Mobilni OS-ovi i softver

IPhone 8 plus prije X modela?

ibosilj sri 3.4.2019 09:17

Tocno tak sam i ja razmisljal i s galaxy note serije sam se prvo prebacil na 8 plus. Ono kaj sam prvo primjetil je da je baterija vrhunska na 8 plus. Sto se tice performansi nemoras se zamarati makar je 8 plus skoro star godinu i pol, nebude sigurno jos barem 3 godine postal "zastarjeli", lako moguce i duze.

Ono kaj je mene najvise smetalo kod 8 plus je velicina, iako je samo mrvicu veci od note 3 s kojega sam se prebacil, cini se dosta tezi i strane su od aluminija pa je dosta sklizak i nemoguce ga je s jednom rukom koristiti cak i meni koji imam velike sake. Posto dolazis s 6s plus ne vjerujem da budes imal problema tu.

Nakon 3 mjeseca koristenja sam se odlucil prebaciti na Xs i mogu reci da tesko da postoji bolji mobitel meni u ovom trenutku. Savrsen za koristenje s jednom rukom, ovaj celik nije sklizak ko aluminij na 8 plus pa je i to jos jedan plus.

Prednosti Xs nad 8 plus: kamera je puno bolja, dynamic range, nema problema s overexposure ko 8, 8 plus i X, Face ID i upravljanje gestama (subjektivno) meni je miljama ispred upravljanja onim gumbom i Touch ID-a.

Prednosti 8 plus nad X: 10-15% bolja baterija

Sve ostalo je vise manje isto, notch mene ne smeta niti malo, cak mi je i fora ima mali miljon predobrih wallpapera s kojima mi predobro izgleda sve skupa, a u normalnom koristenju ga ne primjecujem. Jedino gde smeta je kad gledas video u full screenu, ja "smanjim" video tak da imam onda one crne rubove sastrane, doduse onda imam velicinu ekrana ko na obicnoj osmici ali ne predstavlja mi problem neki to.

ATJLučko sri 3.4.2019 09:58

Moje iskustvo 

 

U periodu od prosinca 2014 do listopada 2018 sam koristio iP6 Plus, i bio cijelo vrijeme prezadovoljan sa svime! 

Od listopada 2018 sam na iPXs Max silver model, i na njemu imam original Melow Yellow silikon case, isto tako, prezadovoljan sa svime! 

Jedan detalj; zna mi se dogoditi da mi se preklapaju periode punjenja iPad-a i iPhone-a, pa mi neki puta ostane iPhone u među punjenju pa ga punim recimo do 12.00 jučer i izdrži mi bakterija skroz do nekih 22.00 danas, sa tu negdje 39% bakterije, nekad malo manje nekad malo više! 

 

U svakom slučaju, ja sam apasolutno miran do recimo 2021 kada budem pikirao neki iPhone 12S Max, recimo