Ive123 sri 24.4.2019 23:41

Pozdrav,

Htio sam kupiti graficku u Njemackoj, problem je u tome sto stranica ne dostavlja u Hrvatsku vec bi koristio uslugu (mailboxde) koja ce je poslat meni iz Njemacke. Znaci stranica u kojoj kupujem graficku salje to njima i onda oni meni posalju. E sad, ako se graficka pokvari pod garancijom, ako im posaljem grafu rekli su da ne mogu slati natrag u Hrvatsku, kao i na taj mailboxde. Zanima me ako je moguce da ja posaljem prijatelju u Njemackoj tu graficku pa da ju on odnese njima? Pitam zato jer sam negdje citao da mora odnjet onaj koji ju je kupio, radi imena na racunu, istina ili ne?

CroVandal čet 25.4.2019 07:38

Misim da dosta ovisi i o proizvođaču ja osobno nisam nikad web shop kontaktirao nego direktno Support od proizvođača doduse živim u DE. Jel ti nebi bilo lakše da ti prijatelj kupi i ponese ili posalje tako je njegova adresa na racunu ako nesto bude sigurno nećeš imati problema. 

ihush čet 25.4.2019 09:49

-samo npr automobil je takva roba gdje postoji vlasnik-papir.. kupac može biti bilo tko, nije uvjet za ostvarivanje garancije. Jedini problem je fizička udaljenost tj kako ćeš nešto dostaviti, kako ćeš opisati problem (ako ne znaš jezik) i sl.. po zakonu, ni račun ili jamstveni list nisu nužni, ali poželjno je imati papire, tj tad ne moraš dokazivati gdje-kad je nešto kupljeno.

-s druge strane, ako si zabrinut, kupi u domaćoj trgovini.. ili preuzmi rizik, tj to je tvoja odluka kao i kupiti ili ne..