HCMAA sub 20.10.2018 19:20

U pelenam znači se krije novo zlato:)...baš prije nekih dvi ure...kod mene u radnji je jedna mama minjala pelene jednom usranku od 3 miseca...Da sam pročitao ranije....mogao sam pokupiti pelenu....nego da pitam....jel se pelene u takvom stanju mogu čuvati u frižideru

=XFX=PlayHard sub 20.10.2018 22:46

Jos je Hipokrat rekao da sve bolesti koje dobivamo pocinju u crijevima! Sto doduse, nije bas sasvim tocno, ima nesto i u nasem DNK.

Ivan Đikić imao je sjajno predavanje na TEDx Zagreb "Što možemo naučiti od bakterija?" , svakako vrijedi pogledati predavanje.

Objasnio je kako je covjek zapravo najvecim dijelom bakterija, i nesto malo DNK! Bakterije u crijevima kljucne su za nase zdravlje i ne cudi stoga sto sve vise istrazivaca pocinje svoj fokus istrazivanja podrijetla mnogih bolesti traziti upravo u crijevima. Nedavno su i Parkinsona, kao i bolesti poput MS-a i slicnih autoimunih bolesti povezali upravo s crijevnom mikroflorom. Ne cudi stoga ona izreka: "An apple a day keeps the doctor away"... Jabuke su sjajne za nasa crijeva, bas kao i jogurt i razne druge namirnice!

Stoga onaj tko zeli biti zdrav treba povecati konzumaciju jabuka, mahunarki, i svih onih namirnica bogatih vlaknima jer na taj nacin cuvamo svoja crijeva i preveniramo nastanak mnogih neizljecivih bolesti!

 

Ajar ned 21.10.2018 05:56

kad ga ulažeš u muf bez zaštite, zapravo dugoročno ulažeš u napredak zdravstvene zaštite. eto ideje za upucavanje. (a onda, posljedično, i od djece napokon neka korist, ako nisi župnik). 

Byron ned 21.10.2018 16:29

OK jasno mi je kako su došli do tih bakterija, ali kako su te bakterije dospijele tamo? Tko ih je stvorio?

fetus je izoliran u majci 9 mjeseci i majka kao odrasla osoba možda više nema dobar dio tih dobrih bakterija, a osim toga ako i ima u probavnom su traktu.

Nakon što se rodi počne piti majčino mlijeko. Da li s mlijekom dođe i cijeli koktel bakterija ili se koktel stvara u fetusu kao što se stvaraju i sve druge stanice tijela...

Jer ako je iz majčinog milijeka nisu li mogli izolirati dobre bakterije iz njega, a ne kakice?

Stric_Jura uto 23.10.2018 09:00

zapravo, uvođenje kolonija perioralno postoji kod puno vrsta životinja, znam da mali slonovi si zag...e surlu kako bi od starijih slonova uzgojili bakterije...

 

homo sapiens sapiens dobije "starter kit" pri porodu, prolaskom krou rodnicu..

 

zato je "moda" nepotrebnih carskih rezova dovela do raširenja bolesti vezanih uz imunološki sustav (astme, alergije...)...