Windows

Windows 10 - općenito

torrente sri 22.5.2019 20:18
ihush kaže...
torrente kaže...

 -dok ovdje imamo upravo loš primjer, nikad savjetovati neki drugi izvor, čak i kad nije (nejasno/pravno) nelegalan.. jer postoji najnormalniji, predviđen, na domaćem jeziku (većina država..).. jedini izvor koji je preporučljivo koristiti kao i jedini legalni-legitimni. Svi ostali su siva zona (moraju biti legitimni distributeri da bi bio legitimni izvor, time i mogućnost 'piraterije', malwarea i sl., dok je torrent kršenje KZa). Pošto softpedija nije očigledni pirat, nije nešto strogo kažnjivo na forumu.. ali nije ni preporučljivo (čak s dobrim namjerama).

 

teško? skriveno? google + windows 10 .. ?

lmgtfy..

 

Pošto softpedija nije očigledni pirat, nije nešto strogo kažnjivo na forumu.. ali nije ni preporučljivo (čak s dobrim namjerama)."

 

 

da ja sad pojasnim stvar i popločam put u pakao sa dobrom namjerom i možda me ne kartoniraju zbog softpedie

 

Točka 1:

MS jučer objavljuje. Rola se i kreće update.  Dok čučite kod tipke Čekapdejt on će se pojaviti nekima. Ostalima će kroz naredne dane jer MS  Peruča nije skroz puštena iz razloga da se mogu analizirat telemetrijski podaci prvih preuzimatelja. Ako se uoči sranje, špina se zatvara.

(već je očitano sranje sa nekim Intel grafikama i blokirano puštanje istima)

 

Točka 2: 

Čekaš i nema updatea

 

Točka 3:

Tražiš rješenje da odma nadogradiš May2019. Na softpediji stiže vijest. MS je danas osvježio Media Creation Tool za May2019.  Skinite ga i pokrenite. 

 

Točka 4:

Ako ste željni MS najzadnjih vijesti MS Breaking News..ne treba vam Windows Central, Windows Latest, ONMSFT i sl...treba vam Softpedia News- rubrika -Windows.  

https://news.softpedia.com/cat/Microsoft/Windows/

Rubriku vodi rumunj Bogdan Popa. Brz, POUZDAN i nikada nije pogriješio. Ne drže ga na softpediji zato što dobro suši rumunjsku pancetu.

https://news.softpedia.com/editors/browse/bogdan-popa

 

 

Dakle nikakva siva zona i ne znam kakve halucinacije oko izvora.  Najsigurnije da pješke odemo do Redmonda sa USB-om?  

 

To vam je ljudi to..i sejvajte Bogdana sa softpediom u favorite.

ihush čet 23.5.2019 13:08
torrente kaže...
.

 

Dakle nikakva siva zona i ne znam kakve halucinacije oko izvora.  Najsigurnije da pješke odemo do Redmonda sa USB-om?  

 

..

-što bi tamo sa stikićem?

-je, siva zona... tj, jedini legitimni izvor može biti samo ovlašteni distributer ili sam vlasnik u ovom slučaju MS. Sve ostalo po EULAima je nedozvoljeno.

-posotji msova stranica, jednako dakleka ili jednako blizu kao bilo koja druga, uz link i lmgtfy ne vidim koji smisao je ražiti na softpediji umjesto na legitimnom izvoru, koji je predviđen upravo za to, za hr. na hr jeziku, .. jedini 100% legalni-legitimni ostali samo možda.

-jel win sa softapedija nekako bolji-jači-brži? Postoji li neki rizik npr malwarea? Pogotovo u trenutcima kad se nova verzija pojavljuje i kad je zapravo dostupno svima, moguće je tad s drugog izvora skinuti nešto starije-test ili tko zna što. + a da je nrp torrent tad bi bila piraterija i konkretno kršenje zakona.

 

+ pravila, linkovi na forumu mogu biti uklonjeni .. zašto? Ili može li forum distribuirati win iso? -ms ga daje, free.. ali to nije free soft, to je vlasnički soft i samo ovlašteni to smiju odnosno, ako pribaviš win ili licencu s izvora koji nije legalan, tad si pirat, korisnik nevažeće licence itd.

- zašto? Čemu uopće takovo razmišljanje? Koliko je to teško za razumjeti? Čak i kad se želi pomoći.. ili obrnuto, tko to u google ne može utipkati 'windows 10' .. i među prvih par linkova bit će upravo ovaj.. i to je jedini link-izvor kojeg ti npr forum-bug neće na zahtijev vlansika ukloniti-sankcionirati, jer je to stranica vlansika koji jedini ima to pravo.

torrente čet 23.5.2019 13:40

Ajde razumjem taj fetiš-legalis na prikladnim temama gdje uvijek istovariš 10 dampera konfuznih legalis-tumačenja...ali moj post sa svim tim nema nikakve veze..ni sa iso slikama niti sa sivim linkovima.

