kuleee sri 4.3.2015 12:41

Naručio sam mobitel sa www.gearbest.com 05.02.2015, stigao mi je prekjučer 02.03.2015. Platio sam ga 146$ jer sam imao kupon i popust 23$. Također sam kupio i sandstone zadnji cover (9.99$). Na cjelokupni iznos sam platio carinu u iznosu od 260kn. 

 

Od 2010. godine sam izmjenio puno mobitela (iPhone 3G, HTC Desire, iPhone 4, HTC Evo 3D, Samsung Galaxy S2, Samsung Galaxy S3, Nokia Lumia 920, Nexus 4, Ulefone Be Pro). Teško sam se natjerao na kupovinu "nepoznatog" branda. Na mobitel sam se odlučio jer sam svoj stari Nexus 4 potpuno uništio (što mi se nikada prije nije dogodilo niti sa jednim smartphoneom). Ispao mi je, mijenjao sam ekran, ali ne baš uspješno i u potpunosti pa mi ne radi proximity senzor... Taj problem sam riješio na neke druge načine, ali da ne idem u offtopic... Mobitel me privukao sa operativnim sustavom (koji je gotovo čisti android, kakav sam jedini uvijek i koristio), pozitivnim reviewovima i naravno cijenom. Specifikacije su zadovoljavajuće za uloženi novac, a mobitel radi odlično. Brzina je doista impresivna, lag je nepoznanica, nisam još imao ovako brz mobitel (ajde Lumia je jurila...), a surfanje je najbolje do sada. Kamera je zadovoljavajuća, bolja od Nexusove barem. Zvučnik je jako glasan, najglasniji koji sam imao, baterija je dobra i izdrži mi heavy dan sa puno prčkanja. Nije sve tako pozitivno doduše, malo mi je čudno tipkati na njega, imam osjećaj da me touch ne sluša u onoj mjeri u kojoj sam navikao na prethodnim mobitelima. Taj sam problem pokušao otkloniti sa drugom tipkovnicom, ali i dalje puno griješim pri tipkanju ako pokušavam brzo tipkati. Touchscreen je moje subjektivno mišljenje, pa pretpostavljam da je problem u meni, a ne u mobitelu jer sam dao mob u ruke nekolicini prijatelja baš da probaju tipkati i njima je sve super. Drugi problem je nekvaliteta izrade fizičkih gumbova, power npr. uopće ne "klika" pri pritisku i ako ne pogledam u mobitel ne mogu znati jesam li ga otključao ili ne.

 

Sve u svemu ocijena 8.5/10, zadovoljan sam poprilično sa Ulefone Be Pro. Lagano ga je rootati kroz iRoot, ali nedostaje developerske podrške za njega...

 

P.S. ovaj sandstone cover je brutala

 

P.S.2. Isprike za (ne)kvalitetu slika...

kuleee pet 6.3.2015 10:06

Ok, nisam imao ovako dobru bateriju u niti jednom mobitelu, pogotovo na defaultnim postavkama (izuzevši root, ali nisam ništa flešao gore, samo admin privilegije radi svih root beneficija)

4h screen on time uz 1h i 11min razgovora.