LG

LG G4 - Rasprava

Adict sri 8.4.2015 13:14

Mislim da bi bio red da imamo temu o LG G4 koji se ceka da izađe krajem ovog mjeseca kako pisu mediji .

 

 

Tekst je kopiran sa jenoga sajta :

 

LG će krajem mjeseca predstaviti svoj novi top model G4, koji se mora natjecati s novitetima iz Samsunga, HTC-a i Applea. Ono što je konkurencija već donijela su kvalitetniji materijali i puno bolji uređaji od prethodnika, a isti zadatak čeka i LG. G4 će morati biti premium uređaj od vrha do dna. Ako je suditi po pozivnicama koje je LG slao za službeno predstavljanje, ne treba isključiti kožni G4, ali se moramo nadati da neće ići putem Samsungova Notea s plastičnom imitacijom kože. 

Znamo da će G4 donijeti jednostavnije sučelje, koje zovu UX 4.0, a trebao bi biti i intuitivnije te bolje razumjeti potrebe korisnika. Quick Shot je nova značajka koja omogućava fotografiranje pomoću brzog, dvostrukog dodira stražnje tipke, čak i kad je zaslon isključen. Unaprijeđeni Smart Bulletin automatski prikuplja vitalne informacije iz više aplikacija te ih za maksimalnu praktičnost prikazuje na jednoj stranici. Unaprijedili su kalendar koji nudi više mogućnosti pa korisnici mogu odabrati i organizirati pojedinačne događaje objavljene na društvenim mrežama jednostavnim povlačenjem i ispuštanjem.Smart Notice unutar LG UX 4.0 pruža još personaliziranije obavijesti o vremenu, putovanjima i još mnogo toga analizirajući dnevnu rutinu i raspored putovanja korisnika te kombinirajući ove informacije s korisnikovim životnim navikama.

Aktualni je model imao odličnu od 13 megapiksela s optičkom stabilizacijom slike. Iz pozivnice se vidi da će imati f/1.8 blendu što znači bolje performanse pri slabijem svjetlu. 

Ekran bi trebao ostati na istoj dijagonali i rezoluciji (5,5 inča i 2560x1440 piksela), ali imat će novu tehnologiju kojom će biti još svjetliji, boljeg kontrasta i prikaza boja.

 

Teaser Video : 

 

https://www.youtube.com/watch?v=yZdWPqpVbEk

 

Specifikacije mobitela :

 

http://www.gsmarena.com/lg_g4-6901.php

 

LG UX 4.0 Teaser Video :

 

https://www.youtube.com/watch?v=Quo5E0xysXU

 

 

Jedna recenzija od kolege forumaša EchoOne

 

https://www.youtube.com/watch?v=QaJR3pa_4VY&feature=youtu.be

 

Nadam se da podrzavate temu 

MasterOfDisaster sri 8.4.2015 13:40

Definitivno je vrijeme da se pokrene i ova tema. Trenutno imam G3 sa kojim sam prezadovoljan i ne vjerujem da ću ići na G4 jer će razlika biti mizerna, a nadoplata fina. Svejedno mislim da će G4 opet kao i prethodnik G3 biti BEST BUY u kategoriji top uređaja, zbog svoje "relativno" niske cijene naspram konkurencije, a nuditi će sve isto kao i konkurentni top mobilni uređaji.

Nadalje LG moram pohvaliti barem što se tiče uređaja G3 gdje su poboljšali softversku podršku za uređaj i to bolesno. G3 do sada je dobio preko 10 update-ova koji su svaki put sve više i više poboljšavali uređaj koji je sada sa zadnjom verzijom 20h totalno uglancan i manje više radi savršeno.

Nadam se da će tu tradiciju nastaviti i sa G4, te način podrške prebaciti i na mid range mobitele svoje marke.

 

Uspijeh G4 je neupitan

 

markom63 sri 8.4.2015 14:59

Ako body ratio od 76.4% istina na GSM Areni, onda će to biti čudo od mobitela. Cijena će mu biti vrlo povoljna jer će imati S808, tako da će biti osjetno manja od M9, a kamoli tek od S6 i S6 Egde. Jedino sam skeptičan prema LG-evom softveru kojeg nažalost nezna napraviti kako spada, G3 štuca dosta više od konkurenata... Ali ako će im softver biti lagan, mobitel će biti totalni pogodak.

Daymyen ned 12.4.2015 10:38

Biti će interesantno vidjeti što će ponuditi ove godine. Trenutno koristim G3, a prije nego što sam se za njega odlučio imao sam priliku detaljno isprobati G2 i sve što mogu reći za oba uređaja je da su stvarno dobri. Jedina zamjerka koju netko može imati na te uređaje je to što nisu napravljeni od nekakvih "premium" materijala, što su, izgleda, dodali kao opciju na G4 (koža). S druge strane sve je balansirano povoljnom cijenom. A što se tiče softwerskih problema kod G3, ja u pola godine korištenja nisam primjetio niti jedan, a softwerska podrška je vjerojatno najbolja poslije Nexusa.

