Thorg čet 23.5.2019 08:17

Pozdrav.
Imam jedanu, za mene nerješivu enigmu, a smatram da nisam totalni tukac.
Imam službeni lap i na njemu imam dva gmail acca. Privatni i sluzbeni. Na oba acca sam prijavljen i na sluzbenom mobu. Lap sam mijenjao prije godinu dana i kad sam ga vraćao direktoru sam sve pobrisao, resetrirao, uglavnom "očišćen je". Direktor si ga je odnio doma.

Međutim, nedavno sam shvatio da na privatnom gmail accu, odnosno na google disku se sheraju podaci, kolko sam shvatio shera se sve sa desktopa sa tog bivšeg laptopa..
Vjerojatno sam nekad, negdje stavio da se shera/sinkronizira sa google mojim privatnim računom.

Apsolutno me ne zanima što oni sad stavljaju na desktop (govorim o privatnim fotkma, dokumentima i sl), ali je nezgodno da im velim.

Zanima me da li ja mogu prekinuti tu vezu, a da ne moram fizički pristupiti tom laptopu, i da li oni mogu skuziti da je to sheranje aktivno.

Tnx...

Posmatrač čet 23.5.2019 08:22
Thorg kaže...
Pozdrav.
Imam jedanu, za mene nerješivu enigmu, a smatram da nisam totalni tukac.
Imam službeni lap i na njemu imam dva gmail acca. Privatni i sluzbeni. Na oba acca sam prijavljen i na sluzbenom mobu. Lap sam mijenjao prije godinu dana i kad sam ga vraćao direktoru sam sve pobrisao, resetrirao, uglavnom "očišćen je". Direktor si ga je odnio doma.

Međutim, nedavno sam shvatio da na privatnom gmail accu, odnosno na google disku se sheraju podaci, kolko sam shvatio shera se sve sa desktopa sa tog bivšeg laptopa..
Vjerojatno sam nekad, negdje stavio da se shera/sinkronizira sa google mojim privatnim računom.

Apsolutno me ne zanima što oni sad stavljaju na desktop (govorim o privatnim fotkma, dokumentima i sl), ali je nezgodno da im velim.

Zanima me da li ja mogu prekinuti tu vezu, a da ne moram fizički pristupiti tom laptopu, i da li oni mogu skuziti da je to sheranje aktivno.

Tnx...

 Promjena passworda na tom google nalogu bi trebala rijesiti problem....

isto tako u podesavanjima google diska tj kad udjes u google disk lijevo imas ikonu da vidis koji racunari su ti povezani sa diskom. Vjerovatno i tu mozes odjaviti taj komp....

Thorg čet 23.5.2019 08:43

Već sam promijenio pass na mom privatnom računu i dalje se sheraju podaci sa tog laptopa. Piše mi i da mi je prijenosno računalo "shared with me", ali kad kliknem piše između ostalog removed, sad me frka da to ne znači da izbrišem neke podatke, pa će tek onda skužiti da se shera.
Kak se uopće dodaje neki uređaj da se shera?
Na priloženoj slici se vidi taj udaljeni laptop...

Posmatrač čet 23.5.2019 12:24
Thorg kaže...
Već sam promijenio pass na mom privatnom računu i dalje se sheraju podaci sa tog laptopa. Piše mi i da mi je prijenosno računalo "shared with me", ali kad kliknem piše između ostalog removed, sad me frka da to ne znači da izbrišem neke podatke, pa će tek onda skužiti da se shera.
Kak se uopće dodaje neki uređaj da se shera?
Na priloženoj slici se vidi taj udaljeni laptop...

 Neces izbrisati nista jer dok se koristi termin share znaci dijeliti brisanjem tog kompa nece se nista izbrisati na lapu jer ti podaci i nisu na tvom disku vec samo imas pristup njima. Ako ti podatke vidis i pored brisanja to samo znaci da na starom lapu je ostalo dijeljenje podataka preko mail adrese i lap ne pristupa disku kao takvom za backup ili sync.... 

Thorg čet 23.5.2019 13:18

Znači, removed ne briše originalnu pohranu.
Idem na prijenosno računalo-shared-advanced i imam situaciju sa slike.
Zanima me da li oni mogu skuziti da se njihov desktop shera sa mojim računom? Jer ne piše da ima drugih korisnika i da sam ja vlasnik.

