Pitanje termodinamike
sad neznam dali ima baš nekakve veze sa termodinamikom...al neka...
dakle, koji je razlog da je voda u kupaonicama uvijek hladnija nego vode u kuhinji (misli se na vodu iz pipe naravno) ?
jeli još tko to primjetio???
dakle, koji je razlog da je voda u kupaonicama uvijek hladnija nego vode u kuhinji (misli se na vodu iz pipe naravno) ?
Drugi zakon termodinamike kaže, da je u svim kuhinjama na svijetu toplija voda..
dakle, koji je razlog da je voda u kupaonicama uvijek hladnija nego vode u kuhinji (misli se na vodu iz pipe naravno) ?
Drugi zakon termodinamike kaže, da je u svim kuhinjama na svijetu toplija voda..
ej ovo moje pitanje nema veze sa ovim prethodnim postom
sad neznam dali ima baš nekakve veze sa termodinamikom...al neka...
dakle, koji je razlog da je voda u kupaonicama uvijek hladnija nego vode u kuhinji (misli se na vodu iz pipe naravno) ?
jeli još tko to primjetio???
ima veze s vodovodnim instalacijama...
trebala bi bit jednake temp, sve to ide iz jednog bojlera ...
ali, mozda mislis na ono da duze treba da dodje topla voda...to je zato kaj je u kupaonici vise cjevovoda, pa dok to sve prođe do pipe...
a i stvar je bojlera...kolku ima zapremninu tople vode, tj. rezervoar...
Evo sad sestra kuhala čaj i mene zanima zašto se male metalne posude (za kavu,čaj i sl) proizvode sa ravnim dnom (mislim da je zbog jednostavnosti proizvodnje)? Sta nije logicno da bi dno trebalo biti udubljeno kao kod dezodoransa? Time bi se toplina zadržavala u sredisnjem donjem dijelu i brže bi se skuhala određena tekućina. Isto kao sto nije dobro da plamen ide izvan opsega donjeg dijela posude jer se time povećava potrošnja energije dok većina energije ostaje neiskorištena. Izostavite sad zepter i ostala naborana dna (veća površina= veća iskoristivost topline) kod velikih posuda. Cheers
i, koje je sad tu pitanje???...
zali se proizvođačima, takve ih rade vec pun kuki godina...
i, kak ti mislis da bi to trebala bit visoka posuda, ak napravis udubljeno dno...da bi si mogo skuhat šalicu čaja...
sad neznam dali ima baš nekakve veze sa termodinamikom...al neka...
dakle, koji je razlog da je voda u kupaonicama uvijek hladnija nego vode u kuhinji (misli se na vodu iz pipe naravno) ?
jeli još tko to primjetio???
ima veze s vodovodnim instalacijama...
trebala bi bit jednake temp, sve to ide iz jednog bojlera ...
ali, mozda mislis na ono da duze treba da dodje topla voda...to je zato kaj je u kupaonici vise cjevovoda, pa dok to sve prođe do pipe...
a i stvar je bojlera...kolku ima zapremninu tople vode, tj. rezervoar...
ma nego uvijek kada sam žedan idem u kupaonu jer znam da je tamo voda hladnija, a ne u kuhinju
ups, tek sad vidio da ti velis za hladnu vodu...
al ono za toplu mislim da stoji...
za hladnu ne znam...
Pusti u kuhinji vodu da teče 10-tak sekundi i bit će hladna kao ona u wc-u ...!?
ne isto je
ajd se ne zamaraj glupostima, i starcima ustedi lovu od svojeg eksperimentiranja...
Evo sad sestra kuhala čaj i mene zanima zašto se male metalne posude (za kavu,čaj i sl) proizvode sa ravnim dnom (mislim da je zbog jednostavnosti proizvodnje)? Sta nije logicno da bi dno trebalo biti udubljeno kao kod dezodoransa? Time bi se toplina zadržavala u sredisnjem donjem dijelu i brže bi se skuhala određena tekućina. Isto kao sto nije dobro da plamen ide izvan opsega donjeg dijela posude jer se time povećava potrošnja energije dok većina energije ostaje neiskorištena. Izostavite sad zepter i ostala naborana dna (veća površina= veća iskoristivost topline) kod velikih posuda. Cheers