D-wook sri 10.4.2019 15:20

Bio sam na testiranju, nažalost nisam ušao među primljene, ali mogu podijeliti svoja iskustva.

 

Primalo ih se 21, a prijavljenih je bilo cca 60.

 

U 3 kruga se provodi selekcija bez diskvalifikacija. Prvi krug se sastoji od obavijesnog razgovora i sređivanja dokumentacije i nakon toga započinje "psihološko testiranje" na računalu. To testiranje se sastoji od niza testova u rasponu od testova osobnosti do prepoznavanja uzoraka, oblika, grešaka i matematike. Ono što se meni nije sviđalo jest da lik nije upozorio da je većinu vremenski ograničenih testova nemoguće riješiti do kraja (puno pitanja-malo vremena) pa da se je bolje koncentrirati na točnost nego na brzinu. Osim toga, kada smo kasnije razgovarali, nije htio odgovoriti da li je važniji postotak točnih u riješenima ili u ukupnima.

 

Drugi krug je razgovor sa psihologom gdje prolazite kroz rezultate testiranja, pričate o sebi, svojim mogućnostima, željama, potencijalima i ambicijama dok vam on za zaključak da svoje mišljenje o profesionalnoj orijentaciji.

 

Treći krug je razgovor na engleskom jeziku koji se sastoji od toga da se predstavite, prepričate svoj životopis (obrazovanje, radno iskustvo itd.) i razgovarate o tome zašto ste se uopće prijavili na bootcamp, što vas motivira i što od tečaja očekujete.

 

Sve u svemu jedno lijepo iskustvo i pretpostavljam da je ovaj tečaj za nekoga tko se želi baviti programerstvom veoma dobra odskočna daska. Napomenuli da se većina onih koji završe tečaj zaposle odmah neposredno nakon osposobljavanja.