Envy ned 17.1.2016 13:39
nicky.sl kaže...

Neće me to pogodit nimalo pošto sam još kao insider prihvatio desetku i nema šanse da više koristim sedmicu ili osmicu ali ovakav potez Microsofta a pogotovo hardveraša mi se jednostavno GADI.

 

vrinho kaže...

Win 10 mi je odličan ali način na koji se trude pokopati prošle verzije OS-a je zbilja gadan.

 

Ma kako gadno, nema ništa ovdje gadno.. prije svega, neće vam Implodirati OS koji god da je trenutno pri pokretanju na 6-toj generaciji Intelovih procesora. A druga stvar, zar bi stvarno stavili Windows 7 na recimo 8-mu ili 9-tu generaciju Intelove Core arhitekture?

 

I ja sam u Insideru još od 2014-te (pred kraj), i kada vidim 7-micu zapitam se koja je to godina bila.

 

Ovo je čisto Wintel savez u svoj svojoj slavi.

cipralex ned 17.1.2016 13:40

Još prije dosta godina sam donio "stratešku" odluku da sve digitalne sadržaje koji su mi imalo bitni, čuvam i stvaram na offline Linux računalu, u raznim otvorenim formatima.

 

Sve mi se više čini da je odluka bila dobra.

 

Svaka čast Microsoftu ali da sutra nestanu, ne bi mi nedostajali niti malo.

Abomb ned 17.1.2016 13:52

Win 10 mi se cini kao prirodan upgrade ako si na 7. ali brate nemoj me na silu pribacivat.

 

Nebi se cudio da sa sljedecim generacijama OS bude iskljuciv zahtjev za odredjeni hardware.

Mislim da bi to bio pocetak kraja Windowsa kakav znamo i pocetak uzdizanja Linuxa.

sirka666 ned 17.1.2016 13:52
vrinho kaže...

Win 10 mi je odličan ali način na koji se trude pokopati prošle verzije OS-a je zbilja gadan.

 Tako je to kada imaš monopol.

Ali opet tko ih može kriviti? Apple za sve svoje uređaje forsira najnoviji iOS i OSX, pa tako eto i MS počeo.

Stane_vz ned 17.1.2016 13:54

Sam ja glup i samo meni nekaj ne štima tu ili...?

 

Kaj, dolazi nova arhitektura procesora pa budući procesori neće podržavati stare Windowse? Iskreno, ne tiče me se jer koristim Linux i ne mislim se vraćat natrag na Windowse, ali naslov mi je skroz debilan...

Lieutenant commander Data ned 17.1.2016 14:04

Ovo mi se nimalo ne sviđa. Što je sljedeće? Na nova računala neće se moći više instalirati Linux, napraviti Hackintosh?? Te vas prate, te nesmijete ovo , te nesmijete ono. Idemo prema totalnoj kontroli, sloboda korisnika sve manja. S jedne strane razumijem Microsoft i njihove potrebe no PC je oduvijek bio bastion slobode te je njegova modularnost i mogucnost modifikacije i instalacije zeljenog OS-a bila najveća prednost. Ovime se ta sloboda prvi put u povijesti dokida. Budemo li željeli i dalje biti slobodni ARM/Linux nan se nudi kao opcija. Nemojte misliti da sam neki teški linuxaš, samo sam realan. Naprotiv 10ka mi se jako sviđa. Super Windowsi, no sto je previse previse je.

Dex.pwn ned 17.1.2016 14:05
sirka666 kaže...
vrinho kaže...

Win 10 mi je odličan ali način na koji se trude pokopati prošle verzije OS-a je zbilja gadan.

 Tako je to kada imaš monopol.

Ali opet tko ih može kriviti? Apple za sve svoje uređaje forsira najnoviji iOS i OSX, pa tako eto i MS počeo.

 

Samo što je sorta ovčica MSa i Jabuke potpuno drugačija očito.

Envy ned 17.1.2016 14:28
Abomb kaže...

Win 10 mi se cini kao prirodan upgrade ako si na 7. ali brate nemoj me na silu pribacivat.

 

* * *

Pa nitko te neće na silu upgrejdovati, kao što gore rekoh neće ti implodirati instalacija Windowsa 7, ali moraš shvatiti da novi procesori dolaze sa novim fičurima, i zbog tih fičura nitko tvoju deceniju staru 7-micu neće nadograđivati i krpiti ju da bi ti imao DirectX 13, SSE 4.2 ili AVX 2.0 ili šta već.. jednako.. 

 

kao što ni proizvođači automobila ne nadograđuju starije generacije auta (zračno vješanje, elektromotor na servu).

sapere.aude.nunc ned 17.1.2016 14:29

13 godina sam 100% GNU, ali imam hrpu korisnika koji jednostavno ne žele sa sedmice! Iz raznih razloga, neki su objektivni, drugi opet subjektivni ali su svi razlozi ujedno i želje korisnika koje ovi microsoft gadovi ne šljive 1%!
Sve bi bilo skroz ok da postoji dobar legacy support ali zaboravi. Svaka verzija novi problemi, zato znam ekipu koja još vrti XP na nekim ključnim mjestima! Naravno bez vanjske linije čisto zato što aplikativni dio radi dobro i pouzdano. Za sedmicu su trebali uložiti ponovo u izradu istog te su izolirali te servise uz minimalna ulaganja, isto to su preskočili za 7, 8, pa 8.1 sad će i 10. E, sad kužim ja klince i da je sve novo i sjajno super, ali uštedom na svim ovim prepisivanjima aplikative se može čudo u drugim segmentima poslovanja, čak i malih tvrtki!
A tek na razini države! Ali dobro, svakome treba osigurati izbor, kod MSa i APPL izbora nema! Ako ti neki procesori neće dirati bsd, gnu, linux meni osobno je ovo super vijest, samo naprijed Microsoft, budite gadovi do kraja!

Envy ned 17.1.2016 14:30
SonySung kaže...

a ja sam još uvijek na XP-u SP2 i windows mi je odlican

Ako si ti sebi uštimao sistem da ti radi tako da ti si zadovoljan XP.. sve 5 i nitko ti ovdje neće ništa progovoriti. Ali reci da je XP zakon i da se na njega trebamo "vratiti", mislim za neke uređaje XP nema ni osnovnih upravljačkih drivera, eh onda ćeš da dobiješ more negativnih komentara.

cipralex ned 17.1.2016 14:36
crazy_luđak kaže...

Nije li to ilegalno?

 "Partnerstvo" kojim bi se nastojalo istisnuti druge OS-ove bi bilo ilegalni kartel.

 

Microsoftovo ograničavanje vlastitih potencijala neće privuči pažnju agencija za zaštitu tržišnog natjecanja. Eventualno bi mogle zanjorgati kakve udruge za zaštitu potrošača ali do sudskog epiloga sigurno neće doći.

cipralex ned 17.1.2016 15:05
Ajar kaže...

ni moji sadašnji procesori ne žele novi windows a ako sklepam nov stroj, pazit ću da ne bude s takvim procesorom. ako MS hoće rat, imat će ga. 

 Sklepaj ga što prije i jednu si bitku dobio. Za dobiti rat, morat ćeš razraditi nešto širu strategiju.