ParaNO1d pet 2.6.2017 12:32

Pa čar i je u tome kad sam sastavljam računalo. Sjećam se 10.6.2016. došao sam s posla (komponente stigle 1 dan ranije), upalio klimu da se soba rashladi, otišao ručati, očistio stol i ugasio mobitel i lagano krenio vaditi komponente iz kutija i počeo sastavljanje. Ufff i sad sam se naježio. Nakon nekoliko sati uživanja posao je bio gotov i prvi pritisak na power tipku, ajme. Nema boljeg osjećaja na svijetu. Jedino možda kad prvi put pališ novi auto.

nicky.sl pet 2.6.2017 12:38

Sam sastavljam svoje kompove i posao nikad nije završen. Uvijek se nešto mijenja, dodaje, oduzima, kombinira. 

Baš u tome je moj gušt jer komp mi nije zanimljiv ako nemam ništa za šarafit po njemu.

Zdenko pet 2.6.2017 14:21

Broj 3 - nikad nisam imao volje (a možda ni pameti) da sam sastavljam računalo iz komponenti i riskiram da mi se desi da se nakon cjelodnevnog rada računalo neće ni upaliti, već ću radije samo odabrati komponente po volji a tlaku oko njihovog sastavljanja prepustiti stručnjaku. Naravno, da imam iskustva u zamjeni bilo čega kompliciranijeg od grafičke kartice vjerojatno ne bih imao takve bojazni.

IstraTourism pet 2.6.2017 18:11

Od 2000te rastavio i sastavio bezbroj računala...bogomdani BIRG Computers u Spittalu  .... u godinu dvije isplatio novo auto   

Samo da se zna da to radim zatvorenih očiju...ali sada ipak u srednjim godinama naručim i platim (neke pute niti ne) sastavljanje računala.

Zahtijevam da ne bude zapečaćeno i da je garancija po komponentama...jednom su mi BIOS lockali al sam to brzo riješio...i na pcju i trgovini (Links) ... 

Naravno s pcjem se "ponašam" kao da sam ga sam sklopio...stranica otvorena, kasnije custom nadogradnja i slično....

midzan21 ned 4.6.2017 17:35

Kupio složenog pred skoro 6 godina, al nije stock od skoro pola godine nakon kupovine ;) Prvi upgrade - još RAM-a pa do današnjeg dana, svašta je prošlo :D

Nova mašina koja je u "izradi" već ima par dijelova koje moram testirati (PSU & SSD), pa slijedi muka zvana custom build =)

CyberDemonVZ ned 4.6.2017 18:04

Imam osjećaj da i oni koji stalno nadograđuju dio po dio, da nisu dali glas za to, nego za "Sam sastavljam".

Prošla kupnja mi je bila grafička. Prije toga diskovi. Prije toga monitor, prije kućište, prije CPU i MBO...

A koliko vidim na temi Slike hardvera, i ostali tako rade, već dugo nitko nije stavio slike dijelova CIJELOG PC-a. Tak da mi nisu jasni rezultati.

Spike1983 pon 5.6.2017 11:04

Zadnji komp, slozen po mojoj zelji 2015-te narucio iz Future IT, decki slozili brzo (isti dan ak se ne varam) i jako cisto sto se tice kablovinja. Kanta je bila za poklon majci za office i surff pa samim time nije ni bila neka atraktivna konfiguracija za slagat. 

  

Pendula pon 5.6.2017 18:26

Od  1995. godine sam satavljam svoja računala (osim laptopa naravno). Sada imam u kući tri desktopa, mojih ruku rad. Međutim, sljedeče računalo koje budem kupovao vjerovatno će biti satavljeno. Nije mi više gušt, više tlaka, a i ne vidim više dobro kao nekada.

Ezio čet 8.6.2017 09:17

Od 2010. samo laptope kupujem.

Zadnji desktop sam složio negdje 2007. i 2008. Tad sam negdje i izgubio volju za slaganjima , nadograđivanjima i sl... 

Konzole, tableti i smartphonei su mi zamijenili komp... Laptop koristim samo kad trebam nešto napraviti za posao, srediti fotke ili video (čak i to češće odradim na tabletu)