heged pon 13.4.2009 11:36

Ovako...Prije nekog vremena prilikom instalacije aplikacija (masovne) jer sam vecinom odjedanput imao obicaj nabacati gomilu novih stvari poceo mi se pojavljivati problem u vidu nekave vrste restarta onako samog od sebe i prije nego je izvrsena instalacija svih stvari a taj problem je popracen takodje nekom vrstom buga jer od tad,prilikom instalacije dosta aplikacija nisam mogao naci njihove ikone na ekranu iPhone-a iako su bile instalirane....

Ovaj problem dakako moze imati duboke korijene (bar ja mislim) u cinjenici da nisam iPhone skoro nikad istekavao na ispravan nacin vec odmah vadio USB pa cak i nakon onih gdje sam instaliravao gomilu novih stvari..

Onda sam prije koji dan naprosto izgubio zivce jer vise nisam mogao da izdrzim gledajuci bizarnost svega toga, gdje od mnogih aplikacija koje sam silno zelio ikona nema ni na vidiku pa sam pokusao brisanjem svih postojecih aplikacija na njemu ali manuelnog ne selektivnog...proces je trajao nekih pola sata jer dosta je toga bilo..Medjutim tek onda sam imao vidjeti sta..

Pojavio se onaj isti problem sa restartom mobitela ali ovaj put ga je nemoguce upaliti tako da ne znam ni da li su sve aplikacije izbrisane..

Samo mi prilikom paljenja visi Apple-ov logo a mogao bih cekati citavu vjecnost da se skloni cini mi se...

Hitno mi treba pomoc!!!!...citao sam nesto vec po forumu ali nisam siguran sta da uradim niti imam vremena da sve detaljno prelistam..pa bih zelio brzu pomoc...Hvala !!

DragonSoul sri 15.4.2009 14:00

Jeli iPhone jailbreakan? Jeli 3G ili Classic? Ako je jailbreakan, nemoj ga ni slučajno nositi na servis. Ode garancija. Ako je 3G spoji iPhone na komp i vidi dali ti ga prepozna. Ako da, budi sretan, pritisni Restore, sačekaj da se downloada iPhoneOS s neta i da se sve instalira, i imati ćeš iPhone kao kad si ga kupio. Gubiš apsolutno sve što si imao na mobu.

Sada, ako ti iTunes ne prepozna iPhone iz prve, imaš minimalni problem. Radi se o tome da ti OS zapinje pri samom bootanju. Znači treba upaliti mob bez da se OS počne pogoniti. Za to postoji DFU (Device Firmware Update) Mode. To je poseban Mode rada iPhonea gdje se mogućnost Restorea stavlja iznad boota OSa. Nadam se da imaš Windowse, ili barem OSX ispod 10.5.6.

1.) Upali iTunes

2.) Spoji ugašeni iPhone na komp

3.) Pritisni Home (onaj veliki ispod displaya) i Sleep/Wake button (onaj gore, za lockanje screena) istovremeno

4.) Poslije TOČNO 10 sekundi, pusti Sleep/Wake button, ali i dalje drži Home button!

5.) Drži Home button sve dok ti iTunes ne kaže da je pronašao iPhone u Recovery modeu (iPhone screen će ti i dalje biti crn) (ako ti nakon 120 sec ne kaže ništa, kreni iz početka)

 

Možda će ti trebati nekoliko puta da upogoniš DFU mode. Nakon što uspiješ, napravi Restore i budi sretan.

 

Ako imaš Classic, onda odi na MacKorisnik.com i tamo pitaj profesionalce. Ako imaš OSX 10.5.6, nabaviti si USB Hub, ili reci pa ću ti napisati kako bypassati problem sa DFU na 10.5.6.

chwiks čet 14.5.2009 17:23

bio bi ti zahvalan kad bi i meni tako velikodusno mogao pomoci,malo mi fali da iphone ne zabijem u zid ...

u ovome je problem...probao sam restorat ..nema teorije..cijelo vrijeme mi je smrznuta slika na ekranu i tunes i onaj usb,,,imam zadnji i tunes,nemrem ga syncrat ..ne vidim ga na kompu....fatal radio eror...eror 23...

APazinjan čet 14.5.2009 19:23
chwiks kaže...

bio bi ti zahvalan kad bi i meni tako velikodusno mogao pomoci,malo mi fali da iphone ne zabijem u zid ...

u ovome je problem...probao sam restorat ..nema teorije..cijelo vrijeme mi je smrznuta slika na ekranu i tunes i onaj usb,,,imam zadnji i tunes,nemrem ga syncrat ..ne vidim ga na kompu....fatal radio eror...eror 23...

 Probaj s ovim
marko009 uto 19.5.2009 10:01

ako si ga probao restoreat, vjerojatno je to i napravio, ali neki put u vrlo rijetkim slucajevima zapne na tom dijelu... najjednostavnije ti je skunut quickpwn, i pocet ko da radis jailbreak, i telefon bi se trebao sredit...