Baja 001 ned 17.2.2008 12:19
Sxx kaže...

Može li Mac OS na PS?

 Može i dosta stavri radi ako su novijeg datuma i što sličniji MAC-u. Intelov P35 chipset je odlično podržan!

Intel E4400 @ 3204(359*9) & 1.36V w/ TT BibTyphoon || Gigabyte P35-DS3 rev 1.0 F12 || 2*1GB KingMAX 800@890 MHz CL4 & 2.1V || PowerColor X800XL 430-1000 MHz || Hitachi T7K250 @ 7200RPM || LG GSA-H10A || Codegen 480X || CustomCase + 120 mm TT || Logitech Mouse & X-210 sound || Philips 200WS @ DVI ||
Mayo ned 9.3.2008 20:19
izmethoro kaže...

Može. Al to je nelegalno. Neke stvari ti neće radit.

 
Gluposti, OS X možeš bez problema zasebno kupiti a da ti neke funkcije neće raditi stoji mada se i tu može mnogo stvari isčeprkati.
svakak ned 9.3.2008 20:25

Može, može. Samo kad ga se jednom instalira može li se kako podesiti tipkovnica za nas switchere s PC tipkvonice? Znači "normalan" raspored 'z' i 'y', normalne kombinacije tipki za dobijannje simbola i slično?

cozmika sub 10.5.2008 23:17

Već nekoliko puta sam pokušala instalirati Leoparda na laptop ( Toshiba A100-599 ) ali bez uspjeha...

 

Može li netko malo pojasniti ovaj tutorijal... Nije mi jasno što sve treba

 

Btw: TU je moj lapac, jel se na njega može instalirati?

branimir ned 11.5.2008 01:00
cozmika kaže...

Već nekoliko puta sam pokušala instalirati Leoparda na laptop ( Toshiba A100-599 ) ali bez uspjeha...

 

Može li netko malo pojasniti ovaj tutorijal... Nije mi jasno što sve treba

 

Btw: TU je moj lapac, jel se na njega može instalirati?

 probati cu pojednostaviti sto vise mogu....
Tutorijal koji si ti gledala odnosi se na instalaciju EFI-a i Leoparda. EFi je potreban kako bi radio automatic update i da se instalira legalna kopija leoparda, medzutim efi se moze instalirati jedino ako imas (a nemas) intelovu matcnu plocu. Na srecu postoje razlicite distribucije leoparda npr. Kalyway (moja preporuka), BrazilMac, Leo4Allv2 koje se daju instalirati. Odes na mininova.org i trazis jednu od distribucija (ima oko 3.6 gb), sprzis je na DVD ubacis DVD u laptop i kazes mu da se buta sa DVDa, klikces nekst i to je to. Naravno, hrpa stvari ti nece raditi od prve, i morati ces primjenjivati razne patcheve. Stvari tipa citac kartica neces nikad uspjeti pokrenuti. Gore sam vec postao linkove na stranice na kojima ces naci SVE odovore sto se tice instalacije, pa ti predlazem da za detaljne informacije trazis tamo.

Evo par filmica instalacije 2 razlicite distribucije.

jesti i spavati
cozmika ned 11.5.2008 12:11

Instalirala sam Kalyway i radi. E sada onaj najslađi ( yea right...) dio. Pol toga ne radi...

 

Intel® PRO/Wireless 3945ABG network connection -> wireless mi ne radi

 

NVIDIA® GeForce™ Go 7600 -> vidi da je Nvidia nali ne kuži koja

optički pogon se neda otvoriti

 

Help?

branimir ned 11.5.2008 17:31

Mislim da ne postoji podrska za centrino bezicnu tako da nish od WF, ali provjeri po forumima.

Graficka bi trebala raditi ako si kliknula na NVinjectGO drivere pri instalaciji.
Ako si instalirala krive drajvere probaj ovo:
All you have to do is just press F8 at Darwin's prompt and then type -s (single user mode) then
at root type mount -uw /
and /movevideodrivers
then it will be prompt to move video drivers by class ( nvidia ; ati ; or intel gma) voila!
type yes to confirm or enter to skip !

Probaj ikonicu sa DVDom baciti u smece, ili desni klik na nju pa eject, ili klikni gumbe sa win logom+E u isto vrijeme.


jesti i spavati
Elk Cloner pon 12.5.2008 16:57
cozmika kaže...

optički pogon se neda otvoriti

 

Help?

