Ostale softverske teme

Treba li redovito ažurirati softver na smartfonu?

robertini pet 26.10.2018 18:03

Mislio sam ovo staviti pod topic smartfona, ali tamo su sve neke procjene modela...

 

Dakle, pitanje je da li je potrebno skoro na tjednoj bazi updajtati softver na smartfonu (znam da je bitno zbog sigurnosnih updajetova itd.) jer potroši dosta memorije, a ja se na neku foru ne upsijevam šlepat na WI-fi mrežu svog PC-a.

 

Moj brat npr. to ne radi redovito i nema nikakvih briga

Tino_TA pet 26.10.2018 18:18

U svakom slučaju bilo bi poželjno ažurirati što je prije moguće. Ja sam napravio tako da se automatski ažurira isključivo kada je na punjenju. Isključio sam sve obavjesti u vezi ažuriranja, tako da me uopće to ne umara.

Ti očito imaš mobitel egzotičnog brenda ili je toliko vremenski zastario kada imaš problema s memorijom. Slobodno si natovari još jedan problem tako da isključiš ažuriranja.

Spiridon pet 26.10.2018 19:22

Tako i meni na tabletu Huawei Mediapad T3, svakih 3-4 dana ažurira neka sranja koja i ne koristim...  Kupio sam ga ljetos i samo zatrpava memoriju...  Moram to zaustaviti...

Srećom pa mi je mob Lumia 535...

GreenLife pet 26.10.2018 23:53

Nije obavezan update, ali neka poboljšanja zna donijeti. U svakom slučaju, obavezno isključi automatski update i ne brini.

 

Za aplikacije je opet druga priča - neke rade uredno i nekoliko mjeseci bez updatea, dok druge se neće pokrenuti ili će se rušiti ako ne napraviš update (znači, radi se o appsima, ne samom softwareu uređaja) .