Automobili

Limarija VW Polo 2008.

DarkoK3 sub 12.10.2019 20:40

Pozdrav,

kao što piše u naslovu, vlasnik sam VW Pola 2008. god. i trebali bi mi savijeti kako najbolje riješiti neke nepravilnosti na limariji.

 

  • Problem 1:

https://imgur.com/MWHjPk8
Naljenica "HR" je bila na autu nekih 10 godina, sada sam je skinuo ali je ostalo ljepilo. Probao sam natapati WD-om i strugati plastikom ali ne ide ni malo.

 

  • Problem 2:

https://imgur.com/bCVhw4M

https://imgur.com/WAupl8s

Ovaj problem je nastao kada sam prilikom parkiranja unatrag nepažnjom naišao na drvo, lak se nije oštetio ali je nastalo udubljenje, skinuo sam plastiku sa gepeka i iznutra izgurao lim u prvobitni položaj ali kao što se vidi na fotografiji nije se sve vratilo. Ne bih dalje radio sam da ne bi oštetio lim pa me zanima da mišljenje da li se ovo uopće isplati raditi kod limara? Mislio sam izdvojiti nekih 400-500kn za popravak, to mi je neka granica isplativosti.

 

  • Problem 3

https://imgur.com/p0RTkav

https://imgur.com/WewfHUV

Ovaj problem je nastao kada sam imao nezgodu, "pogurao" sam skutera. Osim oštećenja sa fotografije, problem u haubi je što se malo izdignula, da se normalno zatvoriti ali je par mm izdignuta u svim kutevima.
Da li tražiti drugu haubu (ako da, gdje?) pa je lakirati i montirati, ili popravljati postojeću?
Također od iste nezgode ostao je problem desnog fara, izgleda da se oštetio iznutra jer se sada zna nakupiti vlage i bude kondenzacije iznutra, da li je tu najbolje zamijeniti far?

 

  • Problem 4

https://imgur.com/VzJP4gv

Najmanji problem od navedenih, ima ih nekoliko po autu što je potpuno normalno obzirom da auto vozim u Zagrebu. Koje je najbolje (i najjeftinije) riješenje?

 

Hvala na odgovorima unaprijed i srdačan pozdrav,

Darko

 

 

Damir22 sub 12.10.2019 20:54

Prvi problem mozes rijesiti ili sa fenom.....da zagrijes to ljepilo i operes ga.... Ili nitro razrjedjivacem, ako si siguran da je tvornicki lak na tom djelu.... Malo s krpicom i skinut ce se, no ako je naknadno farbano mozes zeznuti lak,pa pazi...

Udubljenje se izvlaci vakum priljepcima, ili tiskanjem iznutra, ako lak nije pukao, to svaki limar jednkstavno napravi, bez potrebe za farbanjem. No ovisi o dubini ulegnuca...

DarkoK3 sub 12.10.2019 22:50

Hvala na odgovorima, budem probao fenom zagrijati pa tako strugati. Nisam siguran za lak da li je tvornički jer sam drugi vlasnik.

 

Nije pukao lak, probat ću naći nekog limara na istočnom dijelu grada jer sam i sam tu, a ovih par radiona koje rade izvlačenje vakumom su na samom zapadu grada (Zagreb) pa mi je to malo problem doći do njih u radno vrijeme jer i ja onda radim. Ulegnuće nije duboko, ali je lim jako tvrd na tom dijelu u odnosu na npr. 10-15cm niže jer je ovo skroz blizu ruba.

Damir22 sub 12.10.2019 23:06

Strugati ne....zagrijati, obrisati mokrom krpom, alkoholom, benzinom za ciscenje....nikako strugati....

 

Kad skines, malo polir paste fine gradacije, i ulancati lak....

 

No i svaki limar-lakirer ce ti to odraditi za sitno...pa mozda bolje nek se on s time zeza, da ne ostetis lak, sto je puno skuplji popravak

Damir22 sub 12.10.2019 23:57
DarkoK3 kaže...

I to što kažeš, naći ću neku radionu u blizini pa ću pitati za to i udubljenja. I tu haubu, najrađe bi je zamijenio :)

 Mozes, no nemas garancije ni da ce nova sjesti kao "original"...jer neznas dali se jos sto savilo, pomaknulo, poremetilo...pa nije rijedak slucaj da nova hauba stoji gore nego stara, sa vecim i nejednakim zazorima... i ne samo hauba, bilo koji dio koji se "samo" promjeni..... cest slucaj na svim rabljenim vozilima....

 

posavjetuj se s limarom....on ce ti sve reci, prije nekih vecih ulaganja.....