Općenito o mobitelima

Kako nadogradit Rootani One X na JB i Sense 4+

nsoul sub 6.10.2012 19:54

 

Stvari koje nam trebaju za nadogradnju na JB i Sense 4+

 

Fastboot - folder koji sadrži stvari potrebne za pokretanje naredbi u fastboot modu.

RUU  - službeni HTC Rom u exe formatu ( pripaziti da se skine prava verzija – kasnije u tekstu ću objasniti na koji način saznati)

PJ46IMG.zip  - novi HBOOT koji skopiramo u Fastboot mapu.

CWM – Clockworkmod recovery touch 5.8.4.0 ( obavezno ovu verziju, jer starije verzije ne podržavaju USB storage i punjenje baterije u recoveryu).

Unlock_code.bin - ako ste ranije imali rootan uređaj vjerojatno znate otključati bootloader, te imate unlock.bin koji možete iskoristiti ponovo. Ako ne radi možete zatražiti novi. Također ga kopiramo u Fastboot mapu.

Neki od JB Romova:

maXimus

InsertCoin

OrDroidX

Tu je još i Android Revolution HD ali trenutno nemaju Rom za skidanje.

 

Postupak:

1. Prije svega potrebno je saznati koji CID ima vaš uređaj, jer se samo na određene može instalirati JB, pa ako se nalazi među dolje napisanima možete krenuti dalje, a ako ne onda nažalost ne možete nadograditi svoj One X:

cidnum: HTC__001
cidnum: HTC__E11
cidnum: HTC__203
cidnum: HTC__102
cidnum: HTC__405
cidnum: HTC__Y13
cidnum: HTC__A07
cidnum: HTC__304
cidnum: HTC__M27
cidnum: HTC__032
cidnum: HTC__016
cidnum: HTC__J15

 

 

2. Da bi saznali koji CID ima vaš uređaj morate ga restartati u Fastboot tako da ga isključite i ponovno uključite držeći istodobno tipku za stišavanje i tipku za uključivanje i ne puštate ih sve dok se ne pojavi ekran na slici, te tipkom za uključivanje potvrdite FASTBOOT

 

 

 

3.Kad je uređaj u fastboot modu i spojen na računalo, otvorimo Fastboot mapu koju smo ranije skinuli i u njoj otvorimo Command prompt u koji unesemo naredbu

 

fastboot getvar cid 

 

nakon čega bi trebali saznati svoj CID, no ako se pojavi poruka

 

cid: None

 

onda pokušajte naredbu

 

fastboot oem readcid

 

 

4.Na početku sam u popis potrebnih stvari stavio i RUU, a budući da ste sad u fastbootu možete saznati koji verziju treba skinuti naredbom

 

fastboot getvar version-main

 

Verzija bi trebala biti u obliku 1.29.401.11 , gdje 401 označava Europu, značiovdje  potražimo europsku verziju a trenutno je najnovija verzija koju ima za skidanje 1.29.401.12, koja bi trebala biti dobra budući da se radi o europskoj verziji, a razlika u broju 12 na kraju označava samo noviju verziju.

 

 

5. U idućem koraku ROM koji smo skinuli na početku skopiramo “SD karticu” tj. memoriju uređaja, budući da One X nema SD kartice.

 

 

PRIJE IDUĆIH KORAKA PROVJERITI DA LI  VAM JE BATERIJA IZNAD 30% !!! PREPORUČUJEMO DA BUDE NAJMANJE 70% ILI PUNA DA NE BI DOŠLO DO PROBLEMA I ONDA NEĆETE VIŠE MOĆI NAPUNITI UREĐAJ UKOLIKO ZAGLAVITE NA KORAKU NA KOJEM NIJE MOGUĆE BOOTANJE UREĐAJA.

 

 

 6. E sad kad je sve skinuto možemo napokon krenuti.

Mislim da ste još uvijek u fastbootu ili ako niste potrebno je opet  restartati uređaj ko u koraku 2, i ponovno pokrenuti Command Prompt te upisati

 

fastboot oem lock 

 

nakon čega se uređaj ponovno pokrene i bootloader je zaključan a to možemo vidjeti na vrhu gdje bi trebalo pisati

***RELOCKED***

 

 

7. Sad kad smo uređaj ponovno zaključali treba instalirat RUU koji ste skinuli  na početku. Uređaj opet u fastboot i na računalu pokrenuti RUU.exe  i pratiti upute.

 

 

8. Nakon instalacije uključimo uređaj i pustimo da se boota.

 

 

9. Kad se sistem podigne  u postavkama uključimo USB debugging te otvorimo Command Prompt i upišemo

 

adb reboot oem-78

 

nakon čega se One X restarta ( ako se pojavi greška znači da nemate instalirane drivere) i na ekranu se pojavi HTC logo, i ne diramo ga više, nego odemo u Fastboot mapu i otvorimo Command Prompt i upišemo naredbu

 

fastboot flash zip PJ46IMG.zip

 

Nakon nje uređaj se počinje nadograđivati i kod nekih slučajeva dođe do greške nakon čega ne otpajamo uređaj nego odmah upišemo istu naredbu i potvrdimo nakon čega instalacija kreće i HBOOT se uspješno instalira.

Kad je instalacija gotova, a to možemo vidjeti tako da zelena crta ispod HTC loga dođe do kraja ( nakon toga pričekati minutu dvije da budete sigurni) upisati naredbu

 

adb reboot-bootloader

 

koja restarta uređaj u bootloader.

 

 

10. Ako ste već ranije rootali svoj uređaj onda vjerojatno imate i unlock.bin koji ste koristili kod otključavanja bootloadera.

Sad kad ste u fastbootu taj unlock.bin skopirajte u Fastboot mapu , otvorite CMD i upišite

 

 fastboot flash unlocktoken Unlock_code.bin

 

nakon čega će vaš One X opet biti otključan.

 

 

11. Idući korak je instalacija recoverya. Recovery img se nalazi u Fastboot folderu i instaliramo ga naredbom

 

fastboot flash recovery recovery-clockwork-touch-5.8.4.0-endeavoru.img

 

ili umjesto recovery-clockwork-touch-5.8.4.0-endeavoru upišemo ime recoverya ako je drugačije.

 

 

12. Sad opet odemo na mjesto gdje nam je skinut ROM te otvorimo zip ili rar i nađemo datoteku boot.img i samo nju otpakiramo i skopiramo u Fastboot, otvorimo CMD i upišemo

 

fastboot flash bootboot.img

 

 

13. Nakon toga slijedi uobičajeni postupka instalacije ROM-a: Recovery, Wipe, Install zip, pronađemo zip i instaliramo ga, nakon čega se pojavi Aroma instaler.

 

 

I ako je sve uspješno prošlo , na svom uređaju imate Android 4.1.1 i Sense 4+.