Hrvatski Telekom

Simpa ukida prejaku opciju i uvodi Zmajske opcije

xXTheLuka1998xX sub 19.9.2015 08:05

Što vi mislite o ovim novim tarifama dali se isplate s obzirom na ove prijašnje?

 

 

 

Kod Zmajskih opcija ne moraš unaprijed odrediti koliko ćeš potrošiti na MB, MIN ili SMS već slobodno koristiš svoj mobitel kako god ti dođe, a količine potrošenih usluga će se oduzimati od ukupne količine megabajta, minuta i poruka.
Na primjer, aktiviraš mjesečnu Zmajsku opciju i ako više voliš surfati, jednostavno trošiš megabajte, a ako više voliš razgovarati, jednostavno trošiš minute, sve dok ukupan zbroj ne prelazi 3.000. Na primjer, možeš poslati 100 poruka, surfati uz 2.000 megabajta i pričati 900 minuta –što zbrojeno ne prelazi 3.000.

 

Po mom mišljenju ipak se ne isplati ,em je 10 kn skuplje,em je sve podijeljeno i moraš pazit što češ potrošit 

GrimReaperKC sub 19.9.2015 08:09

po meni losije....

 

skuplje, i imas sad i 3. limitirani faktor (sms).

 

neznam kolko sms-ova razmijenim u mj dana u prejakoj,al mislim da je preko 1000 tako da ce meni biti losije (i 10kn skuplje).

 

potrazit cu neku alternativu prije nego nastavim sa zmajskim opcijama

Arto sub 19.9.2015 09:54

Jeste sigurni da se ukida? Čini se da je samo za nove korisnike, odnosno one koji su došli u Simpa tarifu nakon 16.9.2015. (barem im takva obavijest stoji na webu). Zanima me samo vrijedi li to isključivo za automatsku reaktivaciju ili mi smije isteći prejaka pa da ju ručno aktiviram (jer ovaj prvi slučaj mi se još nije dogodio :D)?

 

Inače je, meni osobno, prejaka na granici isplativosti u odnosu na ono što drugi nude, ali sam previše lijen prebacivati se dok je "tu negdje". Kad je došla, bila je super ponuda, ali sada baš i ne. Ako ju ukinu sigurno neću ostati na HT-u i tim zmajskim debilanama već biram nešto drugo. Što je najbolje, sve konkurentske mreže imaju manje više dobre ponude.

Darko1983 sub 19.9.2015 10:07

koja je ovo fora - obračunska jedinica 1MB?

dakle za svaki mail koji skine od 100kb ili manje, on će meni skinuti 1 MB?

Pa dobijem 100 mailova dnevno...

 

također ostajem na prejakoj dok ide ... ali mislim da kad se zezneš da ne uplatiš bon na vrijeme i automatski se deaktivira Prejaka opcija da više nema nazad .... jedino tko uspije po automatizmu 

 

 

 

GrimReaperKC sub 19.9.2015 10:54

ja isto koliko vidim prejaku nece ukinuti....

 

ici ce paralaleno vj ove dvije tarife.

 

prejaka mi je ok, druge mreze nude vise, ali meni netreba vise,a neda mi se prebacivati, jer sam u simpi/t-mobielu vec 15 god.

 

bilo bi zaista jadno da u vrijeme kad se drugi trude dostic i premasit prejaku opciju, t-mobile dize cijenu i "forama" pokusava korisnike dobit da potrose jos vise po visoj cijeni.

nockodanic sub 19.9.2015 21:20

Ja sam na bonbonu godinama i nema sanse da bi mjenjao.znaci za 70kn mjesecno imam 1000min unutar mreze,1000van mreze bez uspostave poziva i obracunska jedinica u sekundi.i 3gb neta.uglavnom razgovori su 35kn i net 35.s tim da ima i za 45kn 5 gb.uglavnom ne uzimas pakete nego za staku stavku kako ti odgovara.poruke ne koristim pa neznam koliko su cijene.a posto je bonbon od ht-a redovito koristim 4g/lte.

