Marko :D sub 29.2.2020 19:43

Ako proizvođač televizora ne izda nadogradnju, ne možeš.

 

Inače, preporuka je ne kupovati Android TV. Slabiji su od Android Boxeva i jednom kada ostari, ostaješ bez aplikacija i osnovne funkcije zbog koje si kupio televizor. Bolja kombinacija je Smart TV + Android Box.

Miro pon 2.3.2020 21:42
Marko :D kaže...

 

Inače, preporuka je ne kupovati Android TV. Slabiji su od Android Boxeva i jednom kada ostari, ostaješ bez aplikacija i osnovne funkcije zbog koje si kupio televizor. Bolja kombinacija je Smart TV + Android Box.

 Ne slažem se s preporukom. Puno je komotnije je imati Android TV i na njemu koristiti aplikacije, nego li imati vanjski Android Box. A argument kako ćeš Smart TV nadograditi s vanjskim Android Boxom možeš primjeniti i na "ostarjelom" Android TV-u, pa dođeš na isto u slučaju zastarijevanja.

Marko :D pon 2.3.2020 22:23

Ni ja se ne mogu složiti s tvojom tvrdnjom. Evo zašto;

 

1. Televizori s Androidom dolaze sa slabašnim hardverom.
- Velik broj televizora s Androidom ima problema sa "štucanjem". Ovdje, naravno, ne govorim o Sony televizorima koji su vrhunski (i s ogromnom cijenom) nego o normalnim televizorima s većini pristupačnim cijenama. Ovdje je puno bolji izbor Android Box koji je dosta jači jer se kod njih ne škrtari na hardveru, a može ih se pronaći po odličnim cijenama.

 

2. Gotovo uvijek je bolja kombinacija imati različito i odvojeno; recimo, LG webOS ThinQ AI i box s najnovijim Androidom.
- Meni iskreno nema nikakvog smisla imati televizor s zastarjelim Androidom i box s najnovijim Androidom. Više mi ima smisla imati Smart TV s jednim operacijskim sustavom i box s drugim; zašto imati isto i od toga jedno ne funkcionalno? I naravno, tu opet ne govorim o nekim jeftinim pametnim televizorima bez osnovnih funkcija već o popularnim brendovima kao što su Samsung, LG, Sony i slični.
 

3. Sve se opet može koristiti s jednim daljinskim.

- I kod televizora s Androidom i kod Android boxeva; uvijek ćeš morati prebacivati između ulaza. Ako televizor podržava HDMI-CEC, koristiš jedan daljinski za sve. A i da ne podržava; uvijek možeš koristiti mobitel kojeg ionako imaš pri ruci.