Periferija

Divoom xforce 3 recenzija by explorer 4

explorer 4 pet 4.3.2011 16:32

Imao sam ove zvučnike neko vrijeme pa sam ih prodao no ostalo mi par slika pa reko da napravim recenziju.

 

2.1 zvučnici od Divooma, 75 w rms snage (subwoofer 35 w sateliti po 20 w).Sub ima membranu promjera 6,5 " (16,5 cm) a satelti imaju po dvije 2.5 inchne membrane te po jedan visokotonac.

U kutiji se dobiva i mali kontroler te na njemu ulazi za slušalice i line in.Sateliti i kontroler se spajaju preko cinch kabela.

 

Kvaliteta izrade-Najgora stvar kod zvučnika.Iako spadaju u srednji segment po cijeni (400-500 kn) kvaliteta izrade je vrlo loša.

Počet ću od subwoofera koji se nalazi u vrlo tankom kućištu od MDF-a.To je membrana od 6,5 " i 35 w snage te je trebalo staviti mdf debljine barem 1 cm.

Sateliti su u također u kučištu od mdf-a no oni su bolje izvedeni nego sub.Opet sam našao manu koja nije zanemariva.Plastika koja se nalazi na prednjoj strani svakog satelita je tanka i slabo učvršćena tako da čim pojačate na više od 50 % zna se dogoditi da zaškripe.

Kontroler je užasan.Prelagan je te je neprecizan.Konektori koji su na njemu su osrednje kvalitete.

Kutija ima malo više od 7 kg.

 

Kvaliteta zvuka-Zvuk je vrlo dobar za ovaj cjenovni rang.Ima dosta snage i kad se pojačaju do kraja nema krčenja no pojavljuju se izobličenja.No da je zvuk vrlo dobar je relativno kod ovih zvučnika.Naime zvuk pati zbog loše izrade.Sub je jak i udaran no kad se malo pojača čuje se vibracija kutije i membrana brzo propuše te zvuk nije više tako dobar.Također sub svira dosta visokog basa (od 100-150 hz) što je po meni ružno za čuti.Inače dok se ne pojača dosta dobar i fin zvuk.Sateliti su čvrsti i dosta teški jer imaju po 3 drivera.Visoki su odlični no ni srednji nisu ništa lošiji.Šteta što nisu neki bolji driveri jer imaju jako malo detalja.Nekad znaju malo zaškripti zbog plastike koja se nalazi na njihovoj prednjoj strani no to traje 2-3 sekunde ništa strašno.Pošto je svaki satelit 20 w često se zna dogodit da na većoj glasnoći nadglasaju sub (35 w ipak premalo za 6,5 incha treba barem 45-50 w).Isti problem za sub sam imao i kod Creative itrgiue 3800 jer je membrana velika a premalo snage.

 

Ponašanje u igricama, filmovima, glazbi-Na kutiji piše best gaming chooise što upućuje da su ovo zvučnici namjenjeni za igre.Tako i je.Jako je bitno da u igrici zvučnik dobro locira protivnika te mogu reći da su me zvučnici ugodno iznenadili.Također efekti lijepo zvuče no nekad zasmeta viskoi bas koji ruši dobru zvučnu sliku za igrice.Za filmove i nisu baš nešto.Govor je dobar, bas bruji dosta jako na pojedinim scenama no opet taj visoki bas jako ružno zvuči.Fali i detalja u driverima pa se neke stvari jednostavno ne mogu čuti.Za glazbu su mi se svidjeli jer je zvuk čist i jasan.Bas je dubok, udaran i jak.Ako slušate tehno, rap, hip hop i novije stvari onda su dobri i preopručujem da ih uzmete.Ako je za rock, metal, pop ili tako bolje ne uzimati radi subwoofera.

 

Cijena-Ovi zvučnici koštaju od 400-500 kn ovisi od trgovine.Za te novce se teško može naći nešto bolje.Ima par mana no sve u svemu ovo je sustav koji dobro zvuči na mnogim područjima.Ako niste zahtjevni slušač ovo će biti sasvim dobar izbor za vas.

 

Nadam se da ću nekom pomoći.Pozdrav ekipa

 

Evo koja slika

Zeppe pet 4.3.2011 21:17

Dobar review.. Zvučnici su po snazi meni odlični, cijena je također dobra ali sve ostalo mi ne paše..

Prvo ovo oko basa.. Ja više slušam rock pa mi to nebi pasalo.. Zvučnici su sami po sebi ružni a onaj plastični dio na wooferu je potpuno nepotreban, sateliti su onako ok..

Sve u svemu nevjerujem da bi li ovo zadovoljilo kao kupca..

thedream uto 17.4.2012 17:52

Uzeo dotične zvučnike za manje ni više nego 100kn, mogu samo reći - to je to, *ebote da! Rasturaju. Sateliti posrame i Logijeve Z313, 323, kvragu i 523. 75W RMS-a je možda i moglo biti raspoređeno na 40W Sub veće membrane i satelite 2x17.5W, no i ovako - ovo je nešto najglasnije od Divoom-a i njihovo najkvalitetnije što sam imao prilike čuti a čuo sam im bar 5 setova, dakle gotovo sve.

 

Samo da ih ugodim zvuku kojeg slušam, i to je to, liniju sam odspojio, što dovoljno govori što mislim o njima. Ali stvarno - za 100kn ovako nešto dobiti, samo si mogu lupiti šamar.

 

Extra za tu paru! Samo se treba poigrati potenciometrima za optimalno uštimavanje, ali ljudi - ovi sateliti zvuče gotovo kao T20 II od Creativea, čisto, snažno, detaljno, i prijesvega prodorno a opet jasno. Sub je u ćošak stola postavljen, mrvicu je preboomy po meni, nije topao što sam navikao inače, ali uštimat ću ga.

 

Eto, toliko samo od mene. {#}

 

EDIT : I jedna tema na kojoj sam i sam sudjelovao, prije 3. Vrlo lijep review kolege iggyone-a svojedobno, zvučnici zaista razvaljuju.

 

http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=92589