BeLLicus sub 22.6.2019 16:33

Ja sam se ovih dana još igrao da ostvarim sve achievemente, promakla su mi na kraju 4 iz HoS expanzije pa sam to odigrao još jednom, na kraju 244 sata, 86 lvl uživao sam u svakoj sekundi ovog masterpiecea, sad čekanje Cyberpunka :)

VooDooZg uto 2.7.2019 08:55
Čitatelj kaže...

Evo fotke od jucer

 

 

Di su Yen i Ciri našli - na stanici usput prema poslu ??  a jbt ...  uz to još razlika  u godinama glumica je valjda 13mj bar tak izgledaju - bravo majstori

Čitatelj uto 2.7.2019 09:55

Moras kuzit lore - vjestice mogu imati par stotina godina, i izgledati kao 16 (sirens in the backyard *police, open the door*),

i vecina vjestica su imale neku deformaciju tijela - i svoj izgled su poboljsale magijom.

(necu ti spoilati, procitaj knjige, Yen i Triss su imale zesce deformacije na tijelu)

 

Tako da se ne zamaraj godinama, u tom svemiru godine su "samo broj" (a zatvor je samo soba).

VooDooZg uto 2.7.2019 10:11
Minneyar kaže...

Najveci problem je sto Geralt na posteru ima jedan mac... to mi sve govori kolko ce biti vjerni knjigama/ liku.

 

Pa kažu da baš i u knjigama ima jedan a drugi mu je na konju, i Ciri u igri ima 1 mač btw - inače u igri mi je glupa kombinacija isto kaj steel i silver sword slično koštaju ono kak ..

Čitatelj uto 2.7.2019 11:00

Imas i HR, samo dvije knjige za sad.

Inace, to je isto srpski prijevod - samo malo uljepsan - pa je zapravo dobar,

jer srpski prijevod je prilicno slican izvornom jeziku.

Primjerice, imena likova imaju smisla - Dandelion je inace "maslacak" na engleskom,

na poljskom mu je ime "Zutica" (po cvijetu, jer Dandelion je zapravo - plavusa),

a na srpskom su mu dali savrseno ime - Neven.

 

Jos nisam narucio knjige na HR, cekam da se skupe svih 8, da mogu naruciti set.

https://shop.skolskaknjiga.hr/catalogsearch/result/?q=sapkowski

 

picajzla0707 kaže...

 idi u prkno, sad me živo zanima nastavak tog kratkog ulomka 

 

8. knjiga mi je kod frenda u HR, dok ju procita - pa ju vrati kad dodjem u HR.

7. knjiga mi je ostecena (korice) u hrvatskoj posti. 

Imam i prva tri stripa Dark Horsea (nisu canon, posebne su price), mozda kupim i 4. kad bude dostupna.

Lovac sri 17.7.2019 22:42
razor1988 kaže...

zasto mi nece podesiti velicinu prikazanog kada promjenim rezoluciju u igri?

evo sto vidim kad stavim nativnu rezoluciju

Hmm, obično je to kod nekih igara ako imaš skaliranje na iznad 100%. To se rješava na exe-u; ideš Compatibility>>Change high DPI settings i tu je High DPI scalling override. To uključi i bude ok, a Windows može bit različit od 100%.

picajzla0707 danas 09:37

Uh, sad mi dodje opet odigrati igru. Ionako sam je probao igrati sa gtx 550ti sve na low i odustao jer je jedva dostizala 30fps. Onda sam je odigrao na gtx 1050ti na mid/high, a sad bi mogao u punom sjaju sa gtx 1070.

Čitatelj danas 13:05

Pola stoljeca kasnije - radnja oko Lamberta,

a pojavljuje se Dendalion koji nije nista ostario - bezveze.

 

30min film u kojem netko ne zna da vrijeme za carobnjake i vjestice nije jednako

kao i za obicne ljude - Dandelion bi trebao biti oronuli starac, a Lambert daleko od sijed.

