Ostale softverske teme

Windows i Office licence za bagatelu

big smoke pon 31.7.2017 12:00

Bok ljudi.

Ima li netko ovdje više iskustava sa licencama MS proizvoda koje se na ebayu vrte za smiješnih 3-5 funti.

Zna li netko detaljnije u čemu je točno kvaka u toj čitavoj priči i da li su sve te licence trajne ?

 

ivo454 pon 31.7.2017 19:00

Nema kvake, naručiš, instaliraš, aktiviraš. Dobivaš samo "Key" na mail i link za skidanje, vrijedi samo za jedno računalo, na kojem se može reinstalirati. Licenca je trajna za jedno računalo, tako da se ne može upotrijebiti na drugo računalo. Za office je jednogodišnja licenca.

ivo454 uto 1.8.2017 07:26

Sve je napisano od prodavatelja, windows key je "lifetime", a office je jednogodišnji, za jedno računalo. Key od vindowsa kad se aktivira ne dođe na crnu listu, jer ako nije ispravan, neće uspjeti aktivirati windowse, a tako isto i office!

Lager uto 1.8.2017 13:40

kupio na ebayu ms ofice 2016 platio oko 2€ sve uredno radi dobio link za download registriro na moj accu na ms-u i nikakvih problema nema

onda uzeo i photoshop CS 6 za nekih 2€ i isto sve sljaka reg na adobe isto dobio link za downloda i koristim ih vec skoro 6 mjeseci hehe a windowse kupio za 10tak € na Kinguin-u isto sve sljaka!


Za firme nemoze jel morate imat racun s lincencom kojom izdaje kod nas MS hrvatska (sve ostalo neprolazi jer nije legalno za firme) ali za kucnu upotrebu moze proci 100%

Lager uto 1.8.2017 13:48
ivo454 kaže...

Sve je napisano od prodavatelja, windows key je "lifetime", a office je jednogodišnji, za jedno računalo. Key od vindowsa kad se aktivira ne dođe na crnu listu, jer ako nije ispravan, neće uspjeti aktivirati windowse, a tako isto i office!

 Moj za Office je trajan neznam koji ti imas ali kod mene je lifetime za racunalo tj na MS accunt je vezan. Ja sam kupio MS office 2016 i mogu ga koliko ocu download i instalirat na racunalo. E sad ako budem mjenjo plocu i proc to cu vidit oce li bit problema ali mislim da nece jer kad zoves tel. oni ti posalju kljuc za aktivaciju u 99% slucajeva. Ako se kupuje novi 365 to je 1 god koristenje a to se neisplati nikako!

big smoke uto 1.8.2017 19:15

Je li netko možda pročitao na stranima forumima da li je netko imao problema sa tim keyevima jer koliko sam uspio pronjuškati nitko zapravo nije imao problema i nakon duljeg korištenja ali se spominje da je moguć revoke tih ključeva.

Sad, da li je to istina, ne bih znao.

 

papinijanus sri 4.4.2018 15:39

Čitajući vaše komentare odlučio sam kupiti key za 365. Iznenadilo me što sam dobio i 5 TB OneDrive prostora.

E sad me zanima kolko je to pouzdan prostor? Jel tamo neki admin od sveučilišta preko kojeg mi je napravljen acc može promjeniti moj pass i ući npr unutra, obrisati to....

Razumijem mogućnost da mi u jednom trenutku ukinu licencu i da onda ostanem bez podataka, ali dal postoji mogućnost da taj koji mi je prodao samoinicijativno "preuzme" moj OneDrive acc.

x360gamer uto 30.10.2018 22:49

Dali da uzmem key za office 2010 (nekako mi je taj najdrazi, iako trenutno imam piratsku 2013 na drugom PCu koji mi nikako ne sjeda).
Ili da iskoristim pravo na FREE office 365 buduci da imam buraza studenta?
Dali mogu registrirati to na svoj mail ili kak to ide?
Vidim da licenca ide i na 5 racunala, pa bi samim time iskoristio to na oba PCa + mobitel svoj/njegov?
Na tom PCu na koji stavljam office su i friski original W7, pa neka sve bude "uredno" :)

Ono sto me muci, kako ide to kad za par godina on prestane s studijem? Gubim taj office 365 ili cu moci i dalje koristit?
Koliko sam skuzio, office 365 je uvijek najnovija verzija offica (znaci sada ce biti ko 2019), ali se placa inace godisnja pretplata na njega, zar ne?

MarioVk uto 17.3.2020 11:14
David87 kaže...

Ovi retail ključevi po 4 dolara, da li to može na računala za firmu ili ne, da ne bi bilo nekih problema?

Ako nemože ova jeftina, da li može npr. ova LINK ili ako ima negdje jeftinije.

 ne znam za ove jeftine, ali firma u kojoj radim sve programe koji se nude su nabavili sa dane stranice koju si linkao.

Montarinari pet 11.12.2020 15:19
sage kaže...
Jel netko kupovao licence u zadnje vrijeme preko ovih članaka na bug.hr stranici, tipa gooddeal, goodoffer, u2key. O kakvim se ključevima tu radi, u čemu je caka da je tako jeftino?

