ihush pet 24.6.2022 09:22
Korky kaže...
Ne kužim kako se to namjerava postići uz najavljeno povećanje potrošnje ugljena i prihvaćanje fracking metode kao prihvatljive

 (sarkazam-on).. ne kužiš? kako? -jednostavno, eu će donjeti odluku, plan, program.. lijepo će to sve natipkati na hrpama papira, printati, dijeliti brošure i to je to.

-istina, time će dodatno sama eu birokracija dodatno stvoriti trošak energije, sirovina, stvoriti co2 itd.. no pošto oni u pamfletu pišu da se zalažu za zelene politike tad su oni ok, zeleni. .. jer tako piše u letku, odluci, planu..

 

edit: .. čak je u pripremi 'ajarov' zeleni ugljen, imat će eu-markicu (kao cigarete-pića..) tj deklaraciju, koja će navesti da je to ekološki čist ugljen, zelen (mada je smeđ-crn), da je u skladu s regulativama i slovima E .. (jamačno i to nešto znači) .. i da pri tome nisu ozljeđene životinje-primati kao u testovima mejkupa-šminke i sl. + da ne podržavaju terorizam i extreme, te da ih ne financiraju odnosno da je upotreba zelenog eu ugljena u te svrhe zabranjena (kao i gađati marsovce njime..) .. mada nije jasno kako bi se tako nešto i moglo, no klasične floskule koje moraju biti na tom papiriću-deklaraciji, deklarativno. ...

učo pet 24.6.2022 11:53

Meni se čini da će Njemačka morati odustati od gašenja nuklearki, a one koje su isključili da će morati ponovo u akciju. Na kraju krajeva, zeleni mogu šiziti koliko hoće, ali ako im po zimi bude hladno, gledati će se da se pokrene sve što se može, pa tako i nuklearke, koje na kraju krajeva predstavljaju izvor energije bez CO2.

memulica pet 24.6.2022 20:23

Ove zime i sljedećih zima će se ložiti ugljen u rekordnim količinama po cijeloj Europi, a ovi EU idiokrati nam i dalje pričaju bajke sekte Crkve Presvetlog Zatoplenja. Njihove odluke/zahtjevi ne vrijede više ni pišljiva boba. Hrpa beskorisnih idiota/štetočina, a za koje postoji odličan izraz u hrvatskom jeziku: UHLJEBI!

 


https://www.ft.com/content/a8b179e2-b565-42b6-bb41-90aea44536e1


The European Commission president has warned EU member states not to backtrack on their long-term drive to cut fossil fuel use, as Germany, Austria and the Netherlands said they would fire up coal plants after Russia moved to limit gas supplies.

 

https://www.reuters.com/world/europe/europe-may-shift-back-coal-russia-turns-down-gas-flows-2022-06-20/

Europe's biggest Russian gas buyers raced to find alternative fuel supplies on Monday and could burn more coal to cope with reduced gas flows from Russia that threaten an energy crisis in winter if stores are not refilled.

Germany, Italy, Austria and the Netherlands have all signalled that coal-fired power plants could help see the continent through a crisis that has sent gas prices surging and added to the challenge facing policymakers battling inflation.

ihush sub 25.6.2022 13:20
Stric_Jura kaže...

Ugljen od prešanih jednoroga ???

 -nemoguće, oni prde tratinčice, nema co2 metana itd.. tj možeš dobiti dijamant, no preša bi morala biti malo jača (+ tlakovi-temperatura)..