 Ako možeš staviti optički medij u ladicu, neka te to ne brine, Apple računala ionako nemaju vanjsku tipku za otvaranje, tako da na Hackintoshima ne radi već postojeća. Savjet si već dobila, desni klik i Eject, ili klikni malu ikonu kraj ikone medija u Finderu.
Cika Jova Zmaj uto 13.5.2008 01:11

Ne znam smijem li to pisat, al ja sam složio svoj Hackintosh. Dakle, laptop je HP nx7300, hardwareom veoma sličan macbooku. Sve osim zvuka je radilo iz prvog pokušaja, a to sam u roku 5 minuta skinuo driver s neta. Čak mi je i kernel appleov. Inače, sad imam triple boot, Linux (ubuntu UE), Windows XP i Leoparda, tako da mi je laptop više-manje univerzalna mašina. Moram priznat da sam zavodoljan kako sve skupa funkcionira s tehnićke strane, al nisam baš posebno impresioniran Leopardom. Sad kad je složeno, ne vidim baš smisao tolikog interesa za Hackintoshe :-)

LupusInFabula uto 13.5.2008 02:32

Još dok je apple promišljao o prelasku na Intel, internetom su kolale verzije OS X koje su mogle raditi na OR [pohrvaćenica za PC ;)] ali na konfiguracijama koje su morale biti vrlo vrlo slične unaprijed zadanim konfiguracijama, vjerojatno onima na kojima su sami developeri prekuckavali sam OS X i kompajlirali ga za Intel.

 

Da li pukom srećom ili štogodveć, jednu takvu verziju OS X-a sam dobavio s neta i pazite uspio instalirati na laptop, i to sam ga instalirao na eksterni USB disk!!! Pa ak je sustav radio a još nije bio ni blizu release verzije, onda mogu misliti koliko je stabilno to čudo sada. Čak sam na to čudo instalirao corel draw i neke ostale pizadije, mislim roxio toast i još neke. Stvar je radila dostatno brzo, ali nije ni moglo bolje - aplikacije su se vrtile na rosetti jer tada nisu bile kompajlirane za intela, ali sasvim očekivano obzirom da je tada priča o prelasku na Intel bila na nivou glasine. Svejedno pogodite koji komad softvera je najsporije radio na tom čudu - da, bio je to MS office.

 

Anyway, to make a long story short, tada nakon što sam instalirao sustav i provjeravao kako što izgleda i radi, s menom je bio moj dobri kolega koji se čak i takvom instalacijom toliko oduševio OS X da evo danas radi na iMac-u. I kaže - više mu ne pada na pamet da se vrati na PC. A ja? Ja još uvijek imam taj isti laptop s početka priče... šmrc!


It may be that your whole purpose in life is simply to serve as a warning to others!!
masterripper uto 27.5.2008 23:02

Ja imam dobrog iskustva sa Leopardom na svojoj PC mašini. Triple bootam vistu xp i mac os x preko gruba koji sam instalira na usb stick. Radi mi čitav hardver osim RAID0 polja. Ali ne tangira me toliko. iATKOS 1.0r instalacija, ručno upgradeana do 10.5.2 kernela 9.2.2.

 

Prvo sam treba proradit mrežnu karticu, nakon toga je sve išlo kako treba. Jedino sam dušu izbacija kod coolera grafičke kartice (1950xtx 512MB) - radila je na max cijelo vrijeme, ali se riješi nekim moddanim driverima.

 

Ukratko - oduševljen sam. Kupujem iMac, čekam neku akciju ili putovinu u inozemstvo. Previše košta, stvarno, jednom studentu koji više kupuje radi gušta nego potrebe...

lampa čet 10.7.2008 14:19

Ako hoćeš MekOS X kupi pravog Meka, mada ima jako puno ljudi, među kojima sam i ja, koji su se pozabavili da im PC ide s mekom.

Imam AMD Athlon64 Hackintosha; Mac OS X tiger 10.4.4/6/8, Leopard prva beta / 10.5.2

Radi mi (skoro) sve; audio (onboard ALC888), LAN (onboard nForce4, forcedeth.kext), grafika (GeForce 6600 i 8500GT), update, naravno NE radi (nemojte pokušavati na Hackintoshu), jer imam AMD i nemam Vanilla kernel.

 

-.- Apple rules -.-