zbog čega ne printa i stalno prikazuje taj error da je zaglavljeno. Printer je star 5 godina i isprintao se podosta odnosno isplatio je svoju vrijednost, vjv ide kupnja novog. Hvala svima na pomoci