Jesi uspio shvatit da na Ms stranici nemaš uvijek svjež sadržaj za koji se zna da je spreman na njihovom serveru.

Do linka se može doć naokolo ( doć do legalnog sadržaja sa MS servera). Tako i creation tool nije bio dostupan već ga je postavila softpedia.

Sve drugo je mrcvarenje zampovog bojovnika sa sadržajem koji smara...premda i ja podržavam red gdje ga treba biti.

 

ihush čet 23.5.2019 15:38
torrente kaže...

...

Do linka se može doć naokolo ( doć do legalnog sadržaja sa MS servera). Tako i creation tool nije bio dostupan već ga je postavila softpedia.

..

 

 - svašta. Iduća rečenica će biti da imaju novi os, za hauweija itd..

 

btw, zampov bojovnik? .. proforme, drž'mo se forme, pogotovo kad je nešto drugo besmisleno.. nema potrebe-smisla.

-čemu inzistirati na bilo kojem drugom izvoru osim MSu ili prihvatiti da takva pomoć nije preporučljiva. Da ne povlačimo smeće koje ta i takve stranice uvaljuju naivcima, optimizatore-cleanere i čuda neviđena.. naravno, free ili adds ili za neku pinku. Posrednik koji je nepotreban, mada izgleda ti vjeruješ da oni postavljaju mctool .. možda i win iso ili barem notepad.. Posrednik koji ni po čemu nije ovlašteni distributer MSovog softwarea i ni po čemu nije bolji izvor čistog-originalnog win.. mada eto ti vidiš neki mctool .. možda je naziv sctool-softpedija ili microsoft?

 

čisto formalno pravno, npr bug časopis, ne smije na dvd mediju ili bilo kako, jer su svi mediji izjednačeni, distribuirati (bez dozvole vlansika, MSa) npr directx ili .net .. mada su ''free'' tj korisnik ne plaća, ali to nije free-foss, korisnik može sam, ali to ne smije nitko kao distributrer osim ako je distributer, banalno, ako ti ja snimim stikić, tad sam distibuter-pirat, ako ga sam snimiš, tad nitko nije pirat jer si napravio ono što je vlansik dozvolio. Sve je isto, no nema nepotrebnog-besmislenog kršenja zakona ili spominjanja na forumu.. dok recimo da je ovo sad zasivljen text, možemo snimiti stikić, nismo zato pravi pirati, u dobroj vjeri-namjeri itd.. no zakon nije pretjerano fleksibilan i ako pitaš ms ili pravnika tad je to piraterija i time protivno pravilima pa i forumskim.. -zato je besmisleno o tome pričati-pisati, osim u ovom ''zasivljenom''' dijelu texta koji ne postoji.. :)

 

-preverdeno, 'siva zona' :) .. nevažno je meni (tebi) većini, od kud-kako je netko pribavio neki install npr windowsa, no ovo je tema windows 10 i ovo je bug forum, bar formalno možemo biti pošteni i pridržavati se pravila igre. Tad ta pravila kažu da nema ni potrebe navoditi druge izvore osim ms-a tj legitimnog-leglanog, a ja uz to dodam, pogotovo ne neki kao softpedija, izvor bloata-uvaljuša pogotovo jer je nepotrebno-besmisleno. Čemu? .. ah, -da.. jer softpedija ima mctools? -da razgovaramo ja i ti, rekao bi smiješno, no preveniram da juzer-naivac postane nepotrebno pirat tj da se barem kad nikakve potrebe nema, ne uči alternativama ili sivim zonama. Da postoji neki razlog, neka korist.. šutio bi. Samo problem, zato trkeljam, ne zbog 'spasa duše tvoje' nego nekog mladog juzera za kojeg još postoji nada :))

torrente čet 23.5.2019 17:07

Jadan ne bio jel ti vidiš o čemu pišeš...o ugrozi forumske čistoće sa linkom na softpediu dok milijunsko klikanje na istom forumu ima

- torent pozivnice

- divlji iptv linkovi i dilanje istih

 

 

Pa zamisli ovako jednoga imat u kući...ko o čemu a on cijeli dan sve pakira u legalis kalupe.

Najbolje da ne pišemo više po temi.

ihush čet 23.5.2019 17:38
torrente kaže...

Jadan ne bio jel ti vidiš o čemu pišeš...o ugrozi forumske čistoće sa linkom na softpediu dok milijunsko klikanje na istom forumu ima

- torent pozivnice

- divlji iptv linkovi i dilanje istih

..

