Grafičke kartice

INNO3D RTX 3060 Pregrijavanje

subi91 pon 16.10.2023 19:06

Pozdrav

Kupio sam polovnu grafičku sa njemačkog ebay-a kojoj garancija traje još godinu dana. Znači grafička mi je stigla sa računom ali bez orig. ambalaže. Grafička se nenormalno pregrijava , kučište mi je Zalman Z3 sa 5 ventilatora od 120mm. Čak i kad skinem bočnu stranicu situacija se ne popravlja značajno. 

Pri full loadu ide preko 85c i onda se samo zacrni monitor i zabloka komp i tad jedino restart pomaže. Problem sam donekle zakrpao sa undervoltom i limitiranjem FPS-a na 60. Da stvar bude još smiješnija nakon par sati igranja čak i kod 60% loada tem se penje na 80 stupnjeva...

 

E sad vrlo vjerojatno bi zamjena termalne paste riješila ovaj problem, ali u tom slučaju gubim garanciju. Grafičku je prodavač sa ebay-a kupio sa stranice https://www.notebooksbilliger.de/ i koliko vidim šalju u HR, e sad mene zanima što mi savjetujete, dali da se žalim na ebayu ili direkt na webshop da tražim novu karticu.

Wiz3m4n pon 16.10.2023 19:42

Ima li naljepnice na šarafima?? Ako nema rastavi, očisti i zamjeni pastu, garancija ti je ionako jako upitna.

Ne znam tko još kupuje sa ebaya nešto dostupno pod nosom, naročito uz oba foruma i tržnice, no ajde

 

Svakako i undervoltaj sa msi afterburnerom i napravi si podnošljivu krivulju za ventove, nadam se da češ uspjeti je pridobiti, makar iskreno onaj dio sa gašenjem i crnim ekranom mi ne daje dobar vjetar, bez obzira sto se grije tipa 85c nije nešto što bi radilo takve probleme. sječam se svoje Palitke i ona se grijala dok je nisam obuzdao sa UV no nije bacala van, davala crne ekrane i sl. a išla je i ona preko 80 ako se sječam dobro

Gamer12 pon 16.10.2023 22:01

Ja sam nedavno kupio asus mini dual rtx 3060 ti i temperatura je isla cak na 87 °C pri full loadu. Undervoltao ju i temperatura vise ne prelazi 72 °C, trosi 40-50watta manje i vise ne zvuci ko da avion poliječe. Nisam imao nikavih problema sa crnim ekranom ili takvim nes prije undervolta.