CVET2 ned 20.9.2015 12:31

Ja sam korisnik simpe i trošim malo interneta pa imam aktiviranu samo mjesečnu opciju Internet S za 10 kn (čitam samo mailove i stranice preko Opere mini koja ne troši puno MB). Fora je kod tih opcija Internet S, M, L itd. da ako nisi potrošio sve MB, oni se prenose u sljedeći mjesec. Zanima me ako imam aktiviranu Zmajsku opciju, hoće li se i ti MB dodati na kraju mjeseca ovim mojima ne potrošenima ili će to sve na kraju nestati. 

NeoOS ned 20.9.2015 13:23

Prema Uvjetim korištenja Prejake, ona ostaje dostupna i kasnije za aktivaciju korisnicima koji su je imali aktivnu prije 16.9.2015 4.00h. Što bi značilo da nije u pitanju automatska reaktivacija, nego ako se i deaktivira, može je aktivirati osoba koja ju je imala prije navedenog vremena. Ova vrijedi za nove korisnike samo.

Treba ih pitati da li je moguće recimo isprobati ovu novu Zmajsku i da li kasnije može aktivirati ponovno Prejaku za slučaj da ova nije OK.

wiki555 uto 22.9.2015 21:31

ja sam stalno na simpi i dosad sam bila zadovoljna ali ako ukidaju prejaku mislim da ću prijeći na tele 2 totalnu ( 1,5 GB, 1000 min, 1000 SMS za 49 kn mjesečno!! - pola GB više a kunu manje). nadam se da je neće ukinut nego samo za nove korisnike jer mi stvarno odgovara !

x360gamer pet 25.9.2015 15:40
wiki555 kaže...

ja sam stalno na simpi i dosad sam bila zadovoljna ali ako ukidaju prejaku mislim da ću prijeći na tele 2 totalnu ( 1,5 GB, 1000 min, 1000 SMS za 49 kn mjesečno!! - pola GB više a kunu manje). nadam se da je neće ukinut nego samo za nove korisnike jer mi stvarno odgovara !

 Pozuri s totalnom ako stvarno mislis ici u tele 2, buduci da jos par dana samo traje akcija da ti prakticki daruju te minute, sms-ove i GB!

 

"Plaćeno - vraćeno
Uzmi Totalnu tarifu za bonaše za 49 kuna i na bonus račun dobivaš 49 bonus kuna, uz 1,5 GB, 1000 minuta i 1000 SMS-ova. Za aktivaciju tarife pošalji SMS sadržaja BONUSTOTALNA na broj 13888. "

 

Jednom kad to aktiviras, reaktivirat mozes (navodno) zauvjek.

TO ti je jos 50 kn jedan bon manje mjesecno, buduci da ostale BONUS kune ces trositi svejedno na uspotavu poziva.

Stvarno odlicna ponuda, i da na simpi ne primam jos par mjeseca duple kune (takoder dobijem za kupljeni bon, 100% iznos bona na duplo racunu), presao bi na tele 2.

Jedino zaboravi na signal u manje naseljenim mjestima - do 1/2015 sam bio na tele 2, i vratio se ponovno na simpu: bas radi signala i bila je ta promocija s duplim kunama... (na kojoj sam 15 godina vec i za sada sam zadovoljan).

 

 

F10EXX sub 26.9.2015 11:12

Dobro da sam isao gledati obracunsku jedinicu. Da je nema, bilo bi ovo malo bolje od prejake opcije, meni barem. Poziva i megabajti mi jako variraju iz mjeseca u mjesec, tj bolje receno iz godisnjeg doba u godisnje doba, pa bi mi ovo bilo idealno. Al 1 MB 

 

Onda mi se kao ok opcija pricinila VIP zakon tarifa, no opet, kvaka. Kupim mob, dobijam dodatne kune na racun u visini placenog, kad ono: "Dodatne kune se ne mogu trošiti na naknadu za uspostavu poziva u slučaju kada korisnik ima uključene minute iz tarifnog modela ili opcije (npr. Zakon tarifa)." Znaci, moram kupovat dodatne bonove za uspostavu poziva, a to mi se neda.

 

Zato mi i simpa je bila dobra jer sam te kune od kupnje mobitela trosio na uspostave poziva.