 -slažem se.. :) možemo i o licemjernim kriterijima (pravila foruma).. no opet, čemu? Izbor između MS-sitea i npr softpedije? Koristit ću tvoju rečenicu, nije to hod pješice do readmonda sa stikićem pa da je udaljenost razlog uz sivilo zakona-legalnosti i smeća koje tim hodočasnicima na putu do windowsa uvale kao optimizatore i čarobnu vodicu. Ni jedan razlog za softpediju, osim onog da ima mctoools .. :)))

-ne ispravljam tebe nit te učim gdje što skidati, nego educiram juzere, dobro-loše, ništa za tebe tj probaj i ti ako želiš, skini od MSa i navedi argumente protiv ili za softpediju.

andi.cro čet 23.5.2019 20:44
morrisoN kaže...

Evo već i prvog updatea nakon nadogradnje na 1903

 

 

 Pa da, pod hitno moraju fixat bugove da im korisnici sa vilama ne navrate do Redmonda 

 

Kud se svi tolko žurite sa novim "buildom"?

Kaj vas povijest ničemu nije naučila što se toga tiče? 

 

Jooj,jooj valjda neće biti "belaja" ko i zadnji put!

ihush čet 23.5.2019 20:51
morrisoN kaže...

Evo već i prvog updatea nakon nadogradnje na 1903

 

 

 .. You must be a Windows Insider on the Fast, Slow and Release Preview rings and be running Build 18356.30 or later.

-ne bi trebalo biti za 'normalne' winver/juzere.

morrisoN čet 23.5.2019 21:50

Trebam provjeriti da me nije sam (?!?) ponovo uključio u insider program.
Nekad, u prapočecima win 10, sam bio u insider programu, no odjavio sam se prije barem 3 godine.
Prije mjesec dana sam sastavio novi stroj i nisam naslijedio staru licencu (koja je bila bazirana na win7+upgrade na win 10), nego sam aktivirao win novim ključem, dobijenim na poklon (kupljen online). No, prijavio sam se svojim MS accountom, koji je nekad bio dio insider programa.
Poznajući MS, ne bi me čudilo da su me "na prevaru" ponovo svrstali i insidere.
Nisam pri kompu da provjerim, no svakako ću kad vidim o čemu se radi izvijestiti kolege na forumu.

morrisoN čet 23.5.2019 23:47
ihush kaže...
morrisoN kaže...

Evo već i prvog updatea nakon nadogradnje na 1903

 

 

 .. You must be a Windows Insider on the Fast, Slow and Release Preview rings and be running Build 18356.30 or later.

-ne bi trebalo biti za 'normalne' winver/juzere.

Ipak nisam u insider programu.

Nadogradnju na 1903 sam forsirao sa MS Update Assistantom, a ovaj naknadni update na 18362.113 je došao sam.

Louis Pluto pet 24.5.2019 00:00
morrisoN kaže...

Ipak nisam u insider programu.

Nadogradnju na 1903 sam forsirao sa MS Update Assistantom, a ovaj naknadni update na 18362.113 je došao sam.

 i meni je instaliran + dva nevezana (other ms products) apdejta a nisam insajder... a zašto bi morali biti insideri za to ažuriranje?

 

edit:

sorry, moj update je kb4505057, vidim da je zamjena za KB4497936, koji je bio za insajderski build...

vjerojatno je samo prepakiran na novi broj odnosno dobit ćeš i ovaj noviji...

 

editt: inače iz čista mira mi nije instalirao usb drajvere automatski kod instalacije iako ih je u unknown devices točno prepoznao pa sam ih morao ručno odabrati...

john142 pet 24.5.2019 09:34

1903 je malo zesci cirkus, animacije trzave, start ima lag, action cent. promijeni boju kada se otvori uz blink animaciju, multitasking jos uvijek blinka, ako stavim crnu temu nemam opciju da file expl bude bijel kao prije. Probao i vratio se na 1803.

Spiridon pet 24.5.2019 09:42
john142 kaže...

1903 je malo zesci cirkus, animacije trzave, start ima lag, action cent. promijeni boju kada se otvori uz blink animaciju, multitasking jos uvijek blinka, ako stavim crnu temu nemam opciju da file expl bude bijel kao prije. Probao i vratio se na 1803.

 Jesi poslao report Microsoftu? Ako se može...

Stric_Jura pet 24.5.2019 09:58

ništa od navedenog na privat kompu, koji je slijedno nadograđivan od 1607 verzije, s promjenom matične...

 

sve radi kako spada, Sandbox je glavni dodatak, koji će mi pomoći, iako nisam sklon instaliranju svega i svačega...

Marko :D pet 24.5.2019 10:00

Može se, Feedback Hub dolazi s Windows 10, ali se treba prijaviti s Microsoftovim računom. Ljudi pišu da im više manje sve radi bez problema; možda je ovo izoliran slučaj, ja bih na njegovom mjestu napravio reset.

morrisoN pet 24.5.2019 10:14

Ni kod mene nikakvih problema. Sve ide glatko.