Posmatrač čet 23.5.2019 13:22
Thorg kaže...

Znači, removed ne briše originalnu pohranu.
Idem na prijenosno računalo-shared-advanced i imam situaciju sa slike.
Zanima me da li oni mogu skuziti da se njihov desktop shera sa mojim računom? Jer ne piše da ima drugih korisnika i da sam ja vlasnik.

 Ne vjerujem. Mozda im iskoci poruka da se više ne shera ali nece znati sta se seralo mada nisam 100% siguran jer nisam bio u takvoj situaciji.... Uvijek mozes reci da nemas pojma o cemu pricaju i da je to google sam brisao radi neaktivnosti ;)

Thorg čet 23.5.2019 13:49

nadam se, mada nisam ziher da bu to riješilo problem. Evo samo danas vidim na google fotografijama stotine slika (doslovno, ne pitaj, jer ni meni nije jasno, slika se ko za olimpijadu), i uskoro mi bude puni google disk. I fakat mi nije jasno zašto se nije odjavilo sa sheranja kad sam promijenio lozinku??
Evo još jedne zbunjole, moje slike koje sam jučer napravio sa mobom vidim na google fotografijama na mobu i vidim njihove. Međutim kad na kompu pogledam google fotke vidim samo njihove,ali ne i svoje slikane sa mobom.

mbaksa čet 23.5.2019 15:20
Thorg kaže...
Zanima me da li ja mogu prekinuti tu vezu, a da ne moram fizički pristupiti tom laptopu, i da li oni mogu skuziti da je to sheranje aktivno.

Promijeni lozinku na tom korisničkom računu!

 

Vjerojatno će skužiti, jer bi ih trebao pitati za lozinku. Ali barem ti se više neće sinkronizirati njihovi fajlovi.

Thorg pet 24.5.2019 08:10

Ne, nego osim dokumenata sa njihovog desktopa u google disku, vidim i fotke sa google fotografija. Te fotke vidim i na mobu i na laptopu na gmail računu. Dok moje fotke slikane sa mobom vidim samo na mobu dok na lapu ih nema na g. fotkama, a sve isti gmail račun.
Znam komplicirano je do jaja, i neznam kak to riješiti

Thorg pet 24.5.2019 08:13

Već sam promijenio lozinku i dalje se sheraju podaci.
Osim tog njihovog laptopa kao uređaj mi je registriran i stari službeni mob, koji je kod mene doma ali je riknuo ekran, pa ako njega removam neću vidjeti dal je uspjelo, i nemogu na njemu nešto poslikati da vidim postupak što se događa ako ga maknem.
Na koji način dodam sad novi mob da s njim probam removed pa da vidim kaj će se događati?

mbaksa pet 24.5.2019 12:33
Thorg kaže...
Već sam promijenio lozinku i dalje se sheraju podaci.

Baš na tom korisničkom računu na kojeg se datoteke uploadaju s njihovog laptopa? Promijeni lozinku na svim računima, za slučaj da ne ispadne da si promijenio na krivome.

 

Dosad sinkronizirane podatke ćeš i dalje, naravno, vidjeti. Poanta je da se nakom promjene lozinke neće dodavati novi njihovi fajlovi. Jesi siguran da su dodane nove datoteke? Ako jesi, znači ako se i dalje dodaju/ažuriraju datoteke (a ne da samo vidiš ove već sinkronizirane), onda se šeraju pod starom sesijom. Ne znam može li se pomoću Googlea silom prekinuti stare sesije - uglavnom, prije ili poslije to će se dogoditi (stara sesija će isteći) i nakon toga više im se ništa neće uploadati na tvoj korisnički račun.

 

Thorg kaže...
Dok moje fotke slikane sa mobom vidim samo na mobu dok na lapu ih nema na g. fotkama, a sve isti gmail račun. 
Znam komplicirano je do jaja, i neznam kak to riješiti

Iz osobnog iskustva čini mi se da ili je Google Photos malo spor s automatskom sinkronizacijom ili ga treba ručno natjerati na sinkronizaciju. Kad ga ručno natjeraš na sinkronizaciju, ni onda nemaš fotki s mobitela na računalu? Onda odeš u postavke Google Photosa i u njima si odabereš isti korisnički račun koji imaš na računalu.