 

ivo454 sub 26.9.2015 11:58

Ne isplati se nikako, obračunska jedinica je MB i minuta , a za svaki poziv naplaćuje se uspostava poziva. Svaki poziv oduzima minute i kune, svako spajanje na internet oduzima 1MB. pa što ne daju više jednom jednostavne tarife, a ne u savkoj ima neka zamka.

Ne ukida se prejaka za dosadašnje korisnike, samo je novi korisnici ne mogu više aktivirati, ko hoće ostat na prejakoj može ostat.

CVET2 ned 27.9.2015 15:10

Ok. Vidim da Simpa ukida sve što je kako-tako valjalo kod njih i uvodi lošije tarife, veće cjene poziva (ako nemamo aktiviranu neku opociju) itd. Već sam prije istaknuo da ne trošim mnogo na svojem mobitelu, pa mi se na bonu prikupilo do sada oko 600-injak kuna - dobro vidite nije pogreška. Zanima me ima li itko iskustva s navodnom mogučnošću povrata tog novca. Naišao sam na stari članak iz 24 sata (http://www.24sata.hr/pametnakuna/ostvarite-pravo-na-povrat-neiskoristenog-iznosa-s-bona-279779) u kojem piše da je moguće. Unutra su i linkovi na stanice zakona te općih pravila rada svih teleoperatera u kojima pišu pravila o tom povratu. 

Problem je što na toj stranici link za Simpu više ne radi, a na aktualnim Simpinim stranicam nemogu naći dokument u kojemu piše nešto o tom povratu novca, a nemogu naći ni pdf sa njihovim općim pravilima rada.

Jedino što znam od jednog poznanika koji se je probao u tome okušati, ali je odustao - reko je da treba imati tekući raćun. Odustao je jer su se službenici u t-CENTRU prvo pravili da neznaju za tu mogućnost, a onda nakon natezanja u koje se umješao čak i zaštitar, ipak su "skužili" da je to moguće. Poćeli su ispunjavati neke obrazce koje su "kao" ispunili. Nakon nekliko tjedana, ništa se nije dogodilo, on je opet otišao u t-CENTAR gdje su se opet pravili da taj povrat nije moguć... Na kraju su opet namjerno krivo ispunili obrazac, pa je on odustao.

 

Ako je netko proba nešto slićno neka podjeli svoja iskustva 

Sasoon pet 30.10.2015 14:51
Aki kaže...

Meni se ovo isplati jer uvijek potrošim više od gige neta, pa moram dodatno kupovati, smsove i pozive ne baš. Tak da... 

 

Koja su iskustva sa obračunskom jedinicom od 1MB?

Tj, koliko zaračuna više u odnosu na stvarnu potrošnju?

Aki ned 1.11.2015 09:09
Sasoon kaže...
Aki kaže...

Meni se ovo isplati jer uvijek potrošim više od gige neta, pa moram dodatno kupovati, smsove i pozive ne baš. Tak da... 

 

Koja su iskustva sa obračunskom jedinicom od 1MB?

Tj, koliko zaračuna više u odnosu na stvarnu potrošnju?

 Kaj ja znam, mislim da računa kak bi trebalo. 

tonik uto 17.11.2015 17:40

Da ne otvaram novu temu, jel mo može tko pomoći u vezi Simpa mobitel paketa.

 

Gledam da imaju Lumiu 535 za 650 kuna, a u vipu istu tu za 699 kuna. Jel se može kupit u Simpi, a ubacit vip karticu u njega? Pošto posjedujem Vip. Ili se mora dekodirat mob?

 

Aki uto 17.11.2015 18:11
tonik kaže...

Da ne otvaram novu temu, jel mo može tko pomoći u vezi Simpa mobitel paketa.

 

Gledam da imaju Lumiu 535 za 650 kuna, a u vipu istu tu za 699 kuna. Jel se može kupit u Simpi, a ubacit vip karticu u njega? Pošto posjedujem Vip. Ili se mora dekodirat mob?

 

 Prema novom zakonu iz HAKOM-a ti moraju otključat mobitel, sad samo ne znam jel treba proći neko vrijeme.