-
eterna luchar: ovako, instalirao sam nove windowse i skinio sam drivere za wireless te ih instalirao, jedini problem je što sam zapeo u postavljanju wirelessa na laptop...
Win Xp Sp2;
acer extensa 5220
15.3 12:51
-
F1-IVO: Znaci instalirao si drivere za wireless mrezni adapter na laptopu i di je problem?Jel neznas konfigurirat ruter ili?
15.3 12:55
-
eterna luchar: iskreno ne kontam da kažem laički aka da mi se pojavi mala ikona kod sata, ne znam kak dakle instalirati mežu...
imam vec jedan wireless u kuci na kompu tak da sam tovez beda instalira s njegovim driverima al ovaj nece nista.
15.3 12:57
-
F1-IVO: Ako ti se pojavila ikonica kod sata znaci da su driveri instalirani.Koji ruter imas?Kako si se prije spajao na net?
Desni klik na tu ikonicu kod sata i klikni scan for available networks.
15.3 12:59
-
eterna luchar: imam jednu wireless konekciju na kompu preko usb wireless sticka s driverima, samo sam ih instalirao i da lje sve normalno...
a na laptopu sam instalirao xp i instalirao drivere s sajta Acerovog i nista nije mi se pojavila ikona a ruter je thompson
15.3 13:02
-
F1-IVO: Pogledaj u control panelu pod network connections dal ti se pojavila ikonica.Ako je otvori properties i pogledaj dal ti je kvacica kao meni.Tako ce ti ikona biti prikazana kad si spojen.
15.3 13:05
-
ihush: dali ti je wireless na laptopu upaljen? .. (antenica-svijetli?)
Često je problem u namjernom onemogućavanju mreže i sličnih problema pod XPom, jer M$ sponzorira distributere za Vistu, tako da tek nakon flashiranja biosa i skidanjem 'pravih' drivera sve proradi... (ali mora biti upaljena )
15.3 13:09
-
eterna luchar:
F1-IVO kaže...
Pogledaj u control panelu pod network connections dal ti se pojavila ikonica.Ako je otvori properties i pogledaj dal ti je kvacica kao meni.Tako ce ti ikona biti prikazana kad si spojen.
imam samo ikonicu 1394 Connection a to je valjda neka koja sama nastane evo kak mi izgleda slika properties
15.3 13:13
-
F1-IVO: Mislim da ti driveri nisu instalirani jer nemas ikonicu mreznog adaptera.Skini driver odavde pa instaliraj ponovo.
http://support.acer-euro.com/drivers/notebook/ex_5220.html
15.3 13:14
-
ihush: Ako je to jedina mrežna ikona onda ti mreža uopće nije instalirana... (ovo je firewire, koji je također i 'mreža')
15.3 13:15
-
eterna luchar:
ihush kaže...
dali ti je wireless na laptopu upaljen? .. (antenica-svijetli?)
Često je problem u namjernom onemogućavanju mreže i sličnih problema pod XPom, jer M$ sponzorira distributere za Vistu, tako da tek nakon flashiranja biosa i skidanjem 'pravih' drivera sve proradi... (ali mora biti upaljena )
ne svijetli mi wireless led svijeto. a ne kontam ovo ispod, trebao bi flashat bios znaci?
15.3 13:15
-
ihush: -ne flešati ako nije neophodno... -odgovor već imaš - upali!
edit: - pa tek ako nakon tog ima problema....
15.3 13:17
-
eterna luchar: skinio sam drivere s acerove stranice, a evo i slika da je instaliran,
a pokusao sam upaliti lampicu, tj. wireless dolje ima kao mali prekidacali to ga nije aktiviralo...
15.3 13:20
-
ihush: ... proizvoiđači imaju raznih drivera, dali je tvoj BC ili intel i koja konkretna verzija... namjerno petljaju (ne čitaš pažljivo) jer to Vista odradi autamatizirano... pronađi točno svoju verziju (pročitaj sve oznake s doljnje strane laptopa) i ako je potreban noviji bios -Vjerojatno si skinuo krivi driver (prvi po redu...) nakon ispravne instalacije će se automatski upaliti lampica.
15.3 13:29
-
eterna luchar: hvala ljudi misterija rijesena, stavio sam prave drivere...hvala jos jednom.
15.3 14:05
-
F1-IVO: Kad sam ti ih ja poslao:)
15.3 14:09
-
mukic: zdravo,interesuje me kako mogu instalireti driver za wireless i sta mi je sve potrebno za instalirat.imam acer laptop, windovs 7, wireless aparat je d-link ethernet broadband router, dl-604...hvala
11.8 6:57
-
logic: Router se ne instalira vec se povezuje mreznim kabelom ili wirelessom. Sta konkretno zelis napraviti?
11.8 8:21
-
mukic: zelim napraviti wireless na laptopu, ne znam sta treba, kako ide, imam uredjaj d/lin di-604, pa me interesuje trebam li ikakav driver instalirat ili kako vec ide...
11.8 20:29
-
logic: Kako trenutno ides na net? Sta vec imas . Daj malo detalja postojeceg stanja.
11.8 21:07
-
mukic: ja sam trenutno u americi, i idem preko mreze at&t, kod njih sam prijavljen, preko njih idem, i sad bi da se prijavim na wireless
11.8 22:20
-
pinkskin: U modemu uključiš wireless, postaviš zaštitiu i spojiš se na njega preko kompa.
11.8 22:32
-
mukic: ali dok iskljucim iz kompa ne radi, treba li neki wireless instalirat...
12.8 2:39
-
mukic: i kako mislis postavis zastitu???
12.8 2:41
-
logic: Imam osjecaj da malo podj....a.
12.8 7:51