Igre - općenito

Real life gaming u Zagrebu, fantastično!!

Kutuzov sub 1.12.2018 11:55

Ovo moram podijeliti, pod strašnim sam dojmom, obožavam igre na kompu i koliko stignem pratim scenu ali nisam znao da su smislili igre na bazu računalnih ali koje igraš u stvarnosti!

 

Povede nas tako neki dan frend u kaže nešto kao escape room, a kad ono !! Pre pre pre jako iskustvo, to je nešto kao računalna igra prenesena u stvarnost, ali zapravo je obrnuto, čista stvarnost samo što su situacije koje doživljavaš nesvakodnevne - kao u nekoj igrici, no full su realne jer se sve stvarno događa oko tebe i sve iskusiš na svojoj koži. Mi smo u igri doslovno jeli, pili, radili razne kombinacije sa predmetima koje smo našli po putu, svađali se sa likovima iz igre, a frend je doslovno ubio jednog lika u igri!

Sama igra ide na način da si u nekom predprostoru gdje ti stave povez na oči, i onda te odvedu (za rukice ) u drugi prostor gdje su nas posjeli u stolice. Tad kratko objasne pravila i započne igra. U igri je sve kao u stvarnom životu, krečeš se, vidiš sve u igri (mozak ga vidi, ne oči!) čuješ zvukove, osjećaš razne događaje (kiša, smrad...), pričaš i imaš druge(!!!) interakcije s raznim ljudima na koje nailaziš u igri, i naravno pričaš i dogovaraš se sa svojim kolegama što ćemo sljedeće napraviti i slično.

Više ne mogu napisati a da ne idem u detalje same igre i ne spoilam. U igri koju smo mi igrali je atmosefera bila otprilike kao u Falloutu, ne znaš što ti se točno dogodilo, cijelo okruženje je u k***u, a moraš preživjeti.

 

Bio sam dosad na VR igrama, u escape roomovima, LARPao, no sve to me ne blizu nije dojmilo kao ovo. Igra je u Dalmatinskoj ulici, web je http://sensperience.com.hr/ i tu su opisane igre (s tim da po meni oni nisu baš dobro objasnili, meni je ovo totalni real-life gaming, donošenje odluka, snalaženje u situaciji, adrenalin itd, a ne nekakvo kazalište kako je predstavljeno na webu..).

 

Toplo preporučam!!