Opće teme i ostali operateri

Promjena operatera (T-com > Iskon)

Subtumulius24 čet 12.10.2017 21:09

Ovih danas sam razmišljao o promjeni operatera. Već dugo koristimo T-com čistom inercijom jer se nismo previše informirali o drugim ponudama, a u vrijeme kad smo prvi put počeli koristiti T-com, nije baš bilo ni previše ponude, barem mislim. Bilo je bitno da internet i telefon radi, pa je to bilo dovoljno. Ja sad razmišljam o kupnji televizora, a vidio sam da Iskonovci imaju neke zgodne ponude i kupone za njih. Također sam čuo od drugih Iskonovaca dobra iskustva kad su prešli s T-coma na Iskon.

 

Nazvao sam obje službe da se raspitam o promjeni, potencijalnim penalima oko prekida s T-comom itd.

 

Naime, moji starci dobivaju 2 računa za T-com:

1. internet+maxtv+telefon (300-injak kuna)

2. 2 mobitela na pretplatu (magenta mislim - 130kn, ne pitajte zašto su to uzimali :( )

 

Ja nazvao T-com službu i agentica mi kaže ako bih ja u ovoj situaciji prebacio na Iskon (net-tv-tel), a ova pretplata za mobitele i dalje na t-comu, da bih ja svakako plaćao penale za raskid.


Međutim, frend mi kaže da je on prešao na Iskon bez da plaća penale T-comu jer je ostao njihov korisnik na magenti  (pretplata na mobitel), a internet+maxtv+telefon je uzeo Iskon.

 

Agentica T-coma laže ili ? Imate kakve prijedloge kako pristupiti promjeni operatera općenito ako se odlučim za to?

siljo90 čet 12.10.2017 21:21

Magentu ne mozes imati samo na fiksnoj ili samo na mobilnoj. Mora biti na oboje.

Fiksni ima svoj ugovor a mobilna ima svoj. Ako imas ugovor na fiksnoj, placas penale za prijevremeni raskid neovisno o mobilnoj i gubis popuste na mobilnoj od Magente.

JozoBozo121 čet 12.10.2017 21:34

Kao prvo, magnetu možeš raskinuti bilo kad, to je samo spajanje usluga da bi dobio popust, no pravo pitanje su ugovori. Pitanje su ugovori za mobitel i ugovor za fiksne usluge, ako imaš ugovor za fiksne usluge onda ćeš definitivno platiti penale. Magenta je jako dobra stvar, mi smo dobili vise od 100 kuna popusta za iste usluge.

Ali nemoj zaboraviti da će ti mobiteli prilično poskupiti za starce, mi smo za samo jedan mobitel dobili 50 kuna popusta, a za dva je definitvno više, tako da bi ti računi za mobitel otišli na 200+ kuna. Tako da je ukupna ušteda upitna, ako ti račun za mobitel naraste 100 kuna, a za fiksne ti padne za isto tolko, nećeš bas uštedite, tako da dobro izračunaj stvari, najbolje da odeš u T-Centar.