bezjak78 uto 22.5.2018 14:07

Pozdrav svima.

Trebam Vašu pomoć. Nedavno sam uselio u stan u zgradi u Novačkoj (Zagreb, Gornja Dubrava) skroz pri kraju kod okretišta BUSa. Zgrada je izgrađena na blagoj padini, te je moj stan u prizemlju i gleda prema toj padini. Općenito svi u toj zgradi osim najvišeg kata imaju problema sa 4G i 3G signalom. Na jednom mjestu u stanu imam većinom dobar signal no dosta često zna "pucati" i gubiti se.

Dalje, taj dio stana (i zgrade) okrenut je prema jugu, te hvata signal negdje iz smjera okretišta u Dubravi. Obzirom imamo puno bliže 2 antene (ili stanice nisam "doma" s terminologijom) mislili smo kao zgrada preko pričuve zatražiti postavljanje vanjske 4G antene kojom bi imali puno bolji signal na mobitelima ili 4G ruterima. 1 od tih antena se nalazi dosta blizu zgrade, možda 100 metara istočno, no preko ceste je pa mislim da jedino s krova možemo ostvariti direktnu vidljivost prema njoj.

Molim savjet, da li je ikako moguće i tko bi to mogao odraditi, da se postavi krovna antena (kao nekakav pojačivač signala neovisan o operateru) i provedu kablovi do stanova?

Vjerovatno je sve objašnjeno loše, pa ako treba još informacija slobodno pitajte, dosta nam je bitno ovo riješiti.

Hvala unaprijed.

AF139 uto 22.5.2018 18:36

Odustani 

... što god stavio na krov stanari ispod neće imati ništa bolji signal. Razlikuju se i frekvencije rada od T-com, Vip , Tele2 a kablovima se to ne vodi po stanovima i pogotovo što nisu svi korisnici npr. Vip-a .