Grga1984 čet 13.6.2019 10:36

Obavezno DHL ako ne misliš platiti PDV.

Makar ta cijena i nije nešto, ja sam uzeo svoj za 400€ vakumiran na njuškalu sa HR garancijom 6/128.

 

Koje staklo koristite, da li neko ima neku dobar case koji pokriva kameru jer ovaj originaj je sranje?

 

Ja ga koristim negdje oko 20 dana i nisam nešto oduševljen baterijom(puno bolja je na testovima nego kod mene u ruci, a ne igram igre i jedva navučem 4,5h SOT) i MIui-em(ovo mi je sedmi MI telefon) update nikako ne dolazi za Global... star je dva mjeseca.

Na EEA ga još ne mogu prebaciti, a on je već dobio treći update u dva mjeseca.

Marko_244 čet 13.6.2019 10:41
dar01 kaže...
Marko_244 kaže...

 

Pozitivno:

MIUI je sjajan OS, nije mi jasno čemu kukanje kod pojedinaca... 

 

Negativno:

...postojali su (postoje djelomično još uvijek) krupni softverski problemi... 

 okeeeej.

 

hvala na recenziji.

 Hm, da, sad vidim da sam samog sebe demantirao.

 

Da razjasnim: već nekoliko godina koristim Xiaomi mobitele (Mi 9 mi je četvrti), pa sam za MIUI zapravo rekao općenitu ocjenu. Ovdje su očigledno jako žurili gurnuti ga na tržište, pa softver za ovaj uređaj nisu dovoljno ispeglali. Na ostalim modelima (govorim iz iskustva i onog što sam saznao od drugih Xiaomi usera), MIUI radi k'o sat. Uglavnom, posljednja dva updatea su dosta toga ispravila i potrošnja (barem tijekom mirovanja) prilično se stabilizirala. Tijekom noći u Airplane modu sad izgubi cca. 3% kapaciteta.

tolka čet 13.6.2019 10:52

 

Negativno:

Baterija od 3.300 mAh nije dovoljna da izgura cijeli dan korištenja. Osim toga, postojali su (postoje djelomično još uvijek) krupni softverski problemi, jer mi je mobitel u početku trošio 15% baterije u mirovanju tijekom noći. I to u Airplane modu! Naknadna ažuriranja znatno su popravila situaciju, ali 3.300 mAh je jednostavno podkapacitetno za ovakav stroj. Bilo je tu još par sitnica, koje su naknadno ispravljene. AI dugme sam prebacio da pokreće kameru, ali se snimljena fotka nije snimala na memoriju, recimo. To sad funkcionira bez problema. Xiaomi je jako požurio s lansiranjem ovog mobitela, iz dva razloga: tako su bili prvi koji su dobili Snapdragon 855, a htjeli su napraviti i što veći vremenski razmak od konkurencije koja je također stizala s ovim čipom. 

 

Prije ovog mobitela sam koristio Mi Note 3, također fantastičan stroj, ali iz srednjeg ranga. Razlika u potrošnji baterije se itekako primijeti, iako MN3 ima marginalno većih 3.500 mAh, ali manji ekran i slabiji procesor (5,5 inča, Snapdragon 660). Samo zbog veće autonomije ponekad čeznutljivo pogledam prema MN3, kojeg je preuzela supruga.

 Kad poprave i ako poprave trosenje baterije u stanju cekanja poziva baterija ce bit sasvim solidna. Meni je npr. Stand by uvijek na vrhu potrosnje pa tek onda screen.

Ivan(4) čet 13.6.2019 11:14

Pokriva li ova tema i Mi 9 SE? Interesuju me utisci za taj uređaj, pošto mi 6/128 varijanta deluje kao optimalna kombinacija karakteristika i cene (dosta memorije, ok CPU, dobra kamera, ne prevelike dimenzije, NFC, minimalni notch...).

 

Čisto gledajući specifikacije, jedino što me brine je baterija od 3070mAh (i izostanak 3.5mm konektora mi malo kvari sreću, ali možda ću to i da progutam). Može li da izgura ceo dan (16-20h bez punjača) uz nekih 6h SoT-a? Nije da baš toliko koristim telefon, no na Mi 5s posle malo manje od dve godine korišćenja imam barem za trećinu manji SoT nego kad je bio nov, pa bih voleo da mi sledeći uređaj u startu ima malo veću rezervu.

GrimReaperKC čet 13.6.2019 14:26
btomaso8 kaže...

I može jos pitanje. Koji paket za dostavu odaberes, standard ili nesto drugo? Izvini ako sam.malo dosadan, nisam do sad jos narucivao i imao iskustva s aliexpress

 da uzmes DHL kao što je kolega vec prije spomenuo pa si miran od pdva. 

 

ja sam se zeznuo kaj nisam odma i bezicni punjac stavio,al ok ispod 160kn je i dostava je free pa nisam nista vise "izgubio". 

 

kad ga dobijem cu se poigrati optimizacijom, bas me zanima kolko ce mi baterija durati. 

brka911 čet 13.6.2019 18:24

Evo i ja sam naručio mi9 6/64 sa grossoshopa (Italija - navodno su postali partner xiaomia od ovog mjeseca),a cijena sa poštarinom je 379 eura. Mislio sam uzeti k20 pro no veća cijena i izostanak global verzije me odbila od njega, a izdržljivost one iskočne kamere se tek treba vidjeti. Tako da ova cijena je sasvim solidna za ovaj mobitel. Dosad sam imao mi5. Naručio sam sa grossoshopa (skuplji oko 120 kn nego goldway) zbog 24 mjesečne i lakše ostvarive garancije, jer mi je na mi5 nakon nekih 10 mjeseci korištenja otišao čip povezan sa napajanjem, te sam ga popravio za nekih 350 kn.

btomaso8 čet 13.6.2019 21:19

Nisam na cisto s baterijom na mi9. Sad imam Huawei Mate 10pro, i baterija me odusevljava. Ali na zalost mob nije dual sim,a ja bih isao na dual sim da vise ne nosim dva mobitela, svoj i poslovni. I sad me ta baterija muči. Dvije sim kartice, ja stalno na putu, mobilni signal manje vise stalno dok ne dođem kuci,a baterija 3300. Ne nosi mi se opet powerbank kao kad sam nosio za LG mobitele. Sta mislite za bateriju?

thebatman pet 14.6.2019 09:01
btomaso8 kaže...