Edge ned 12.4.2015 11:18

Po specifikacijama ce sigurno biti vrh, ali ne znam kolko bi se usudio ic na ovu zakrivljenost, em me to s dizajnerskog aspekta ne privlaci, a i ne znam kolko se dobije funkcionalno, po ovome izgleda ko da je problem staviti mobitel na stol i tipkati po njemu jer imas klackalicu.

Adict ned 12.4.2015 11:21
Edge kaže...

Po specifikacijama ce sigurno biti vrh, ali ne znam kolko bi se usudio ic na ovu zakrivljenost, em me to s dizajnerskog aspekta ne privlaci, a i ne znam kolko se dobije funkcionalno, po ovome izgleda ko da je problem staviti mobitel na stol i tipkati po njemu jer imas klackalicu.

 Slazem se sa tobom , ova zakrivljenost nikako mi se nesviđa . Koristim G3 od 8 mj prosle godine i mogu reci samo rijeci hvale za ovaj mobitel . Nisam ocekivao zakrivljeni g4 zato postoji flex , malo su me razocarali . 

R36 ned 12.4.2015 12:43

Igrao sam se s Flex 2, nije loša ta zakrivljenost...na tu veličinu ekrana i dimenziju uređaja bolje leži ta zakrivljenost...

Mislim da će G4 igrat na kartu G3 - izmjenjiva baterija, sd card, QHD ekran....poboljšana kamera i baterija,odličan dizajn, procesor 808,očito shvatili da se na Flex 2 810 nije pokazao..., i najvažnije pristupačna cijena naspram konkurencije.,pogotovo kod teleoperatera...

 

Ja imam G3 i ne razmišljam o G4.,ali ovi koji imaju G2 - zašto ne...

markom63 pon 13.4.2015 11:58

Meni osobno je G3 puno ljepši. Koža može biti dobra stvar, ali ovdje definitivno izgleda jadno. Primjer dobrog "kožnog mobitela" je Moto X 2014, koji je unibody i ima aluminijski okvir, i stvarno elegantno izgleda. Ovo je sve nekako jadno- cijeli od plastike, i onda plastički poklopac prekriven kožom, nekako mi to ne izgleda dobro ovako na prvu, mogao bi se LG ostaviti plastike kod top modela jer su svi krenuli prema premium materijalima... Ali cjenovno će sigurno biti vrlo povoljan pa vjerujem da će biti pogodak.

maks0806 pon 13.4.2015 13:25

Ala ste me nasmijali s tom "najboljom podrškom od lg-a" G2 tek sad dobiva lolipop, a g3 je dobio 10tak updatea jer je nešto bilo loše kod prethodnog. Ako je po vama bolje da proizvođač izda 10 updatea da se rješi problem onda ok...

A za g4, sumnam da će pored s6 postići velike prodaje, ali uz razočaravajući m9 bi mogao dobro proći akoneće imati nekih većih greški. Nadam se da je g3 bio dobra lekcija za lg te neće ponoviti njegove greške u g4

markom63 pon 13.4.2015 15:29
maks0806 kaže...

Onaj kožni poklopac je ogavan, i onaj pattern sprijeda mi nije baš jasan, ali ok izgleda s normalnim back coverima

 Taj poklopac mi izgleda kao neki kineski s ebaya za 2 dolara. No ko zna, možda će uživo biti nešto drugačije.

bik pon 13.4.2015 22:38

Sa G2 na G4 prelazim samo ako baterija bude ista ili bolja od G2 (koji je još uvijek top što se tice autonomije),

kakva su mišljenja o bateriji pošto kažu da ce ekran trošit kao manje ?

zvonac uto 21.4.2015 08:43

Bilo bi dobro da G4 napravi dar mar, odnosno bude primjer ostalima, a kamera na S6 padne u drugi plan...

 

Nek im LG pokaze kako se to radi, mada je prerano za zakljucke i ishitrene izjave bez pokrica, uskoro cemo i to vidjet sto je kamera na G4 u stanju napravit..

markom63 pon 27.4.2015 17:39

Detaljni specsi su izašli, izgleda da će uređaj biti veći od G3 uz istu dijagonalu zaslona. G3 se mogao nazvat mobitelom zbog malih bezela, ali ovaj više neće... Ako je to sve istina, uz ne najbolji SoC, povećane gabarite, ne korištenje premium materijala i cijenu višu od S6, LG je prestavio formulu za propast, ništa drugo...

SimeKZ pon 27.4.2015 19:04
markom63 kaže...

Detaljni specsi su izašli, izgleda da će uređaj biti veći od G3 uz istu dijagonalu zaslona. G3 se mogao nazvat mobitelom zbog malih bezela, ali ovaj više neće... Ako je to sve istina, uz ne najbolji SoC, povećane gabarite, ne korištenje premium materijala i cijenu višu od S6, LG je prestavio formulu za propast, ništa drugo...

 Kolko se pise po netu za cijenu to nije sluzbeni izvor.

Iron13 pon 27.4.2015 23:42
galinjo24 kaže...

Jel zna netko u koliko je sati sutra predstavljanje LG G4 i jel ima neki link za stream

 ja mislim da je po nasem vremenu ili u 16h ili u 17h... pa vjerojatno ce bit na youtube, ili sam roknes u google live stream g4 i izbacit ce ti nesto sigurno