Televizori

PCMCIA CARD SLOT na TV za MPEG4 karticu

frenchkey pon 9.6.2008 11:21

Pozdrav svima,

 

zanima me može li se nabaviti odgovarajuća kartica za dekodiranje MPEG4 signala i ubaciti ju u Lcd televizor koji ima DVB-T tuner ali u MPEG2. Time bih izbjegao kupovinu dodatnog STB-a i petljanje s kabelima i dodatnim daljinskim, a vjerujem da bi bilo jeftinije. Navodno u Zg postoji firma koja to prodaje i cijena je oko 60 ojra?!

 

petric1 sub 16.8.2008 00:06

Čini mi se da košta nekih 600 kuna(navodno je htjeo uvesti  neki trgovac iz Splita no cjena mu je bila neralno visoka preko 800 kuna) i provjereno dekodira MPEG4 na Sony Bravia LCD-ima.Na nekim drugim Tv ima koliko cujem znalo se desiti da trza,pa je dobro kod kupnje provjeriti dali se može vratiti u slucaju da nije kompatibilna sa vašim LCD-om .Ovu temu sam otvorio na google grupama pa se tamo da naci više informacijama.

 

Evo cp

 

 

Dostupna je u Hrvatskoj:
http://www.satshop.hr/component/opti...page/Itemid,1/

Dostupna je i u Sloveniji:
http://www.pinosat-sp.si/sat.html

Radi na Sony modelima TV-a. Otvara SD programe u MPEG4 formatu. Ovaj model nije u stanju prikazati HD programe. Kvaliteta slike nije ništa dramatično bolja od MPEG2 signala, tako da treba razmisliti prije kupnje.
Savjet:Prije kupnje bih dogovoriti posudbu i isprobati karticu.
Pozdrav,
Ivica

Donnie Brasco sri 27.8.2008 13:56

Radi se o tome da je taj trgovac iz Splita htio uvesti kartice koje su sposobne dekodirati i HD programe, a da ces HD receiver naci za 800kn, tesko. Tako da cijena nije nerealna,ali radi se o tome da sve dok god budemo imali samo HRT-HD,ne treba se uopce zamarati s takvim stvarima, odnosno kupovati ih... Neodlučan

petric1 sri 27.8.2008 14:00

Ma wob cini dobru stvar i siguran sam da dok plati poreze dađbne itd itd da mu ispade tolika cijena .Ali why toliko platiti kad se da nabaviti za 60 eura Namigiva.Samo cekaj racunam oko nove godine da i išao Nova HD a zatim i drugi kanali.

Donnie Brasco sri 27.8.2008 14:10

Ma kad krenu drugi kanali i to se fino komercijalizira, to ce vec biti druga prica. Sjeti se samo koliko su kostali obicni MPEG-2 digitalni DVB-T receiveri kad su se pojavili,a sad ces ih jos malo uz kruh i mlijeko kupovati. Mislim da su nam susjedi Slovenci pokrenuli neke HD kanale, oni su isto na mpeg-4, tamo bi se trebali traziti mpeg-4 receiveri za male novce. LOL sjetio sam se iskrinog modela, kod nas skoro 1500kn, za te novce dobijem Topfielda,al bar znam da sam nesto kupio... Toliko o tome.

Over and out Namigiva

petric1 sri 27.8.2008 14:19

Ma u ovom slucaju uopce ne uzimam u opzir samostojece MPEG4 recivere.Pcmcia mi je znatno zanimljivija prvensteno jer ne zauzima dodatan prostor  ,nije potreban dodatan daljinski upravljac,a obavi posao kao samostojeci reciver od 2000 kunna.Poz

petric1 sri 14.10.2009 21:29

Ah kako da ti objasnim na svakom novijem lcd u imas slot u koji možeš ubaciti karticu za dekodiranje pay per view programa .Ovaj post govori o tome kako se taj slot moze iskoristit i za karticu koja dekodira primjeric HD programe!

Bara uto 1.12.2009 11:37
robi64 kaže...

a gdje kupiti onda takvu karticu kod nas

Modul za Conax sustav kodiranja koji koristi B-net dođe nekih 500-injak kuna, karticu naravno tražiš u B-neta ako si njihov pretplanik. Bit ove šeme je u tome da nemaš eksterni prijemnik i koristš dva daljinksa već da sve možeš samo sa jednim.