1man pon 13.10.2014 03:10

Možda se čini marginalno, ali ono što mene zanima je tko je konj koji smišlja sva ta imena. Eagle, Hawk, Raven... sve neke ptičurine. I to lovci. K'o da zapošljavaju hrpu infantilnih srednjoškolaca pa daju imena po ključu: "Znaš koje bi bilo kul ime..."

boxer pon 13.10.2014 08:39
Dex.pwn kaže...
Steve Jobs kaže...

Gdje se mogu prijavit za posao u ovoj Agenciji ?

 

Iskreno, nikad nebi volio raditi u jednoj firmi/agenciji/organizaciji koja je kao NSA.... Pre retardirano mi je to čime se oni bave

"Tko raspolaže sa informacijom, taj vlada situacijom"... 

 

Otkad je svijeta i vijeka postoji potreba za raznim vrstama obavještajnog rada. 

Entry Point pon 13.10.2014 08:56
zerocool12 kaže...

Jel nije špijuniranje unutar druge države jednako objavi rata? Zbog ćega imaju potrebu špijunirat Njemačku npr? Nabijem ti ja tu Ameriku na onu stvar.

 

C3PO kaže...

Gade mi se ovi Amerikanci..

Joj pa nemojte biti naivni. Špijunira se od kad je ljudske vrste. Sve agencije na svijetu špijuniraju sve koji su im od interesa, ne samo Amerika. Pa i hrvatska presreće komunikaciju okolnih država, i one naše, itd. Čim imaš veće kapacitete i više novaca, jaču ekonomiju širiš krug. Tako je to bilo od pamtivijeka.

drag pon 13.10.2014 10:25

Ma da živiš u Americi ili recimo Rusiji, Vel. Britaniji, drugi bi mentalni sklop imao. (odnosno velika većina društveno privilegiranog sloja)

Onda misliš da je špijuniranje negdje između nužnog zla i korisne alatke za zaštitu nacionalnih interesa.

(nacionalni interesi tipa da tvoja velika korporacija dobije adekvatne špijunske podatke u "tržišnoj" borbi s velikim korporacijama iz drugih zemalja)

 

Mi smo tu nigdje, tj. u sandboxu zvanom Balkan. (ali smo barem su-zaslužni za novi termin u političkom svijetu: balkanizirati)

 

 

Eto da nešto i naučimo iz članka:

Osprey = Orao ribar :)