IvanBrekalo uto 30.7.2019 11:26

Pozdrav svima, odlucio sam probati napraviti svoje "domace" pivo, pojma nemam o tome pa ako moze neke preporuke kako krenuti i sta mi sve treba?!
Htio sam neko pšenično.
Hvala!🍻🍻🍻

IvanBrekalo uto 30.7.2019 18:09
metallic kaže...

Sretno kolegi u svom "BEER QUEST", slobodno nas zovi na testiranje ako bude porebe!

 

Imam 18+, ne brini.

 Moze, moze, ma to je ženina inicijativa a i meni se svida, malo da imam kaj raditi van sezone kad imam manje posla jer tada mogu i vise piti

Srednji uto 30.7.2019 18:27

Ja sam počeo sa gotovim kompletima...http://www.svezapivo.hr/kategorija-proizvoda/6

 

Nako ntoga sam počeo mijenjati kvasac i dodavati hmelj...s obzirom da držim pivo u stanu onda ne kuham kad je vruće, gledam da mije max temp u stanu oko 18 stupnjeva...od jedne konzerve dobijem dvije gajbe piva...ja sam si kupio bačvu od 25 litara i za kućnu zezanciju uz večeru, tekmu i slično dobro dođe...i uvijek možeš reči da piješ svoje pivo :D

IvanBrekalo uto 30.7.2019 18:30
Srednji kaže...

Ja sam počeo sa gotovim kompletima...http://www.svezapivo.hr/kategorija-proizvoda/6

 

Nako ntoga sam počeo mijenjati kvasac i dodavati hmelj...s obzirom da držim pivo u stanu onda ne kuham kad je vruće, gledam da mije max temp u stanu oko 18 stupnjeva...od jedne konzerve dobijem dvije gajbe piva...ja sam si kupio bačvu od 25 litara i za kućnu zezanciju uz večeru, tekmu i slično dobro dođe...i uvijek možeš reči da piješ svoje pivo :D

 super, no daj mi reci u cemu ti to mijesas ili drzis, shvacam da ima milijon drugis stranica no ja to zelim rasclaniti ovdje na forumu, i na kraju da stavim svoje fotke tog piva i sl.

Srednji uto 30.7.2019 18:40

Fora kod gotovih kompleta je kaj uzmeš, barem sa ja tako radio, tri litre vode i kod željene temperature ubacio smjesu i kuhao koliko treba. Onda sam tu gotovu smjesu ulio u fermentor od 25 litara, dodao kvasac, šećer, ostatak vode i ostavio da počne fermentacija. Nakon jedno 7 do 10 dana dodao sam drugu vrstu hmelja, zbog okusa i pustio da odfermentira do kraja. Kada je fermentacija gotova, dodao sam šećer i ulio u boce i ostavio jedno dva tjedna da ostoji, ovisi o vrsti piva koje ćeš kuhati. Vodu sam kupovao u Lidlu, Cetina od 7 litara, šećer sam uzimao običan ili smeđi (ako sam crno pivo kuhao), hmelj sam guglao da vidim koji bi odgovarao uz vrstu piva kaj kuham...boce sam, ako mi je falilo  afalilo je u početku, kupovao. Bitno ti je da su fermentor i boce dobro oprane...

 

Edit: ja imam ovaj fermentor i unjemu sve stoji do točenja http://www.majstor-pivar.com/shop/fermentori-komplet/fermentor-pvc-mr-malt-28-lit-kpl-posuda-s-poklopcem-i-brtvom-slavinom-i

Imam ovo za pranje opreme i boca http://www.majstor-pivar.com/shop/sredstva-za-čiščenje-i-dezinfekciju-opreme-i-pribora/čistač-star-san-hb-ml-437

Ovo za cijediti boce http://www.majstor-pivar.com/shop/ostala-oprema/stalak-za-boce-za-81-komada-opranih-boca

 

Ja sam svu sirovinu kupovao od tvrtke iz Jaske https://www.mojepivo.hr ali sada vidim da su propali pa te ne mogu nigdje uputiti...morati ću i za sebe tražiti novog dilera :D