Periferija

Logitech G330 {REVIEW}

Ranko Kukumar čet 21.7.2011 10:22

Radi se o Logitech-ovim slušalicama "G" serije, dakle namjenjene za gamere. Koštaju oko 300KN, jučer sam ih uzeo u Linksu u napravit ću mali review istih.

 

Headset dolazi u normalnom pakovanju, sa njima dolazi priručnik za upotrebu i spajanje na raznim jezicima, te neki reklamski letci.

 

 

Otvaranjem slušalica, prilikom prvog uzimanja dobije se dojam - Da se radi o vrlo slabom komadu plastike. Kabel je dosta dugačak (oko 2.5m), a mogu se spajati i na 3.5mm jack-ove, ili na USB utor.

 

Najznačanija karakteristika ovih slušalica je što su drugačije jednostavno od većine drugih modela. Naime, kako većina headset-a ide preko glave, i pada direktno na uši, kod ovih je stvar kompletno drugačija. Idu potpuno iza glave, a kače se na uši, pri tome radeći vrlo, vrlo malen pritisak na glavu i na uši. Što je iznimno pohvalno, ja osobno ne volim teške slušalice koje nakon dugotrajnog rada opterećuju glavu i osijeća se nelagoda. Također, masa slušalica je vrlo mala, tako da ih u trenutak skinite sa glave i praktički ne osjećate ih dok su na vama.

 

   

 

Jastučići su obloženi silikonima, tako da za vrijeme rada osjećaj vrlo dobar i ugodan, što je dosta bitno jer je cijelo težište isključivo na ušima.

 

Što se tiče kvalitete zvuka, ona je dosta dobra za cijenu koju se prodaje. Slušalice su obične stereo tipa, tako da bi to trebalo odgovarati dosta velikoj skupini igrača za koje su i uostalom namjenjene. Kvaliteta samog zvuka je dobra, zapravo rekao bih odlična za cijenu koju se prodaje. Jasno, ako tražite bolju kvalitetu pri slušanju glazbe, ili gledanja filmova potražiti će te bolje, ali za gamere za koje je i ovo namjenjeno headset je odličan.

 

Također tu je i mikrofon integriran, koji se može zaokrenuto za gotovo 270 stupnjeva. Mikrofon ima i ugrađene   mogućnosti uklanjanja pozadinske buke, što dodatno daje prednost. Potenciometar je kao kod većine ostalih headset-a, i vrlo je zgodan za korištenje. VoIP chat je vrlo, vrlo ugodan sa ovim headsetom, mikrofon odaje vrlo čist i razumljiv glas, bez pozadinske buke, te mu dajem jedan plus.

    Na njemu možemo potpunosti smanjiti, pojačati zvuk, te uključiti/isključiti mikrofon.

 

Na kraju, mogu zaključiti kako G330 definitivno opravdava cijenu i vrijedi tih 300-ak kuna. Zvuk je vrlo solidan, a udobnost stvarno odlična. Drugačiji tip headset-a, možda se čini na prvu ruku ne kvalitetno izrađen zbog male mase, ali realnost je drugačija i mogu dati tople preporuke za ovaj headset. Sve igre koje sam probao imaju korektan zvuk, a slušanje glazbe je isto užitak sa ovim headsetom. Jedina mana, koja zapravo i nije "mana" je ta što su možda mrvicu prelagane kada ih skidate sa glave, pa dobijate dojam kao da će se raspasti svaki trenutak.

 

Ako se pitate kako jači zvuk utječe na okolinu, tj. dali se čuje zvuk iz slušalica previše vani - Ne puno. Na najjačoj razini zvuka se naravno čuje, ali ništa strašno da zasmeta ukućanima.

 

Ali, sve ostalo je stvarno savršeno i Logitech je definitivno napravio solidan headset za gamere i tople preporuke.

luckyluke čet 21.7.2011 11:14

Odličan headset. Također ih imam i zadovoljan sam.

Jedino mi fali mrvicu jači zvuk za potpuni doživljaj ali s obzirom na kvalitetu koju daju, ne mogu se požaliti.

 

I da, nekako su sluške krhke. Čim ih malo jače stisnem počinje pucketati ona plastika pa s njima rukujem vrlo oprezno jer imam osjećaj ko da će mi se svaki čas raspasti u rukama.

A što se tiče utjecaja zvuka na okolinu tu se ne bih složio. Pustim neku glasniju pjesmu s najjačim tonom i kad se odmaknem cca. 3 m još uvijek čujem zvuk i to dosta dobro. Čak bi se dale i riječi razumiti na toj udaljenosti, a o instrumentima da ne govorim.

 

Inače, GG za review.

Leryan uto 30.8.2011 11:59

Evo da se ja jos nadovezem, istina je pucketa ta plastika, ali evo nakon godinu dana koristenja, slusalice nemaju ni ogrebotine. Savrseno rade, sve i dalje je normalno i nisu se rashodale. Jos k tome sam doslovno 3 puta sjeo na njih i mogu reci da se samo saviju kada su gumene i vrate kak su i bile. Po meni jedne od neunistivih. Ne znam koje bi jos moju guzicu samo tako izdurale, a kamoli 3 puta. :D

Ranko Kukumar čet 1.9.2011 10:07
Fićo_CoD 5 kaže...

Jel vas boli gornji dio ušiju, odnosno gdje "kačite" headset, nakon nekoliko sati (+3)?

  Nakon 2 mjeseca korištenja, evo navikao sam se i skoro me ništa više ne boli.

Leryan kaže...

Evo da se ja jos nadovezem, istina je pucketa ta plastika, ali evo nakon godinu dana koristenja, slusalice nemaju ni ogrebotine. Savrseno rade, sve i dalje je normalno i nisu se rashodale. Jos k tome sam doslovno 3 puta sjeo na njih i mogu reci da se samo saviju kada su gumene i vrate kak su i bile. Po meni jedne od neunistivih. Ne znam koje bi jos moju guzicu samo tako izdurale, a kamoli 3 puta. :D

  Meni se ponekad zna javiti krčenje u desnoj, možda posljedica malo jačeg rastezanja.