Obi Wan danas 21:55
Čitatelj kaže...

Ako netko jos nije pogledao, nek pogleda. Meni se cini super.

 

https://www.youtube.com/watch?v=cSqi-8kAMmM

meni cavil uopce nije dobar izbor za geralta... nekako mi je previse zgodan, trebali su nac glumca koji ima taj neki look koji ga cini u jednu ruku gadnim, al ne u pravom smislu rijeci kao npr mads mikkelsen. po dalmatinski, reklo bi se da bi bilo pozeljno da je malo "grez"

Čitatelj danas 22:01

Pa meni je on prilicno "gadan" glumac, osobito sa tim supkom na bradi.

 

Po tome se uklapa. A dobra stvar je sto tip voli knjige i veliki je obozavatelj fransize,

te je po svom inzistiranju i dobio ulogu - dakle s njegove strane, pozadine ne fali,

te ce njegov trud i rad biti sigurno uocen.

 

Druge uloge su meni "upitne", ali sam se pomirio s tim da ce biti amerikanizirano,

jer njihova i je produkcija - ali ne znaci da ce biti lose.

 

Medaljon i ostali logotipovi su mi vec sad super - preferiram oblik medaljona naspram oblik glave zivotinje,

jer i u knjigama je medaljon - a da je zlatan, hrvatski naziv bi bio - dukat.

fighterZu danas 22:34

Meni je trailer sve u svemu ok. Nakon što sam ga pogledao još par puta nekako mi se dopada sve više.

Što se tiče westernizacije same serije, to se moglo očekivati. Mnogi kritiziraju seriju zbog castinga (ruski komentari na youtubeu :) ), ali ne treba zaboraviti da se želi seriju predstaviti svima, ne samo onima koji su igrali igru ili čitali knjigu. No možda se ipak iznenadimo u u par epizoda te ipak budemo vidjeli malo slavenskoga okruženja (Link - odgovor producentice). Ali opet tu je slavensko okruženje što se tiče lokacija, pa još ako bude slavenske glazbe i atmosfere na tim lokacijama, onda bi to bio pun pogodak.

Što se tiče Geralta, isto sam bio skeptičan što se tiče izbora oko Henrya Cavilla i smatrao sam da je bilo boljih kandidata (no može se čuti i i inertvjuima koliko je lik osobno želio biti dio ovoga projekta. Navodno je zvao i producenticu i prije nego što je napisana prva epizoda i prije nego što je počeo sam casting). I nakon što sam odgledao trailer mogu reći da je on pravi izbor zbog tri važne stvari koje su mogle biti potencijalni problem za seriju (prva je balans - kako predstaviti lika koji će moći biti prepoznat od strane onih koji su igrali igru, koji su čitali knjigu i onih koji nisu ni jedno ni drugo; druga stvar je ime koje doprinosi promociji serije; i treća stvar koju sam prije spomenio, koliko je osobno želio biti dio ovoga projekta i glumiti Geralta).

Što se tiče Yennefer i Ciri, oni bi trebali imati najviše "prostora" za karakterizaciju i napredak likova kako priča bude išla (nadajmo se). Baš iz toga razloga što nisu savršene na prvi pogled. Odmah se sjetim serije Black Sails koja je to uspijela jako dobro provesti u praksu sa karakterizacijom ne baš tolko poznatih glumaca (to je barem moje osobno mišljenje) te ne vidim razloga zašto to ne bi bio slučaj i sa likovima u Witcher-u.

Jedina zamjerka mi je onaj nilfgardian oklop (može se uočiti u sceni u teaseru za vrijeme bitke), nadam se da neće biti puno scena sa njime jer baš upada u oči. Ne znam jeli problem bio budžet ili je stvarno neko promašio dizajn.

No sve je ovo još priča na prazno, prave komentare ćemo tek moći pisati nakon što pogledamo seriju.

BTW, Ovdje imate AMA sa producetnicom na twitteru nakon objave trailera (Link).