Windows

Adobe CS6 licenca - prijenos na drugi poslovni sub

MartinL pon 26.11.2018 08:40

Pozdrav!

Ovako, obzirom da je Adobe CC moguće jedino kupiti s vremenskom licencom na godinu dana za nekih 8000 kn, zasad mi se čini preskupa investicija, pa razmišljam o kupnji trajne, starije, CS6 verzije softvera, od nekoga, obzirom da se u Adobeu taj softver više ne može kupiti.

E sad, ono što mene zanima jest, je li meni dovoljno kupiti legalni paket, aktivacijski ključ, s računom naravno, da bi, u slučaju da dođe inspekcija, sve bilo čisto, ili je nužno i da licenca bude registrirana na moje ime?  sonnerie gratuite
Što inspekcija zapravo provjerava kad dođe u kontrolu?

Nisu mi jasni uopće pojmovi licence i registracije na adobe.com, je li to ista stvar ili dvije odvojene stvari - vlasništvo nad licencom i registracija na adobe.com. Zamolio bih nekoga tko zna da mi to pojasni.
Što je od toga meni potrebno ili nije potrebno da bi mi se softver smatrao legalnim?

Koga god pitam, a pitao sam hrpu ljudi, nitko ništa ne zna, svi mi daju neke poluinformacije i ne mogu nigdje dobiti konkretan odgovor.

Unaprijed zahvaljujem!

alarms sonnerie: https://sonneriesgratuite.com/alarmes/

 

1samek pon 26.11.2018 08:51

Zanimljivo pitanje tj tematika, na žalost ja ti ne mogu dati potpuni odgovor, ali mogu ti dati savjet da ako kupuješ "rabljenu" CS licencu moraš dobro pripaziti da osoba od koje kupuješ napravi DEAKTIVACIJU sa računala na kojem je licenca bila aktivirana.

Mi smo masu puta seljakali lincence s kompa na komp i sve je radilo super, jednom smo zaboravili napraviti deaktivaciju i na novom kompu nije radilo ni pod razno.

ihush čet 29.11.2018 14:49
MartinL kaže...

..licenca bude registrirana na moje ime?..


Što je od toga meni potrebno ili nije potrebno da bi mi se softver smatrao legalnim?

Koga god pitam, a pitao sam hrpu ljudi, nitko ništa ne zna, svi mi daju neke poluinformacije i ne mogu nigdje dobiti konkretan odgovor.

Unaprijed zahvaljujem!

 -ovisi koga pitaš, adobe-bsa će dati drugačiji odgovor, trgovac, ili mali perica iz kvarta.. problem je što ideš u biz (a fali ti ostalih znanja-vještina, kao računovodstvo)..

+ što misliš, mogu li ti ja posuditi svoju vozačku dozvolu? Prevedi što znači soft-licenca?.. rentacar ili rentalic?

+ postoji i najam softwarea (nisam vidio za adobe, samo ms win-mso..)

+ sve za firmu, mora biti na ime firme, računi-žiro..

+reg. na adobe nema veze s hr-inspektoratom, ali naravno, adobe štiti svoje interese, kroz BSA, .. kad tad te primjete ako si firma i ako nisi u njihovoj bazi tad dedukcijom pogode da si pirat pa pošalju odgovarajući prijeteći dopis u formi upozorenja.. opet usporedivo s autom, npr što misliš kad policajac provjerava registraciju.. možeš li falsificirati npr teh.osiguranje i čemu služi komunikacija (internet-baza-registracija..)? Nije inspektor povezan s adobeom ali tu uskače BSA, državu ne zanima neka soft firma, zanima ih samo porez zapravo razlog naplate kazne, dok od tog soft-firma nema realno ništa osim što nakon kazne moraš kupiti ili zatvoriti.. realno, podmažeš i inspektor ne vidi ništa, no cifre su sad strašne, carina, reorganiziraju se.. i nitko od njih ne želi izgubiti posao.

 

-ako nisi sperman za posao, ne idi u posao. Najmanja briga ti treba biti jedna licenca ili kako zmuljati-uštedjeti.. jer plaća se sve, kazna, mada možeš neko vrijeme prolaziti bez kazne.