ICT školovanje

Kojim smjerom da krenem?

Fox Mulder čet 28.2.2019 21:18

Pozz ekipa.

 

triba mi savjet kako da nastavim rasti u web developer smislu. zanima me preporučate li mi online courseove ili nekakav real life tečaj. pri tome da na pameti imate da imam posao potpuno nevezan uz ovo.

ja bih za početak da mogu sam napraviti wordpress temu, plugin ili da mogu urediti/doraditi postojeću temu/plugin. u budućnosti da mogu sam napraviti cms ili neku složenu web aplikaciju.
rekao bih da sad odlično poznam illustrator i photoshop uređivanje slika. u html-u i css-u sam već radio neke web stranice i mislim da ih odlično poznam. igrao sam se sa css animacijama i preferiram ih naspram jquery animacijama. radio sam sa css gridovima i okušao se u izradi vlastitog. znam osnove jquery-a i donekle znam doraditi nekakvu jquery skriptu. php ne znam. složio sam par wordpress instalacija sa custom temama i pluginovima.

eto, ako mi još šta padne na pamet nadodat ću.
btw iz splita san :D

PzKpfw pon 11.3.2019 23:46

 

 

Ako imate već nešto znanja(završen fakultet, tečaj, samouki) počnite rokati po oglasima za posao, budite aktivni i vidljivi u zajednici developeria oko vas i branše što vas zanima.

Ako vas zanima web dev, onda jednostavno počnete . Prvo teorija, pa onda praksa. Teorija da skužite kako stoje stvari, a onda počnite raditi praktične stvari, sampo krenite nešto raditi...bilo kaj neku stranice, nešto...Internet nudipuno prilika za to.

 

Konkretno, ne radim kao developer, ali konstatno učim da bih mogao kada se za to ukaže prava prilika(gdje će obe strane biti zadovoljen), početi raditi u developanju...