Nisam na cisto s baterijom na mi9. Sad imam Huawei Mate 10pro, i baterija me odusevljava. Ali na zalost mob nije dual sim,a ja bih isao na dual sim da vise ne nosim dva mobitela, svoj i poslovni. I sad me ta baterija muči. Dvije sim kartice, ja stalno na putu, mobilni signal manje vise stalno dok ne dođem kuci,a baterija 3300. Ne nosi mi se opet powerbank kao kad sam nosio za LG mobitele. Sta mislite za bateriju?

 Mate 10 pro ima cca 7-8h SOT-a, mi9 ima cca 4h-4,5h. Pa ti zaključi.

Al jebeno se brzo puni :)

brka911 uto 18.6.2019 21:13
dar01 kaže...
brka911 kaže...

Evo i ja sam naručio mi9 6/64 sa grossoshopa (Italija...

 koliko se dugo čeka na njega iz tog shopa. Obična pošiljka ili dhl? Javi kako je prošlo

 Evo osvrta na grossoshop kupovinu. Dakle naručio sam u prošlu srijedu navečer, a stigao mi je danas oko 2 sata (u ponedjeljak je već bio u Hrvatskoj spreman za isporučiti). Ima samo jedna opcija za slanje pošiljke kao što sam rekao i to je fedex, a kod nas je in time dostava (prvi put čujem iskreno za nju). Krenula je iz Italije preko Francuske i Austrije do Hrvatske. Ukoliko imate pitanja možete im se obratiti najbolje preko facebookovog messengera. Ja sam ih tamo pitao jel stvarno bez carine i pdv-a i rekli su da je to sigurno bez carine i pdv-a (tako je i bilo). Uz to sam ih pitao za tracking broj jer nisam dobio to na mail nego samo račun i nakon par sati su mi ga dali. Mobitel uredno radi, global verzija (global stable rom) i nije bio otvaran jer na kutiji je još ona folija original. Kao iznenađenje sam dobio bijelu prozirnu zaštitnu maskicu (ima još jedna unutar same kutije što se dobije s mobitelom -crna prozirna) i dvije zaštite za ekran od kojih je jedna tempered glass sa onim crnim rubovima. Tako da što se tiče brzine dostave i paketa svake pohvale.

Wh1T3L10n čet 27.6.2019 09:20
Peruneph kaže...
https://m.gsmarena.com/xiaomi_pushed_an_ota_update_that_bricks_some_mi_9_se_devices-amp-37774.php

Vlasnici Mi 9 SE Global. Jeste li dobili update na 10.3?

Kod mene još stoji 10.2.9 i ne nudi update. Mobitel kupljen od Goldwaya.

 Ja se prebacio na xiaomi.eu ROM... (10.5 - 9.6.20)

 U pravilu, cim dobijem telefon pogledam koliko mi sati preostaje do otkljucavanja BL-a i to je prvo sto napravim na svakom Xiaomi telefonu kojeg sam do sada imao, a imao sam ih barem 20tak...

 

Wh1T3L10n čet 27.6.2019 14:33
joleog kaže...

Imam MI 9 SE tjedan dana.Sustav android mi je na 62% potrošnje baterije od 80% koliko troše plikacije.Jeli to ok ili nešto papa bateriju...

 Ne kuzim... Meni je Android system na 7,6% potrosnje, kao najveci potrosac baterije (softverski)... Ekran naravno, hardverski... 2.5sata SOTa a preostalo jos 58% baterije...

Grga1984 čet 27.6.2019 15:17

Ako hoćeš bolju bateriju onda ti SE i nije bio baš neki izbor. Ugl meni mi 9 od kad sam prebacio na developer ROM (nisam otključavao bootloader) ima bateriju bar 20% bolju 5,45 sot po ovom suncu , kamera dosta bolja pogotovo night mode, otisak prsta brži i NFC plaćnje radi na ZABI radi što mi je dosta bitno.

Wolf88 sub 6.7.2019 11:38

Jučer sam dobio MI9 i za sada sam jako zadovoljan. Ono što me zanima pošto nisam nigdje uspio naći, je li androida auto podržan za MI9.

Kada odem na google play kaže mi da "Aplikacija nije kompatibilna ni s jednim vašim uređajem."

Malo mi je čudno da ne podržava androida auto, imam globalnu verziju.

 

FiTop ned 7.7.2019 10:15

Na starom Redmi Note 4X-u sam skinuo Android auto APK i sve je funkcioniralo OK.

 

Evo jučer mi se prvi put desilo da šećem i izvadim mobitel kad ono zaključan i moram čekati 3 minute da ga mogu otključati. Izgleda da se aktivirao u džepu, utipkama je kriva lozinka i on se zaključao. Odmah sam išao tražiti Pocket mode u Lock screen opcijama, ali toga više nema. Kakvo je stanje na Xiaomi.eu ROM-u? Kak sve više pratim teme za mobitel tako mi raste želja da stavim taj ROM jer riješava neke moje probleme. Samo je shit kaj sam na Mac-os pa se to ne čini tak jednostavno za izvest.