 Ja ih uzimam dosta često preko Direct Gamesa i sve radi super... do sada sam uzeo desetak komada i sve radi bez greške.

sage sub 12.12.2020 00:14

Koji je sistem kod aktivacije office-a sa kupljenim ključem preko te stranice Direct Games, dobije se key mailom, ode na office.setup.com, utipka key i dalje samo next, next ili je proces aktivacije preko telefona.

Montarinari pet 18.12.2020 18:32
sage kaže...
Koji je sistem kod aktivacije office-a sa kupljenim ključem preko te stranice Direct Games, dobije se key mailom, ode na office.setup.com, utipka key i dalje samo next, next ili je proces aktivacije preko telefona.

 Sve je online, ništa telefonski

ihush pon 4.1.2021 19:59
1950Killer kaže...
cibakis kaže...

Imaš ovdje za kupiti Windows 10 Pro Oem i Microsoft Office 2019 Pro i dobiješ R1 račun

 Jel ovo pouzdano za firme? Sto se tice legalnosti i sto se tice da jednog dana ne izgubim licnencu. Gledam u hr shopovima po 2xxx kn dode office pa mi nije jasna tolikaaaa razlika

 legalnost, r1-račun, porez, knjigovodstvo.. nemaju veze s valjanom (važećom) licencom. Ako je uredno knjiženo tad je legalno, neovisno o tome imaš ili nemaš pravo korištenja.. karikirano tek za usporedbu, da uzmeš home-student licencu, ne vrijedi za biz-komercijalu, mada je legalno..

-ako te optuže za 'pirateriju' i ako ne dokažeš suprotno kazne su ogromne.. tj firmi se ne isplati razmišljati-rizik.. tj firma kojoj je par tisuća kuna za potreban alat previše je u većem problemu od licence. (i ovo uopće ne bi trebalo biti u tremi.. tj upitno-legalnost-legitimnost, dok je i sam bug promovirao jednako sumnjive dilere za koje se kasnije ispostavilo da su nevažeči ključevi-win..).

-kupiti možeš bilo što, gilo gdje, slobodno tržište (zakon).. osim ako pri tome kršiš neki zakon pa i ako znaš da je izvor nelegalan (dok sam soft ne može biti, tj imaš ili nemaš važeću-valjanu licencu, dok je legalno poslovanje stvar knjiženja računa-poreza..).

-važeći key može (pro)dati samo ovlašteni distibuter ili vlasnik, sve ostalo je recimo upitno, no kao korisnik nemaš nikakvu mogućnost provjere, npr jednako da istu stvar kupiš u 'konzumu' ili bilo kojoj trgovini, online itd.. tj to radi država-vlasnik, ne kupac-korisnik. Ako je dostupno, tad je 'možda' legitimno, možda nije.. tj ti ne možeš znati jel neka firma uopće registrirana tj možeš provjeriti postojanje samo registriranih firmi u sudskom registru npr hrvatske.. ako nigdje nema te firme, tad nije legalna nego fejk, a tad je sve što od njih kupiš nevažeće, tj kao što osobnu-vozačku (bilo koji valjani dokument) možeš dobiti samo od ovlaštenih institucija, ne od neovlaštenih tj tad nemaš dokument ili licencu..

-cijena, čak ni račun-r1 nisu 'dokaz' tj nemaju veze s važenjem licence. Licenca postoji i za free-foss soft, tj licenca su uvjeti-ugovor.. ne račun.

ihush sri 13.1.2021 23:21
3 d corner fan kaže...

Pozdrav ! kupujem oem ključeve sa e-bay, za 1.5 do 3.5€ dali je to legalno i ok ???

 -ne postoje ilegalni ključevi, postoje važeće ( i nevažeće) licence.

-hoće li raditi? hoće, tj key je key, radi (ili ne radi, ako radi nema boljeg-pravog), često ne rade.. tad nemaš ništa, dok s legitimnim trgovinama imaš reklamaciju-povrat itd. .. za ostale (normalne robe) ebay refoundira, ali ovo je samo key-mail.. itd.

-želiš potvrdu-jamstvo? .. rizik i prihvatljiva cijena, tvoja odluka, kao na ruletu, veći rizik-veća razlika cijene ili kupiš u normalnoj trgovini 'original..' i tad mora raditi.

btw, kućni kokrisnik ne mora razmišljati previše o izvoru-licenci.. npr za win ne trebaš uopće, radi bez.. a firma mora biti pokrivena računom tj firma si taj rizik ne treba dozvoliti jer je kazna od kad je to carinski 50.000 naviše.. tvoj izbor, kao i za ostali soft, igre itd.. + uz rizik, jer ne može i ovce i novce, ili-ili.

 

+btw2. .. MS 'poklanja' win, ali ne i offcie, za win može bez licence, za office daleko teže (davno je prošla era softa za koji se ima sn-key i jednokratna aktivacija, sad je stalno online-čeking.. i za office uredno banaju keyeve tako da kupnja iz takovg izvora nije 'isplativa'...).