Fejaga sri 1.8.2018 18:14

Pozdrav svima, 

 

Prije svega da napomenem da sam notorna neznalica što se tiče bilo kakvih naprednih informatičkih vještina tako da mi ne uzimate za zlo neke stvari. Naime, radi se o tome da jedna ustanova blizu mene nudi gro tečajeva iz oblasti informatike i razmislio sam si da upišem neki. Svi traju tri mjeseca. Cilj mi je da savladam to pa da kasnije usavršavam znanje sam. Ono što je meni najbitnije je koliko bi se to dalo unovčiti. Šta da uči početnik koji bi sa strane volio obrnuti oko 100€ do 300€ mjesečno? 

 

Evo i liste: 

Adobe Illustartor 
Programming C++ 
MS Project 
Adobe Photoshop
Visual C# 
Linus 
Adobe InDesign 
PHP Programming
Designing Inf. System 
DTP Publishing
JavaScript 
Networking
Wordpress
Java 
SPSS 
Joomla 
Matlab 
AutoCad 
HTML & CSS 
Android Development
Servicing A+ (hardware) 
ASP.net 
MS SQL 
Servicing A+ (software)  

 

Lp svima

detekreten čet 2.8.2018 13:13

Kreni sa HTML & CSS i nastavi sa JavaScriptom, to ce ti biti dovoljno da mozes relativno brzo samostalno početi zarađivati s izradom web stranica. Dodaš na to još PHP programming i možeš raditi i frontend i backend. Al naravno, ovo će biti samo uvodi u problematiku, tek kad to svladaš možeš uopće razumjeti kako stvari funkcioniraju i što još od specifičnih frameworka i tehnologija moraš naučiti.

 

Ako hoćeš ići sporijim, tezim, ali potencijalno unosnijim putem onda kreni sa C++, pa Java, pa onda recimo na Android Development. Ak to sve svladaš bit ćeš prilično kompetentan programer, pa bi pronalaženje zaposlenja trebalo biti dosta jednostavno.

KiCo77 uto 14.8.2018 19:58

Ovisi što te zanima, prvo što mi pada na pamet:
Ako zelis radit web stranice/aplikacije: CSS, HTML, Javascript (frontend) + Asp.NET (ili Java ili php) backend

Ako zelis mobilne aplikacije: Java + Android dev 

 

Ne bih savjetovao C++ pocetniku (ili neznalici kao sto sam kazes)