Stryder ned 10.3.2019 17:51

Pozdrav,

imam sljedecu situaciju u stanu. Odmah da kazem, busenje ne dolazi u obzir.

Znaci imam optiku i Speedport W 724V router. Brzina mi je oko 250 mpbs. Iz tog razloga sam spojio PC sa lan kablom. Također, za posao koristim laptop na istom stolu no preštekavam stalno kabal iz PC-a u laptop, ovisno po potrebi jer nisam jos uzeo neki switch. 

Naravno da planiram uzeti 1gps switch no sada sam uzeo i TV koji mi je u drugoj sobi. I, jednostavno mi je brzina oko 20mbps sto mi je jako malo, posebno kad streamam sadrzaj sa tv-a u 4k.

Sto uzeti? Nekakav dobar router koji omogucava 5ghz (jer cini mi se da na ovom nista ne mogu , aktivirano mi je b+g+n ali brzina je i dalje mala jer ne mogu bandwith povecati na 40. Ili uzeti powerline adaptere + jedan switch za stol gdje su mi laptop i pc.


Sa routerom nebi imao potrebe kupovati switch niti bi riskirao da slucajno powerlineovi ne rade (dosta nam je cudna struja u kuci, recimo obicne halogene zarulje pucaju ko lude ( jednom u 2 tjedna) ali sam zamjenio sa LED), kad upalim komp izbije se osigurac i takve stvari.


No problem je dali bi uspio dobiti dobru brzinu sa routerom? Ima oko 10 metara do sobe ali su zidovi od kupatila između (plocice).



Shema kako to izgleda:
https://imgur.com/a/i1i1TUv

Također bi volio preporuku za opremu. Nekakav omjer cijene i kvalitete bi mi najvise odgovarao.

AF139 ned 10.3.2019 18:16

Probaj sa power-line adapterima ako nema previše smetnji ( stan u zgradi).

LAN kabal je samo za one koji hoće stabilnu i brzu vezu bez smetnji.

Wifi je nužno zlo za tablete i smartfone , nekima i za laptope a veza uslijed smetnji

iz okoline nemože pogotovo u stambenoj zgradi  sa puno wifi korisnika biti stabilna i brza.

JozoBozo121 ned 10.3.2019 18:24

Ja bi ti prvo, prvo i prvo preporučio uzet nekog dobrog električara. Nije se sa strujom za igrat, a ono što se definitvno ne bi smjelo događati je da iskaču osigurači kad nešto upališ.

 

A sve ovo su ti vatrogasna rješenja. 5GHz ti se puno lošije probija od 2.4GHz i WiFi je najlošija opcija. Bez kabela nema ništa, ako je bušenje već toliki problem treba se provjeriti mogu li se kablovi provući kroz bužire od struje.