Tamnu temu ne koristim, pa nisam uočio ovo oko exlorera, no kukalo se kako svi žele tamni explorer u tamnoj temi (što je i logično jer zauzima veliki dio ekrana i šokantno je otvoriti bijeli eksporer u tamnoj temi po noći sa ugašenim svjetlima), a sad se kuka što se ne može postaviti bijeli explorer u tamnoj temi.

john142 pet 24.5.2019 10:52

1809 je takodjer bio zbrkan pa sam mislio da ce 1903 ispeglati ali na kraju je isti kao i 1809.

1803 radi daleko bolje, animacije su fluidne, nema problema kao ovi noviji.

Mozda neki od vas ne primjete te blink animacije kod multitaskinga i action cent. kao i lag kod otvaranja start izbornika? Isto tako kada se pojavio 1809 i kada sam nabrojao sve te sitnice, neki su pisali kako im je sve ok...

Posto mi 1903 ne donosi nista bitno vratio sam se na provjereni 1803.

ihush pet 24.5.2019 11:06
john142 kaže...

..

Posto mi 1903 ne donosi nista bitno vratio sam se na provjereni 1803.

 -povratak na minus-dva verziju je uzaludan-beskoristan, jer su takvi ciklusi-update/upgrade, nakon 6mj nemaš izbor tj svako paljenje-update i ideš na noviji... možeš na 1809 (ili 1903) ili ostani neko vrijeme na 1803 pa javi kad te pogurne naprijed. Jednako će za 6mj biti s idućim verzijama, to su ciklusi + obavezan update kroz koji i upgrade okidač, koji samo ovisi o juzeru kao insider-fast.. ili normalan polugodišnji tj nakon 6mj odgode. Odgoda je ograničena.

 

alternativno, instalirajte neki stari npr 1511/1603.. i kroz par dana će biti na 1803-1809-1903.. ovisno koji je ring /datum.

-nešto drugo je npr LTSB, to nije normalna vezija za normalne kućne korisnike tj home-pro.. nego za npr ent gdje to određuje admin/server uz 5god supporta.

Marko :D pet 24.5.2019 11:20
ihush kaže...
john142 kaže...

..

Posto mi 1903 ne donosi nista bitno vratio sam se na provjereni 1803.

 -povratak na minus-dva verziju je uzaludan-beskoristan, jer su takvi ciklusi-update/upgrade, nakon 6mj nemaš izbor tj svako paljenje-update i ideš na noviji... možeš na 1809 (ili 1903) ili ostani neko vrijeme na 1803 pa javi kad te pogurne naprijed. Jednako će za 6mj biti s idućim verzijama, to su ciklusi + obavezan update kroz koji i upgrade okidač, koji samo ovisi o juzeru kao insider-fast.. ili normalan polugodišnji tj nakon 6mj odgode. Odgoda je ograničena.

 

alternativno, instalirajte neki stari npr 1511/1603.. i kroz par dana će biti na 1803-1809-1903.. ovisno koji je ring /datum.

-nešto drugo je npr LTSB, to nije normalna vezija za normalne kućne korisnike tj home-pro.. nego za npr ent gdje to određuje admin/server uz 5god supporta.

Slažem se. Onda će nam za par tjedana doći tu na forum i žaliti se kako su se Windowsi sami nadogradili i kako je nešto prestalo raditi. Bilo je slučajeva gdje je Windows sam nakon nekog vremena omogućio WU i sam se nadogradio; to je tako kada uporno odbijaju ažuriranja, a Microsoft nadogradnje izdaje da bi računala bila sigurnija i brža (+ rješenja problema).

 

U prethodnim verzijama Windowsa 10, ažuriranja su stvarno bila grozna i izazivala probleme, ali prošlo je 4 godine od prve verzije Windowsa 10 i sada stvari rade puno bolje. Microsoft je čak napravio i stranicu na kojoj se može vidjeti lista primjećenih problema, rješenja i kakvo je njihovo stanje. Vidi se da su se potrudili zadnjih godina.

Spiridon pet 24.5.2019 11:24

Problem na nedavno kupljenom kompu, polovnom.

 

Imao je 1803 na hrvatskom, postavio sam na njemu Microsoft account i pri paljenju me tražio Pasword od acc. 

Maloprije obavim Update što je trajalo 18 minuta (valjda je stavio 1903, nisam stigao provjeriti) i promijenim regiju i jezik na Engleski (United States). Opet traži Pasword od MS accounta ali prijavi "Pasword is incorrect"...

Stavio sam novi Pasword ali i za njega kaže "Incorrect"

 

Pomagajte...