Arendelle pet 31.7.2015 14:17

Ovako izgleda taj ADB-ov usmjernik. Ima dobar brendirani softver, neki kažu među najboljima od svih koji su u HT-ovoj ponudi. Razlike između OpenWrt-a i DD-WRT-a su minimalne, ja ti ne bih znala reći koji bi više odgovarao tvojim potrebama, ali znam da oba imaju opciju koju si ovdje zatražio - mogućnost odabira custom dinamičkih DNS servisa. VoIP bi trebao raditi ako se namjesti kako spada.

nedIm sub 1.8.2015 17:55

Sto se postavki tice, ne mogu ti pomoci, ali instalirao si skoro 3 godine staru verziju.

I kad bi sve proradilo, sigurno ne bi bio zadovoljan performansama i stabilnoscu.

Zadnju verziju imas ovdje, pa mozda sa njom budes imao vise srece.

Arendelle sub 1.8.2015 22:34
marko6189 kaže...

tnx, nisam uopce upoznat s ovom temom pa sam instalirao prema uputama sa prve stranice...nije mi dosad bilo potrebno, na koji nacin da sad ovo instaliram na verziju koju sam trenutno instalirao??

 

 Preuzmeš verziju koju je linkao kolega, a pratiš upute s foruma. :) Što se tiče nemogućnosti uspostavljanja DSL konekcije, kad instaliraš novu verziju DD-WRT-a i ako ne bude radilo, napiši koju ti poruku ispiše na ekranu.

Arendelle sub 1.8.2015 23:07
peace_of_cake kaže...

marko, nadam se da si napravio backup konfiguracije dok si imao t-com firmware jer tamo je zapisan voip username i pass bez kojih nece telefon proradit

 Ako i nije, dosađivanjem SZK-u će ishoditi ono što mu nedostaje. Meni su nakon nekoliko izrazito dosadnih poziva ponudili da mi pročitaju te podatke kako bih ih upisala u ADB-ov ruter koji se iz nekog razloga nije htio spojiti u ACS (službeno je na mojoj liniji Thomson koji sam zamijenila, valjda zato i nije htio ACS) - možda i on može prodati sličnu priču. :)

nedIm sub 1.8.2015 23:15
marko6189 kaže...

tnx, nisam uopce upoznat s ovom temom pa sam instalirao prema uputama sa prve stranice...nije mi dosad bilo potrebno, na koji nacin da sad ovo instaliram na verziju koju sam trenutno instalirao??

 

Skini webflash file i instaliraj preko Administration/Firmware Upgrade.

Poslije obavezno napravi 30/30/30 reset.

Arendelle ned 2.8.2015 15:39
marko6189 kaže...

nisam jos nis gledal oko toga, glavno da radi. Ovo mi je bilo potrebno samo zbog dynamic dns--a,potreban mi je za diplomski rad

 Ako ti je trebalo samo za diplomski rad, možda bi prošlo i nešto ovako. Kako bilo, sretno s diplomskim. :)

peace_of_cake pon 3.8.2015 10:07

ako su sva racunala cijelo vrijeme upaljena, onda je dovoljno na jedno racunalo klijent instalirati jer bitno je samo da kad se promjeni ip da klijent dojavi dyndns-u tvoju novu ip te to nije potrebno da sva racunala naprave. zato je dyndns na routeru najbolje rjesenje jer je uvijek upaljen