Mateo2307 pet 17.4.2009 17:27

Bok svima. Trebam jednu pomoć. Trebam skupiti što više PSIHOLOŠKIH HORORA. Znaci ne one sa puno krvi i akcije nego isključivo psihološki, stari, novi svejedno. Hvala svima unaprijed!

Zvekan pet 17.4.2009 18:44

Jacob's Ladder (Džejkobova ljestvica) će te sj**bat gadno....obavezno pogledaj, jako malo ljudi zna za taj film,

a meni je jedan od najboljih ikada =) pošalji mišljenje na privat kada ga pogledaš....

jedino neznam koliko je dostupan, ja sam ga gledao na VHS-u kod frenda...

PsychoticBaklava pet 17.4.2009 19:05

Hehe ne bi bas rekao da je Jacobs Ladder nepoznat film

Uglavnom:

 

Hitchcock-ovi filmovi (vec navedeni Psiho, Ptice, Vertigo etc)

Šesto čulo

Rosemary's Baby

 

Azijske produkcije(ko nije gledao ne zna sta je propustio hehe):

Grudge(ne americka verzija)

The Ring(moze i americka verzija)

Dark Water(niposto americka verzija)

Tale of two sisters

One missed call

Shutter(2004)

 

 

uf ima toga josh

4ucker pet 17.4.2009 19:33

Slaught Time

 

Pojma nemam tko glumi, sta se radi u filmu, ali sam ga gledao i ono, tjera te da budes do kasno u noc budan i razmisljas, ne plasis se, ali imas jako ruzan osjecaj, ne brini proci ce za cca. 10-15 dana...

 

Ajd nemoj se "upsihozit"

Mateo2307 sub 18.4.2009 15:39

Hvala svima! Samo nastavite ....i btw ako netko zna ima jedan film koji se zove nekako an.ant.any nesta tako dali netko kojim slučajem zna nije bitno nego samo onako usputno?

Mateo2307 sub 18.4.2009 15:55

Ah evo našao sam nešto konkretno tražim nešto poput ovoga http://www.youtube.com/watch?v=pJ-ptYjksxU  THE UNINVITED. Ako neko zna nešto slično slobodno pišite ili nešto poput Čovjek od pruća.

Spaz ned 19.4.2009 06:40

HIDE AND SEEK po meni naj jači psihološki horor.

Jako malo krvi još manje glumaca....Robert De Niro....

Obavezno pogledati...Do kraja nemaš pojma šta se uopće dešava....

Mateo2307 ned 19.4.2009 14:07

:) Hvala na linki horrorhr.

 

 

Što se tice HIDE AND SEEK (Igra skrivača) jer super film, ali to nije ni blizu horrora. To je obični triler, ali zapisat cu i to jer je super film svejedno hvala!

r3d3f1n3 pon 20.4.2009 20:50

U nazad dvije godine sam pogledao jako puno horora (americkih, britanskih, francuskih, japanskih, korejskih) i ako trazis neki dobar psiholoski moja najtoplija preporuka je korejski film, remek-djelo straha i stila Janghwa, Hongryeon (A Tale of Two Sisters). Radi se veoma kriptiranom filmu vrlo slozene strukture i depresvne, tuzne price koji, ako se dovoljno uzivis(obavezno gledati u kasne sate i u mraku!) izaziva takvu jezu da se to ne moze opisati rijecima. Postoji i hollywoodski remake imena The Uninvited i definitivno ga NEMOJ pogledat prije originala. Sam film nije los ali radjen je za prosjecnu zapadnjacku publiku koja jos uvijek pada na simplificirane i isprazne price, plosnu karakterizaciju, te jeftine strahove(efekt iznenadne buke). Ako ti se A Tale of Two Sisters svidi svako pogledaj i tajlanski horor Shutter koji doslovno ledi krv u zilama od straha kojeg izaziva. Takodjer postoji jedan fenomenalan psiholoski horor od famoznog jap. redatelja Takashi Miikea, a zove se Oodishon (Audition). Od americkih spomenuo bih mozda Jacob's Ladder koji mnogi smatraju i pionirom ovog podzanra. (fantasticni The Sixth Sense je vecina vec pogledala tako da ga nema smisla puno spominjat...)

 

 

evo i link na blog s (p)opisom dobrih/odlicnih horora, do sada me nijedan s popisa nije razocarao...

 

 

 

stefann sub 24.1.2015 21:40

Da li neko zna film da mi kaze kako se zove? U pitanju je horor, radi se u filmu o jednom liku koji je skrenuo bio je u zatvoru zbog ubistva i kada je izasao iz zatvora on i dalje pocicnje da ubija ali on nije svestan da to on radi sve misli da neki serif ubija i tako dalje... Hvala puno u napred :) :)