Internet

Facebook preko Tor-a, problem

RaniMraz uto 30.4.2019 07:37

 Kad se na Fejs spojim preko Tor-a neko vrijeme sve normalno radi ali vrlo brzo dobijem poruku da su primijetili "sumnjivu aktivnost" i da je profil blokiran dok ne riješim gomilu provjera identiteta i sl, npr. traže da pošaljem svoj dokument (osobnu i sl.) na uvid. 

 

Prije sam se spajao preko standardne adrese www.facebook.com a kad sam pronašao posebnu adresu za Tor (facebookcorewwwi.onion) mislio sam da sam riješio problem, ali ponovilo se isto. Nakon kratkog vremena poruka "sumnjiva aktivnost" i provjera identiteta itd.

 

Pošto sam se spajao prije preko vpn-a pa onda preko Tor-a probao sam isključiti vpn pa se spojiti direktno preko Tor-a, i opet isti problem. Ne razumijem zašto prijavljuje sumnjivu aktivnost kad je ta adresa (facebookcorewwwi.onion) namijenjena upravo za spajanje preko Tor-a.

 

Napominjem da problemi sigurno nisu rezultat nekakvog neprihvatljivog korištenja Fejsa jer ga koristim sasvim normalno i u skladu s pravilima tako da je problem sigurno softwerski (mrežni).

 

 

RaniMraz uto 30.4.2019 08:01
Posmatrač kaže...

Sta ti je rekao Facebookov support?

Vpn pa tor? Sta to toliko krijes ;)

 

Nisam ni kontaktirao fb support. Dao si mi ideju.

 

Negdje sam pročitao da je najbolje tako se spajati (vpn pa Tor). Nije neki problem instalirati i spojiti se.

ihush uto 30.4.2019 10:31

-korištenje vpn-a, pogotovo tor-a je samo po sebi sumnjiva aktivnost. (ovisno o tumačenju zakona, jurisdikciji.. čak i zabranjeno, jer se za sve mora znati izvor, npr vanjski ip je na bugforumu vidljiv, mora biti tj u logovima, da je bug=face može zabraniti npr tor ovisno što zakon traži ili želi vlasnik, yt-regionalne restrikcije i sl..).

RaniMraz uto 30.4.2019 11:03

Jasno mi je da to samo po sebi može biti sumnjiva aktivnost i da neke web stranice potpuno blokiraju Tor ali mi je čudno da se javljaju problemi prilikom korištenja web stranice koja dozvoljava Tor i u tu svrhu ima čak posebnu web adresu na koju se spaja preko Tora. Facebook dakle dozvoljava Tor i ima adresu (facebookcore.wwwi.onion) namijenjenu upravo za spajanje preko Tora. 

 

Isto tako se često na nekim stranicama pojavljuju problemi npr. stalno iskače onaj captcha prozor za provjeru da nisi kompjuterski program i sl. To je vjerojatno zbog toga što su neke IP adrese preko kojih se Tor spaja na crnoj listi i to mi je isto jasno ali nije mi jasno da ima problema kad se spajaš preko linka koji je tome i namijenjen.